Patty Brard: ‘Wat denkt Rick Romijn wel niet?’

Patty Brard vindt dat Rick Romijn, de sidekick van Wilfred Genee op Radio Veronica, zich gedraagt als een ongelikte beer. Zijn toon staat haar niet aan. Dat geeft ze aan in haar hitbiografie Patty. Nog altijd is Patty een zeer succesvolle mediaster, die volop in de belangstelling staat. Er is altijd wel een programma of tijdschrift dat haar wil spreken, maar Patty gaat er natuurlijk niet op in als ze onbeschoft behandeld wordt. Zo blijkt in haar biografie dat ze zich behoorlijk ergert aan Rick Romijn.

Schrijfster Antoinnette Scheulderman beschrijft: “Op Ibiza piept intussen onophoudelijk de telefoon. Vaak zijn het eindredacteuren van aanstaande tv-programma’s die per app willen overleggen of journalisten die een quote over het een of ander willen. Nu is het een bericht van radio-dj Rick Romijn.”

Rick heeft haar die dag al een paar keer eerder proberen te bereiken, maar nu was hij het zat. “Laatste keer dat ik het probeer. Kunnen we vandaag bellen? Ja of nee?“, sms’te hij geërgerd aan Patty.

Daar is Patty niet van gediend. “Wat is dit voor toon? Wat denkt deze man? Zo begin je toch geen app?

Het appje haalt Patty direct uit haar concentratie. “Ik doe even pauze, hoor. Ik moet even lopen. Ik krijg ook pijn in mijn reet van dit stoeltje. Jullie vergeten dat ik geen billen meer heb.”

Censuur

Mediacourant kwam er gisteren ook al achter dat de telefoonetiquette van Rick Romijn behoorlijk pover is. Schreeuwend en tierend hing hij aan de lijn over het artikel ‘Rick Romijn woest op Jan Dijkgraaf: Twitter-block‘, dat over de ruzie tussen columnist Jan Dijkgraaf en de mannen van de radio-VI gaat.

De mannen van de radio-VI – naast Wilfred en Rick ook Niels van Baarlen – vonden de zelfmoordpoging van Martien Meiland een leuke aanleiding voor een zwaar ongepaste homograp. Jan, die de biografie van Martien heeft geschreven, uitte daar felle kritiek op, waarna Rick hem boos blokkeerde op Twitter.

Maar daar mag van Rick allemaal niet over geschreven worden. De nieuwsartikelen over hem op deze site zouden hem professioneel schade berokkenen en hij maant de redactie daar direct mee te stoppen. Oftewel: censuur. Zo kennen we Talpa Radio weer.

Opvliegerig

Rick is sowieso een nogal opvliegerig figuur. Zo liep hij begin vorig jaar woest weg uit een radio-uitzending met collega Giel Beelen en kreeg hij het vorig jaar twee keer aan de stok met Talpa Radio, waarna hij boos zijn functie als muzieksamensteller neerlegde. Ook stapte hij uit onvrede op als barman bij Café Hendriks & Genee omdat hij meer geld wilde hebben.

In 2014 werd Rick, die door Gordon ooit een ‘heel naar en negatief persoon’ werd genoemd, veroordeeld tot een voorwaardelijke taakstraf van 100 uur vanwege smaad, bedreiging en belaging.

Lekker temperamentje. “Rick kan nog wel eens boos worden op mensen“, merkte Wilfred gisteren op in de radio-VI.

Rick: “En terecht meestal, hè?

Foto: SBS

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen