John wil dat Talpa-personeel elkaar beter leert kennen

John de Mol wil dat het personeel van Talpa Network elkaar beter leert kennen. Hij heeft daarom grote glazen vissenkommen bij de ingang van het Talpa-gebouw gezet met daarin de namen van alle medewerkers. Dat heeft Wilfred Genee onthuld op Radio Veronica. Nu de tv-redacties van Talpa zijn verhuisd naar Hilversum, werkt bijna het voltallige personeel op dezelfde locatie. Maar wie is al dat verse bloed dat door de gangen loopt? John wil nu helderheid scheppen.

Wilfred doet er vrolijk aan mee. “Jongens, even tussendoor. Even kijken hoor. Kennen jullie…? Oh, ik pak toevallig net een bekende, dit is Roelof Hemmen. Er staat een hele grote glazen vissenkom bij de entree in de hal en daar liggen allemaal kaartjes in, met name van medewerkers van Talpa. Het is de bedoeling dat we elkaar zo gaan leren kennen. Ik heb nu Judith Polak getrokken. Kennen jullie die?

Sidekick Rick RomijnDie staat hier bekend als Gekke Judith.”

Sidekick en Radio Veronica-baas Niels van Baarlen: “Nee, dat is niet aardig, dat is niet leuk.”

Rick: “Nou, gek als in de goede zin van het woord.”

Niels: “Judith is medewerker van de rechtenadministratie.”

Wilfred: “En wie is Niels Bloem dan?

Rick: “Ken jij die niet? Die is ook van de rechtenadministratie.

Wilfred: “En Eke Bosman?

Niels: “Dat is een expert van Frank Dane.”

Wat is dit allemaal? Niels: “We zijn dus een netwerk. Dit bedrijf bestaat uit heel veel kleine bedrijven en dat wordt nu één bedrijf. Vroeger zat SBS in Amsterdam en dat is nu natuurlijk allemaal hierheen gekomen. Het zit nu allemaal op de pittoreske Bergweg in Hilversum, ooit een lommerrijke straat waar huizen voor miljoenen over de toonbank gingen, totdat Talpa kwam en de straat gedevalueerd is tot een soort sloppenwijk met allemaal auto’s.”

Nu moet men elkaar dus leren kennen door middel van de vissenkommen. “Ik denk dat het een ideetje van HR is.”

Wilfred: “Ik heb nu heel lang zitten graaien, maar ik weet niet of John erin zit.”

Foto: Talpa

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen