Op1-Sander: ‘RIVM moet met Maurice de Hond praten’

Sander Schimmelpenninck, een van de hosts van de coronatalkshow Op1, vindt dat Maurice de Hond uitgenodigd moet worden door het RIVM nu zo’n beetje al zijn bevindingen blijken te kloppen. Dat zegt de Quote-baas op Twitter. De Hond werd vorige maand weggehoond toen hij zijn onderzoeken over de coronapandemie deelde, maar stukje bij beetje blijkt hij ver vooruit te lopen op de bevindingen van het RIVM. Het is tijd dat De Hond serieuzer wordt genomen, vindt Sander.

De presentator van Op1 twittert: “Maurice De Hond heeft over heel veel zaken gelijk gekregen en dient door het RIVM gehoord te worden. Maar klagen dat je geen podium krijgt, terwijl je op het podium staat, is wel een beetje mal.

Sander reageert daarmee op een tweet van Marc de Hond, de zoon van de opiniepeiler. Hij zegt: “Wie de moeite neemt om terug te lezen. Mijn vader had al tijden gelijk over weersomstandigheden, mondkapjes, multi-events, luchtvochtigheid. Als die slapende RIVM-lui nou eens zouden luisteren en de media hem wat meer tijd zouden geven (Op1 schaam je)…

De Hond vindt dat hij nauwelijks gehoord wordt in het coronadebat, al zat hij laatst wel in Op1 toen Sander presenteerde. Zoon Marc: “Deze is voor jullie Sander Schimmelpenninck en Welmoed Sijtsma, die andere gast de tijd vol laten kletsen en dan drie minuten overhouden voor mijn vader. Of de keer daarvoor toen Ab Osterhaus met z’n achterhaalde kennis continu mijn vaders betoog onderbrak.

Volgens Sander heeft hij niets te maken met het gastenbeleid. “Ik geef niemand wel of niet een podium. Ik ben, samen met 11 anderen, presentator.

Lees ook:
Op1 zet Ab Osterhaus-filter op Maurice de Hond (19 april)
Angela: ‘Maurice de Hond, terug naar je Ikea-bureautje’ (20 april)
Maurice de Hond slaat terug naar Angela de Jong (20 april)
Maken de media ‘het nieuwe normaal’ normaal? (vorige week zondag)
Verzet tegen 1,5 meter haalt vaker mainstream media (vrijdag)
Maurice de Hond: ‘Media zwijgen over 1,5-meter-onzin’ (zaterdag)

Foto: WNL

Meer in WNL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen