Laf: Wilfred Genee zwijgt over censureren Jan Dijkgraaf

Het is ongekend hoe Wilfred Genee in een rap tempo van zijn voetstuk is gevallen. Vanwege zijn nietsontziende en onafhankelijke manier van presenteren werd hij jarenlang tot de Hilversumse top gerekend, maar onder druk van de censuurafdeling van Talpa en de racismeroepers op Twitter is dat in rap tempo veranderd. Wat resteert is een vrij laffe en backstabbende presentator, die gisteren in zijn radioshow zelfs weigerde te reageren op het vertrek van zijn VI-collega Jan Dijkgraaf.

Jan Dijkgraaf las al anderhalf jaar columns voor in de radiovariant van Veronica Inside, maar dinsdag weigerden Wilfred Genee en zijn collega’s een column over Talpa-coryfee Gordon, omdat het gevoelig zou liggen. Om net als Wilfred te buigen voor de censuurafdeling van Talpa, gaat Jan veel te ver en daarom heeft hij ontslag genomen.

Je zou verwachten dat Wilfred gisteren in zijn radioprogramma even zou reageren op het ontslag van zijn collega, maar kennelijk heeft hij van Talpa weer eens een spreekverbod gekregen. Wilfred zei geen woord over het vertrek van Jan en dat is natuurlijk behoorlijk laf voor een presentator die zijn gasten wél altijd dwingt tot vergaande openhartigheid.

Wilfred had gisteren zijn laatste uitzending voor zijn vijf weken durende vakantie. “Of ik nog wat wil zeggen? Nee, ik wilde niks meer zeggen. Ik heb genoeg gezegd de afgelopen periode. Ik denk dat het gewoon eens tijd is om een tijdje mijn mond houden. Dan gaan we elkaar over een week of vier of vijf weer zien.

Misschien nog wel kwalijker is dat Talpa, het bedrijf achter nieuwsprogramma’s als Hart van Nederland en het persbureau ANP, weigert om journalisten te woord te staan over het censureren van Jan Dijkgraaf. Allerlei media, waaronder De Telegraaf, NU.nl en RTL Boulevard, vingen bot bij het mediabedrijf van John de Mol-un.

Waar had Wilfred het gisteren wél over in de Franse themaweek van zijn radioshow? Fromage, wijn en Franse chansons. Lekker veilig, maar wel meesterlijk saai en geesteloos. Op naar de B-stal van BN’er-land.

Lees ook: VI weigert Gordon-kritische column, Dijkgraaf stapt op (gisteren)

Foto: SBS

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen