Shownieuws slacht Sander af na Alexia-rel: ‘Corpsbal!’

Het tv-programma Shownieuws heeft vrijdagavond afkeurend gereageerd op de discutabele uitspraken die Sander Schimmelpenninck heeft gedaan over prinses Alexia. Dat was te zien op SBS 6. De 36-jarige presentator van Op1 vindt de 15-jarige prinses de ‘lekkerste’ dochter van het koningspaar en die uitspraak is bij veel mensen in het verkeerde keelgat geschoten. De SBS 6-sterren waren kritisch, of, zoals Sander het noemt: domrechtse Forum voor Democratie-stemmers.

Muziekkenner Ronald Molendijk heeft gezien hoe Sander op Twitter reageert op de kritiek. “We kunnen in elk geval vaststellen dat hij goed tegen kritiek kan.”

Presentatrice Celine Huijsmans: “Het is niet de eerste keer. Hij krijgt vaker kritiek.”

Showdiva Patty Brard: “Ik zou bijna willen zeggen: terecht, maar ik zit hier niet om een heel duidelijke mening over Sander Schimmelpenninck te hebben, want die had ik vanmiddag al in de auto toen ik het nieuws deelde met mijn man. Hij zei toen: ‘Kalmeer even een beetje voordat je vanavond die uitzending gaat doen.’ Ik vind dus dat zo’n jongen die van onze belastingcenten bij Op1 zit te presenteren en over ons koningshuis, over een meisje van 15, zoiets zegt en dan daarnaast ook nog durft te zeggen dat programma’s als Boulevard en Shownieuws helemaal ruk zijn…”

Celine: “Heeft hij dat ook gezegd?

Patty: “Ja, dat heeft hij ook gezegd. Dan ben ik echt iemand die dan denkt: dat is een meneer die…

Celine: “Het is apart, want hij behandelt zelf wel Shownieuws, bijvoorbeeld Yolanthe.”

Patty: “Ja, en nu onze prinses. Dat meisje is 15 jaar, hoort alles, krijgt alles mee. Ik vind dat je ook kunt zeggen dat het een knap meisje is, maar om nou te zeggen dat het een ‘arrogant lekker ding is dat naast haar prinsessenmuiltjes loopt’, dan denk ik: jongens, pas jij even lekker op je woorden en heb niet altijd iets over een ander te zeggen.”

Ronald: “Hij heeft wel weer aandacht en de cijfers voor de podcast zullen wel weer omhoog gaan.”

Patty: “Hij heeft Yolanthe eerder ook al een kat met Down genoemd. Dat zal ik morgen ook wel zijn. Hij is zelf een omhooggevallen corpsbal.”

Weervrouw Amara Onwuka: “Komt dat altijd van één kant of is dat…?

Patty: “Het is aandachttrekkerij.”

Celine: “Roepen doet hij zeker. Kritiek op anderen heeft hij genoeg, maar dan zelf die kritiek incasseren, dat zit er niet bij.”

Lees ook:
Sander Schimmelpenninck: ‘Alexia lekkerste prinsesje’ (donderdag)
‘Enorme viezerik’ Sander reageert op Alexia-rel (vrijdag)
Sander na Alexia-rel: ‘Domrechts wil mij cancellen’ (vrijdag)
Sander met dood bedreigd na ‘pedo-grapje’ over Alexia (vandaag)

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen