Op1 hield komst Maurice de Hond twee weken tegen

Maurice de Hond ergert zich er ongelooflijk aan dat iedereen in deze coronacrisis blind achter het RIVM aan loopt. Conclusies die hij begin april al trok, worden nu pas gemeengoed, terwijl we met die informatie als leidraad veel economische schade hadden kunnen voorkomen. De late NPO 1-talkshow Op1 is tijdens de crisis een zeer belangrijke debatarena en daarom klopte De Hond begin april al direct aan bij de redactie. Die wilde hem toen nog geen podium geven, onthult hij nu.

Op1 heeft lange tijd vooropgelopen in de paniekfanfare en besloot Ab Osterhaus te bombarderen tot de alwetende stamgast. “Bij Op1 gisteravond bleek Ab Oosterhuis tot dezelfde conclusies gekomen, die ik begin april al trok“, zegt De Hond nu.

Welke noodklok luidde De Hond op 2 april op zijn website? De noodklok van het effect van besmetting via aerosols. “Op 2 april besefte ik dat het grote gevaar niet het gebrek aan mondkapjes was, maar het gebrek aan ventilatie en lage luchtvochtigheid. Dat dat dus vele ouderen onnodig besmet zouden worden en zouden overlijden.”

Geen podium

Met onderbouwde onderzoeken en informatie in de hand stapte De Hond naar de media. “Ik heb geprobeerd die informatie gepubliceerd te krijgen in kranten. De reactie die ik kreeg, was dat ze die informatie hadden voorgelegd aan virologen, maar dat er geen bewijs was voor mijn conclusies.”

Ook Op1 wilde hem geen podium geven. “Ik probeerde om met die informatie bij Op1 aan te schuiven en het duurde ruim 2 weken voordat ik mocht komen. Maar omdat mijn bevindingen niet gedeeld werden door de usual suspects van het OMT, werd ik nadien in onder meer tv-kritieken weggezet als een amateur-viroloog (één van de 17 miljoen) die terug moest naar zijn Ikea-bureautje“, zegt hij, wijzend op de kritiek van Angela de Jong.

De Hond liep overal tegen een muur van ongeloof aan, omdat het RIVM de rol van aerosols blijft ontkennen. “Als je maar minimaal 1,5 meter afstand hield, dan was je veilig“, zegt hij cynisch.

Boos

Boosheid is wat nu overheerst bij De Hond. “Ik was -en ben- niet boos omdat ik nergens gehoor vond. En ook niet omdat Op1 gisteravond niet erkende – laat staan daarop doorvroeg – dat wat er nu gezegd werd, al 7 weken geleden door mij uit geografische patronen en internationaal wetenschappelijk onderzoek was geconcludeerd.

Nee, mijn boosheid betreft de onnodige slachtoffers en de dito schade aan onze economie en samenleving die het slaafs volgen van WHO en RIVM en de mediablokkade voor iedere vorm van wetenschappelijk onderzoek op basis van de nieuwste inzichten, inmiddels heeft veroorzaakt.

De hele blogpost van Maurice de Hond kunt u hier lezen. Hier omschrijft hij ook de onzin van het ‘zo veel mogelijk binnenblijven’, besmet worden via voorwerpen en de anderhalvemetersamenleving.

Lees ook:
Op1 zet Ab Osterhaus-filter op Maurice de Hond (19 april)
Angela: ‘Maurice de Hond, terug naar je Ikea-bureautje’ (20 april)
Maurice de Hond slaat terug naar Angela de Jong (20 april)
Maken de media ‘het nieuwe normaal’ normaal? (17 mei)
Verzet tegen 1,5 meter haalt vaker mainstream media (22 mei)
Maurice de Hond: ‘Media zwijgen over 1,5-meter-onzin’ (23 mei)
Op1-Sander: ‘RIVM moet met Maurice de Hond praten’ (24 mei)

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen