Laf: Wilfred Genee zwijgt over censureren Jan Dijkgraaf

Geplaatst op vr 10 jul 2020 om 7:35

Het is ongekend hoe Wilfred Genee in een rap tempo van zijn voetstuk is gevallen. Vanwege zijn nietsontziende en onafhankelijke manier van presenteren werd hij jarenlang tot de Hilversumse top gerekend, maar onder druk van de censuurafdeling van Talpa en de racismeroepers op Twitter is dat in rap tempo veranderd. Wat resteert is een vrij laffe en backstabbende presentator, die gisteren in zijn radioshow zelfs weigerde te reageren op het vertrek van zijn VI-collega Jan Dijkgraaf.

Jan Dijkgraaf las al anderhalf jaar columns voor in de radiovariant van Veronica Inside, maar dinsdag weigerden Wilfred Genee en zijn collega’s een column over Talpa-coryfee Gordon, omdat het gevoelig zou liggen. Om net als Wilfred te buigen voor de censuurafdeling van Talpa, gaat Jan veel te ver en daarom heeft hij ontslag genomen.

Je zou verwachten dat Wilfred gisteren in zijn radioprogramma even zou reageren op het ontslag van zijn collega, maar kennelijk heeft hij van Talpa weer eens een spreekverbod gekregen. Wilfred zei geen woord over het vertrek van Jan en dat is natuurlijk behoorlijk laf voor een presentator die zijn gasten wél altijd dwingt tot vergaande openhartigheid.

Wilfred had gisteren zijn laatste uitzending voor zijn vijf weken durende vakantie. “Of ik nog wat wil zeggen? Nee, ik wilde niks meer zeggen. Ik heb genoeg gezegd de afgelopen periode. Ik denk dat het gewoon eens tijd is om een tijdje mijn mond houden. Dan gaan we elkaar over een week of vier of vijf weer zien.

Misschien nog wel kwalijker is dat Talpa, het bedrijf achter nieuwsprogramma’s als Hart van Nederland en het persbureau ANP, weigert om journalisten te woord te staan over het censureren van Jan Dijkgraaf. Allerlei media, waaronder De Telegraaf, NU.nl en RTL Boulevard, vingen bot bij het mediabedrijf van John de Mol-un.

Waar had Wilfred het gisteren wél over in de Franse themaweek van zijn radioshow? Fromage, wijn en Franse chansons. Lekker veilig, maar wel meesterlijk saai en geesteloos. Op naar de B-stal van BN’er-land.

Lees ook: VI weigert Gordon-kritische column, Dijkgraaf stapt op (gisteren)

Foto: SBS
42 Reacties op “Laf: Wilfred Genee zwijgt over censureren Jan Dijkgraaf”


 1. Zwart zaad

  Wie een kuil graaft voor een ander…

 2. Curryworst

  MC heeft zijn pen vanochtend lekker in gif gedoopt.
  Genee kan zich maar beter concentreren op het schrijven van boekjes over voeding.
  Vullen Of Voeden Deel 2 of zo.

 3. 🗣(wordt straks verwijderd...)

  Over 5 weken zijn we alles weer vergeten…

 4. Uuuh

  RTL boulevard zweeg gisteren ook…….

 5. L.

  De alinea over het weigeren om journalisten te woord te staan, slaat de spijker op zijn kop. Dat is inderdaad erg kwalijk. Er is iets goed mis in dat bedrijf waar een angstcultuur hangt van heb ik jou daar.

 6. Jan

  Over 5 weken zijn we misschien de ophef vergeten, maar zijn we hem, zijn radioshow en die twee lachzakken ook vergeten.

 7. Donders

  Begrijp ik nu goed dat het uiteindelijk Gordon is die Talpa opblaast?

 8. Ik Allah de groote

  Lijkepikker

 9. Walter

  Groot gelijk Genee

  Die Dijkgraaf is een rechts extreme oliebol.

 10. DeBaron

  Genee is gewoon een LUL en die LUL hangt.

 11. Patty P.

  Zodra ze mij een spreekverbod opleggen dan ga ik hoogstpersoonlijk een grote bolus draaien in de ontvangstkamer van de directie van Talpa.
  Dat zal ze leren.
  Maar dat durven ze toch niet want zeijn bang dat ik een boekje open doe over ze.

 12. BAVARIA

  Genee is een matennaaier!

 13. Sjaak trekhaak

  Vieze hond is het

 14. Erika Mondharmonica

  Genee is de tweede Mattie wel vette Maten N aaien -Genee weg ermee zijn hele geloofwaardigheid is binnen een week verdwenen.

 15. Harry

  Een presentator die zichzelf van

  zijn voetstuk trekt…

  Mooi. Scheelt weer een middagje Malieveld…

 16. Greet

  Gaat dit allemaal niet een beetje ver? Gaver, elke dag hetzelfde verhaal. Alles wordt enorm uitgemolken. Mensen…hou er mee op!

 17. anonymous

  Iedereen zou Jan Dijkgraaf de mond moeten snoeren
  Idiote vent met zijn gebedel voor zijn nog idiotere ‘briefjes van Jan’
  Ga een baan zoeken Jan, en stop met dat gebedel op twitter.

 18. Jaap Aap

  Blijf maar voorgoed weg, enge laffe onbetrouwbare matennaaier. Niemand zit nog op je te wachten, vieze judas!

 19. Minder of Mirjam

  Jan Dijkgraaf heeft zoals altijd alleen maar lege briefjes in te brengen!

