Angela Groothuizen: ‘John de Mol, dit kan écht niet’

Angela Groothuizen vindt het echt lachwekkend dat John de Mol een gewichtsclausule in het contract van Patty Brard heeft laten zitten. Hij kan dat echt niet maken. Dat zegt de RTL 4-ster in Het Parool. John houdt niet van dikke vrouwen op televisie en wil Patty kunnen lozen als ze weer dik wordt. Hij liet daarom in haar contract opnemen dat ze bij gewichtstoename twee maanden krijgt om op haar oude gewicht te komen en het contract anders ontbonden wordt. Vrij bizar dus.

Angela wist niet wat ze las toen Patty dit onthulde in haar biografie. “Daar moest ik zo om lachen toen ik dat las! Omdat ik dacht: ‘John, John, John. Ik hoor je dat soort dingen zeggen, maar dat kun je echt niet maken.’ Hij heeft ook ongelijk, want het publiek bepaalt.

Het publiek bepaalt uiteindelijk wie ze wel of niet willen zien, zegt Angela. “Als dat een programma of presentatrice leuk vindt, blijven die toch gewoon?

Zelf zou Angela zo’n clausule van John nooit accepteren. “Dan zou ik zo’n figuur keihard uitlachen natuurlijk. Heb ik ook gedaan toen ik reclame ging maken voor Weight Watchers. Ik zou alleen het gezicht van die club kunnen zijn als ik 10 kilo afviel. Toen heb ik gezegd: ‘Dát bepaal ik echt zelf.’”

Is de tv-wereld vrouwonvriendelijk? “Soms wordt er gedaan alsof mannen op televisie worden voorgetrokken, maar die hebben heus weer andere problemen. De wereld is gewoon niet helemaal gelijk.

Lees ook:
John de Mol ontslaat Patty Brard als ze weer dik wordt (26 maart)
RTL-dames hebben géén gewichtsclausule in contract (26 maart)
Talpa zwijgt over gewichtseisen voor presentatrices (27 maart)

Foto: RTL, William Rutten

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen