Veronica Inside lijkt gered, Johan draait 90 graden

Na wekenlang geroepen te hebben dat hij ab-so-luut geen Veronica Inside meer wil maken met Wilfred Genee, zijn de gemoederen weer een beetje gaan liggen bij Johan Derksen. De voetbalanalist is over zijn ergste woede heen, realiseert dat hij bij een vertrek 1,2 miljoen euro (verdeeld over twee seizoenen) laat liggen en krabbelt terug. “Nou, ik heb hem hier nu al op bezoek gehad en de directie is al op bezoek geweest en er is enige verbetering in gekomen“, zegt hij bij Radio Rijnmond.

Johan vindt Wilfred nog steeds een topper. “Ik loop al wat jaartjes met hem mee. Het is ook een hele goede presentator, maar af en toe heeft hij zo’n uitglijder en eerlijk gezegd is dat ons ontzettend in het verkeerde keelgat geschoten. We hadden toch het idee dat we met een recordaantal kijkers daar een avondje voor lul gezeten hebben omdat meneer Genee wilde scoren.

Johan verschuilt zich achter John

Al met al is de bloeddruk weer gedaald en ziet Johan bijna 600.000 euro per jaar door zijn handen glippen. Wilfred heeft dat destijds mooi voor hem uitonderhandeld, zegt Johan. “Ja, maar daar moeten we wel twee avonden in de week voor werken, hè? Ik heb me ooit bij de contractbesprekingen ontzettend geschaamd. Ik hoorde dat bedrag en kon niet zo snel een pen vinden, want anders had ik binnen een seconde getekend en toen zei Genee: ‘Wacht even, Johan is 71 en hij moet natuurlijk een chauffeur hebben.’ John de Mol had zo’n avond dat hij overal ja op zei, dus plotseling heb ik een chauffeur en laat ik me door Nederland rijden. Ik had daar zelf niet om durven vragen.”

Om zijn gezicht te redden na zijn 90-graden-draai, verschuilt Johan zich achter diezelfde John de Mol. “John de Mol is nog niet uit z’n kast gekomen, maar die kan ook nog uit de kast komen en zeggen van: ‘Moet je goed luisteren, jongens. Jullie hebben nog twee jaar een contract, het interesseert me niets of jullie elkaar aardig vinden, maar je gaat er maar zitten, want anders pleeg je contractbreuk en dan sleep ik je voor de rechter.’ Hij heeft dus ook nog wat te zeggen in die hele affaire, hè? Wie betaalt, die bepaalt, hè? En hij betaalt heel veel, dus hij bepaalt ook heel veel.

Toch een pr-stunt?

Is dit dan allemaal een pr-stunt geweest? “Mensen denken weleens dat wij dat acteren ofzo, maar als wij heibel hebben, dan hebben we heibel. Ik ben nog niet zo ver dat ik zeg: ‘Ik ga er glimlachend weer zitten.’ Ik heb toch wel mijn bedenkingen en ik moet even wachten tot mijn vriend Van der Gijp terug is van zijn huwelijksreis. Hij komt woensdag terug uit Ibiza en dan gaan we nog een keer met z’n drieën zitten.

Johan hoeft nog maar een klein beetje gemasseerd te worden en dan is hij om. “Wij zijn toch wel van mening dat Wilfred de kant van de vijand heeft gekozen. Nederland wordt geterroriseerd door extreme groeperingen die met een vergrootglas naar ons kijken en dat altijd uitbuiten en daar op social media een rel van maken. Uitgerekend Wilfred is met die mensen mee gaan zitten lullen. Dat vinden wij toch wel heel teleurstellend als je met z’n drieën een programma maakt. Wilfred wilde plotseling politiek correct zijn en het land redden.”

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen