Worstelend Radio 538 krijgt nieuwe zenderbaas

Het met zakkende luistercijfers kampende Radio 538 krijgt een nieuwe zenderbaas. Het gaat om Coco Hermans, die nu nog als contentmanager werkt bij marktleider NPO Radio 2. Dat heeft het bedrijf van John de Mol laten weten. Coco volgt per 1 november Menno de Boer op. “538 is een energiek, jong, eigenwijs en bovenal bruisend merk waarbij je de passie uit de speakers voelt knallen. Als gedreven radiovrouw kan ik daarom niet wachten om samen het beste uit 538 te halen“, zegt ze.

Talpa Radio-baas Marc Adriani denkt met Coco een goede opvolger voor Menno in huis te hebben. “Ik wil Menno bedanken voor zijn prestaties, zijn tomeloze energie en inzet en verwelkom Coco als zijn opvolger.

Waarom vertrekt Menno? “Enige tijd geleden heeft Menno mij laten weten dat hij op zoek wil gaan naar een andere, meer vrije rol dan zijn huidige rol bij Radio 538. In goed overleg hebben we toen besloten dat onze wegen dientengevolge zouden scheiden en zijn we op zoek gegaan naar een opvolger.”

Marc vindt het jammer dat Menno vertrekt. “We gaan Menno als superprettige collega en radioprofessional missen. Hij heeft Radio 538 door een belangrijke periode geloodst. Hij heeft het vertrek van Evers uitstekend begeleid en stond aan de wieg van de goede start van de nieuwe ochtendshow.

Menno zelf zegt: “Ik heb 538 de afgelopen jaren geleid met veel passie en plezier, in een unieke periode. Radio 538 heeft een sterk team voor én achter de schermen, een mooi bereik en bovenal: Geweldige luisteraars. Er ligt een solide basis voor de toekomst. Dit is voor mij hét moment om de ‘antenne’ aan een ander over te dragen. ”

Ik wil mijn vleugels uitslaan buiten Talpa Network en dat zal ongetwijfeld in het muziek-, media- en/of communicatiedomein zijn.”

Menno de Boer is sinds 2013 dj en music director bij Radio 538, in 2018 werd hij benoemd tot Radio Director. Tussen 2003 en 2006 was hij als dj ook al verbonden aan de zender.

Lees ook: Qmusic is er stil van: voorsprong op 538 nóg groter (gisteren)

Foto: Shiobian Dumas

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen