‘Nieuwe 538-baas Coco dankt baantje aan nepotisme’

NPO Radio 2’s contentmanager Coco Hermans (30) dankt haar baantje als de nieuwe baas van Radio 538 aan nepotisme. Deze prestigieuze promotie is te verklaren door haar goede relatie met Talpa Radio-baas Marc Adriani. Dat meldt radionar Patrick Kicken in zijn Spreekbuis-column. Patrick wijst erop dat Coco de vrouw is van Radio 2-dj Frank van ’t Hof, ‘die op zijn beurt weer beste vrienden is met Marc Adriani’. “Wat een giller!“, zegt Patrick, die wijst op Coco’s non-status in Hilversum.

Patrick vindt het geestig dat een zender die zo in zwaar weer zit als Radio 538 nu een baas krijgt op basis van vriendjespolitiek. “Wat een lef om dit gewoon er doorheen te drukken, ook al weet je dat alle ogen gericht zijn op het vlaggenschip van Talpa.”

Hij vindt het ongelooflijk dat dit zo werkt bij Talpa. “Gewoon iemand op basis van een vriendendienst en we kennen elkaar door en door daar neer zetten, chapeau!

Wat Radio 538 nu écht nodig heeft is iemand die verstand heeft van radiozaken, zegt hij. Coco ‘zal best een aardige vrouw wezen’, zegt hij: “Maar is Radio 538 hier nou werkelijk mee geholpen?

Nee, antwoordt Patrick zelf maar. “Je hoort zelfs al berichten rondgaan als ‘Die Adriani gaat De Bergweg nu helemaal slopen!’. Er wordt in de radiowereld vol ongeloof en onbegrip op gereageerd.”

De 538-baas had iemand met de statuur van Wessel van Diepen of Edwin Evers moeten worden, stelt hij. “Oh oh oh wat is dit toch weer een staaltje ‘de ene hand wast de andere’, van de bovenste plank!

Patrick gunt de huidige 538-baas Menno de Boer een plekje naast zijn oud-538-collega Dave Minneboo bij Qmusic. “Zodat ze daar samen nog verder 538 kunnen vermorzelen.”

Het hele stuk van Patrick Kicken leest u op de website van Spreekbuis.

Foto: Talpa

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen