‘Nieuwe 538-baas Coco dankt baantje aan nepotisme’

Geplaatst op wo 26 aug 2020 om 14:50

NPO Radio 2’s contentmanager Coco Hermans (30) dankt haar baantje als de nieuwe baas van Radio 538 aan nepotisme. Deze prestigieuze promotie is te verklaren door haar goede relatie met Talpa Radio-baas Marc Adriani. Dat meldt radionar Patrick Kicken in zijn Spreekbuis-column. Patrick wijst erop dat Coco de vrouw is van Radio 2-dj Frank van ’t Hof, ‘die op zijn beurt weer beste vrienden is met Marc Adriani’. “Wat een giller!“, zegt Patrick, die wijst op Coco’s non-status in Hilversum.

Patrick vindt het geestig dat een zender die zo in zwaar weer zit als Radio 538 nu een baas krijgt op basis van vriendjespolitiek. “Wat een lef om dit gewoon er doorheen te drukken, ook al weet je dat alle ogen gericht zijn op het vlaggenschip van Talpa.”

Hij vindt het ongelooflijk dat dit zo werkt bij Talpa. “Gewoon iemand op basis van een vriendendienst en we kennen elkaar door en door daar neer zetten, chapeau!

Wat Radio 538 nu écht nodig heeft is iemand die verstand heeft van radiozaken, zegt hij. Coco ‘zal best een aardige vrouw wezen’, zegt hij: “Maar is Radio 538 hier nou werkelijk mee geholpen?

Nee, antwoordt Patrick zelf maar. “Je hoort zelfs al berichten rondgaan als ‘Die Adriani gaat De Bergweg nu helemaal slopen!’. Er wordt in de radiowereld vol ongeloof en onbegrip op gereageerd.”

De 538-baas had iemand met de statuur van Wessel van Diepen of Edwin Evers moeten worden, stelt hij. “Oh oh oh wat is dit toch weer een staaltje ‘de ene hand wast de andere’, van de bovenste plank!

Patrick gunt de huidige 538-baas Menno de Boer een plekje naast zijn oud-538-collega Dave Minneboo bij Qmusic. “Zodat ze daar samen nog verder 538 kunnen vermorzelen.”

Het hele stuk van Patrick Kicken leest u op de website van Spreekbuis.

Foto: Talpa
30 Reacties op “‘Nieuwe 538-baas Coco dankt baantje aan nepotisme’”


 1. Grat

  Omdat het een vrouw is, zo wil Patrick Kicken eigenlijk vooral zeggen, kan ze niets van radiomaken weten.

 2. Dennis

  Wel een beetje lachwekkend inderdaad.

 3. Huh..

  Coco, welk raam bezet zij op de Wallen?

 4. Patrick

  Nee, omdat het een vrouw is, vindt John haar geschikt.

 5. Hans

  Wat deed ze hiervoor ? Vroeg ze veel per uur of is dit haar echte naam?

 6. JobF

  Patrick kicken heeft een hekel aan Talpa, dat is al lang duidelijk

 7. Paul

  Is Patrick Kicken de mannelijk hamsterwang angela de roddeltrol.

 8. Kuis

  vriend·jes·po·li·tiek (de; v)
  1
  het bevoordelen van de eigen vrienden

 9. Coco flamoes

  Ik heb namelijk ,,WEL TALENT”.

 10. Gwendolyn

  Coco!

 11. Andrew

  Als je van radio houdt, dan heb je automatisch een hekel aan Talpa Radio.

 12. AlexF

  dat is het probleem van Hilversum

  een baantje krijgen omdat je iemand kent en niet omdat je goed bent.

 13. 💋 Coco Austin 💋

  Radio en vrouwen: een kansloze combi!!!

 14. oja

  Ik gun iedereen succes, maar carriere wise is het al een vreemde move. Wat heeft NPO2 en content manager te maken met een leidende functie vbij Talpa? En als nepotisme ook hier weer hoogtij viert is dat wel weer de zoveelste keer bij de club. Doodzonde, want er kan zoveel, maar met al die jaknikkers en graaiers is de glijdende schaal een feit en dat tekeknt zich af in tv en radio cijfers.

 15. Mol de John

  Ik verzamel marionetten. en dalende marktaandelen.

 16. Bart

  Het is nu al zo overduidelijk dat deze vrouw er ook weer helemaal niets van gaat bakken. Dit is net zo’n type als de gene die 3FM er wel even bovenop gaat helpen. Dat gaat haar in geen 1000 jaar lukken. En dan gaat het met 538 nog niet eens zo slecht behalve dat ze zijn ingehaald door Q-Music.

 17. AlexF

  Bart
  wo 26 aug 2020 om 15:47

  ben weinig met je eens, in dit geval wel.
  Zulke vrouwen komen alleen met discriminatie verhaal bij de NPO denkt met wat lachen en knikken het staafje van Frans te kunnen roeren. Frans is niet achterlijk, een slimme man. Zou alleen wat minder achter de elbogen moeten hebben als er gevraagd word wie de vervanger van 19:00 gaat worden en als hij ontkent omdat hij eerst wat vlieguren moet draaien op een andere thema zender.

  Rens klamer wens ik veel geluk , alleen mist gewoon de joie de vivre.
  De net iets meer. Ik hoop dat het nieuwe format niet zoals nu gepresenteerd is qua naam en vormgeving want dat word dan zon max 400.000 kijkers.

 18. Welles Nietesen

  Patrick Kicken kan het nog steeds niet accepteren dat zijn radio carrière voorbij is en gaat nu uit jaloezie wild om zich heen slaan.

 19. Jeroen Smits

  Kicken je bent de tweede Jan Roos, hou er nou eens mee op met die aandacht genereren weet dat niet meer relevant bent.

 20. Ron

  Begin van het einde. Net zo’n strebertje als mevrouw Alles van het noodlijdende 3FM.

 21. Barry

  Lekker sexistisch Ron. Vergelijk haar even met een andere vrouwelijke baas. Sterk hoor. Deze dame heeft meer dan haar strepen verdiend bij de echte marktleider (dus npo2). Kicken schreef op dag 1 van de nieuwe programmering van 538 al een zeik column voordat de dag was afgelopen. In radio land is er alom kritiek en verbazing over de zwakke nieuwe programmering van Q. Hoor je Patrick niet over. De man is de radio versie van Angela de Jong. Neem die niet serieus. Alle omroepen lachen die has been uit.

 22. Jordi

  Het verhaal van Kicken klopt volledig. Op die instagram pagina’s van zowel Coco als de vrouw van Adriani (Karlijn) zie je de foto’s dat ze samen op vakantie zijn.
  Kortom, inderdaad nepotisme ten top.

 23. Marco borsato

  Er kan weer geschaard worden

 24. Ron

  Barry: Kicken is een topper en verder bepaal jij niet wat mijn mening is laat staan die van Kicken. Je komt nogal gefrustreerd over als ik zo vrij mag zijn…

 25. Mieke Telkamp

  vriend·jes·po·li·tiek (de; v)
  Latijnse benaming is talpa

 26. Bart

  @Barry Jij en alle andere omroep mensen kunnen blijven lachen. Je zou ook bij je zelf en je omgeving te rade kunnen gaan of er in de dingen die Patrick en Angela schrijven een kern van waarheid zit. Meestal hebben ze namelijk gelijk. En deze Coco is niet gekozen vanwege haar ervaring, kennis of ruime staat van dienst. Ze gaat er net als Sharid Alles bij 3FM helemaal niets van bakken.

 27. maika

  ze kennen elkaar, ze verstaat haar vak, zoiets heet gebruik maken van je netwerk.

 28. Barry

  Bart. Waarom vergelijk je haar met een andere vrouw? Waarom niet met iedere andere zender baas? 3FM heeft wat 2,5% marktaandeel? 538 is vele malen groter. Dus je vergelijkt iets enkel op de sexe. Dat zegt veel over jou.

 29. MolTalk

  Dit is natuurlijk niks vreemds binnen Talpa, waar familieleden (De Molletjes) mooie baantje krijgen, waar CEO Peter de Monnink ook zijn harem van zijn vorige werkgevers inmiddels als weer binnen heeft gehaald en op hoge, zinloze, maar duurbetaalde posities heeft neergezet. Dus dan is dit helemaal in lijn met het beleid.

 30. Fred

  Simpel: er zijn duizenden mensen die bij de supermarkt werken, bij de radio is deze spoeling gewoon dunner. Het is idd meer een ons kent ons wereld en dat is eigenlijk niet vreemd.
  Ik lees het commentaar van Kicken dan ook anders: Dat niet de juiste persoon op de juiste plaats is gekomen. Geen ervaren DJ maar iemand die de capaciteit lijkt te ontbreken.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.