 20. Deep throat

  @Jan is een geweldige vent die weg moet, omdat de alcoholproducenten en RTL niet willen dat slachtoffers van hun producten daardoor negatief in het nieuws komen. Naast omzetderving kan het sneller leiden tot een alcoholreclameverbod waardoor RTL failliet gaat omdat RTL circa de helft van hun budget uit alhoholreclame haalt.

 21. dylan

  We zullen zien wat er van Genee overblijft zonder Johan Derksen. Bar weinig, en dat weet hij.

 22. Blinde Herdershond

  Wilfred vindt slavernij toch vreselijk? Raar, want hij heeft er schijnbaar geen enkele moeite mee Talpa’s slaaf te zijn.

 23. kritisch avro-lid

  Het lijkt wel of Angela de Jong tegenwoordig hier de artikeltjes typt

 24. Chelsey

  Talpa maakt meer kapot dan je lief is!

 25. René

  Verstanding om 5 weken van de radar te verdwijnen.

  Genee maakt zich met de dag ongeloofwaardiger. Z’n humor begrijpt hij alleen zelf, de side-kicks lachen voor de beleefdheid met ‘de baas’ mee.

  En iets wat door het overgrote deel van de Nederlandse bevolking als humor wordt gezien, snapt hij weer niet.

  Wellicht dat hij over 5 weken weer een beetje ‘normaal’ kan doen, al betwijfel ik dat.

 26. Arie B

  En bij showniews?

 27. pieter baan

  Walter
  vr 10 jul 2020 om 8:42

  Aandoenlijk dat geitenwollensokken bij een rechts geluid altijd het woordje extreem plakken. Schelden doen ze ook graag.

 28. Ron

  Genee is gewoon bang, punt. Die vreest voor zijn baantje want VI is het enige wat hij kan en wat succesvol is. Maar dat hij daar ooit als host weer gaat aanschuiven lijkt verder dan ooit…face that.

 29. MolTalk

  Genee is definitief door het ijs gezakt. Het zou volkomen ongeloofwaardig zijn als iemand nog met hem zou willen samenwerken, dat kan alleen maar als het iemand om de poen te doen is, geen enkele andere valide reden te bedenken.

 30. Pim

  Jaja…alles ligt aan Genee… zelf als de wereld vergaat is het de schuld van Genee…

 31. René

  Nee hoor Pim, niet alles is de schuld van Genee, hoe kom je erbij ???

  Het is alleen wel zo dat wanneer niemand meer met Genee wil werken,
  dat z’n eigen schuld is.

 32. Jedes

  Daarom mensen, vertrouw de Molletjes niet. Krijg je iets van hen, dan ben jij het product. Johnny op Lesbos, Mong ool snuit eens in mijn overhemd-tv of de Linda foundation: allemaal verkoop van emoties voor een blad, theatershows, imago, reclameinkomsten etc. Deze crisis heeft duidelijk gemaakt dat het hen niet om mensen, medewerkers, gaat, maar een vakantie in Portugal of geld. Zo wordt je wel rijk.

 33. Max

  Wilfred Genee is een Judas.

 34. Teuntje

  Laffe gluiperd is van zn voetstuk gevallen

 35. T.van den Berg

  Had nooit een hoge pet op van die Genee

  Tijd om af te serveren nu !

 36. ano@niem.nl

  Ik vraag me langzaamaan af waar het Genee-bashen goed voor is.
  Het is ook gewoon een mens met een gezin.
  Overigens lijkt me dat Talpa Jan Dijkgraaf de mond heeft gesnoerd en niet Genee.
  Maar het is lekker makkelijk om het op die manier te brengen.

 37. Youp

  Sinds de Mol Nu.nl overgenomen heeft is het extreem links geworden´
  Vroeger was het een leuke algemen nieuwssite. Tegenwoordig belerend milieugedram het hersenspoelen van de identiteitsagenda en gaat het over marokaantjes die crimineel worden omdat ze geen stageplaats krijgen.
  App van m´n telefoon verwijderd van deze extreem linkse Nu.nl kotskoppen.

 38. Anton

  Hup Wilfred! Er mag toch wel iemand zijn die enig begrip kan opbrengen voor deze man? Het is zo gemakkelijk om iemand neer te sabelen. Oproep aan alle figuren die het internet vergiftigen met haatdragende reacties. Sta eens stil bij alle negativiteit die je zelf dmv deze reacties veroorzaakt!

 39. azijnzeiker

  Anton Genee heeft het aan zich zelf te danken, jij keek zeker nooit naar VI, anders had je wel anders gereageerd. Het moet wel ergens op slaan wat je typt, in dit geval ontbreekt dat bij jouw.

 40. Witte Piet

  We hadden het kunnen weten! Wilfriet is begonnen als keepster en daarna onder druk van zijn vegavrouwtje begonnen met acties als vullen en voeden. Is uiteindelijk aan het front bezweken tussen echte soldaten als Johan, Gijp en Jantje.
  Wat een overloper, gelijk afschieten!

 41. Gerard Ek(streem)dom💩💨

  Een enorme zak hooi die Wilfred Genee. Mensen vergeten deze naaistreek nooit meer. Wees een kerel, trek je conclusie en verdwijn.

 42. Het Ware Woord

  Néé Greet, deze achterbákse matennaaier, die net zo lang zuigt, jént, opjut en úitlokt tot collegae zeggen wat de laffe hond heel graag zélf zou had gezegd, maar bang is voor z’n hachje, heeft álles wat hij nu over zich heen krijgt en méér helemaal aan zichzélf te danken!!! ‘Ere wie ere toekomt’ toch, hahahaha

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.