Dure grap: Johan Derksen levert 250.000 euro salaris in

Johan Derksen betaalt een dure prijs om zijn geloofwaardigheid te redden nu Veronica Inside gewoon weer terugkeert op de buis. Hij gaat de helft van zijn salaris, 250.000 euro, schenken aan goede doelen. Dat laat hij weten aan het AD. De geloofwaardigheid van Johan, en overigens ook die van René van der Gijp, staat enorm op het spel. Wekenlang riepen de heren ab-so-luut geen VI meer te gaan maken met Wilfred Genee, maar vanaf 11 september is het trio gewoon weer herenigd.

BN’ers lachen zich er krom om dat Johan en René nu gewoon twee enorme drama queens blijken te zijn. “Hahahaha. Het bericht waarvan je wist dat het zou komen“, giert dj Wouter van der Goes.

RTL Boulevard-voice-over Jeroen Kijk in de Vegte: “Je verwacht het niet… 😅

Qmusic-dj Domien Verschuuren: “Quelle surprise. Zelfs helemaal met quote van De Baas erin, haha. Wat een poppenkast.

Volkskrant-journalist Menno van Dongen: “De geschiedenis herhaalt zich… Na al die mediaberichten over enorme ruzie tussen de makers meldt Talpa Network zojuist dat Veronica Inside in september weer gewoon van start gaat, met Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp.

Tv-kenner Ron Vergouwen: “Je verwácht het niet hè? 😂

Acteur Loek Peters: “Oh nee we moeten echt nadenken over alle domme uitlatingen die we altijd doen. Laten we doen of we ruzie hebben. Dan gaat t daarover ipv onze hersenloze inhoudsloosheid. top plan. Skippen we de laatste uitzending en gaan in september verder. Top plan. #nepruzie

Columnist Jan Dijkgraaf: “Morgen maar eens een briefje over ‘geloofwaardigheid’.

Aanstormend journalistiek talent Thomas Hogeling: “Veronica Inside-mannen: the real attention whores.

En Story-baas Guido den Aantrekker: “Hate to say I told you so, but…

Geloofwaardigheid foetsie, 250.000 euro foetsie

Oftewel: er is niemand die ooit nog een snars gelooft van een ruzie bij Veronica Inside. En ook Johan Derksen realiseert dat zijn geloofwaardigheid op het spel staat. Hij hoopt dat op te lossen met een salarisoffer.

De rel kost Johan honderdduizenden euro’s, om precies te zijn 250.000 euro. Hij verschuilt zich achter John de Mol, een nogal doorzichtige strategie. “Het was een keihard gesprek. Hij zei: je kunt helemaal niet stoppen. Je hebt een contract, geen discussie, ik hou je daaraan. Ik had geen enkele keus. Maar ik wilde geloofwaardig blijven en niet overkomen als een zakkenvuller. Daarom, en dat is een idee van mijn vrouw, schenk ik de helft van mijn salaris aan goede doelen: een hondenpension in Almere en aan Casper van Eijk.”

John de Mol zelf vreest niet voor de geloofwaardigheid van Johan. Hij schrijft in een brief aan de voetbalkenner: “Over jouw geloofwaardigheid maak ik me geen zorgen. Volgens mij weet vriend en vijand dat jij geen toneel kunt spelen al zou je het willen. Ik vrees dat je met het stijgen van de jaren alleen maar meer uitgesproken wordt. Had ik iets over op moeten nemen in het contract… En tenslotte, als we het dan toch over contracten hebben, een breuk zou op dat gebied ook vergaande consequenties hebben, dat moeten we elkaar niet aan willen doen.

Wat een goedkoop toneelspel.

De hele mail van John de Mol aan Johan Derksen kunt u lezen op de AD-site.

Lees ook:
Veronica Inside lijkt gered, Johan draait 90 graden (27 juli)
Ook René van der Gijp draait: VI keert gewoon terug (28 juli)
Johan Derksen gebruikt De Mol om gezicht te redden (30 juli)
Na weken rellen: Veronica Inside gewoon terug op tv (zojuist)

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen