Op1-Sander: ‘RIVM moet met Maurice de Hond praten’

Geplaatst op zo 24 mei 2020 om 14:15

Sander Schimmelpenninck, een van de hosts van de coronatalkshow Op1, vindt dat Maurice de Hond uitgenodigd moet worden door het RIVM nu zo’n beetje al zijn bevindingen blijken te kloppen. Dat zegt de Quote-baas op Twitter. De Hond werd vorige maand weggehoond toen hij zijn onderzoeken over de coronapandemie deelde, maar stukje bij beetje blijkt hij ver vooruit te lopen op de bevindingen van het RIVM. Het is tijd dat De Hond serieuzer wordt genomen, vindt Sander.

De presentator van Op1 twittert: “Maurice De Hond heeft over heel veel zaken gelijk gekregen en dient door het RIVM gehoord te worden. Maar klagen dat je geen podium krijgt, terwijl je op het podium staat, is wel een beetje mal.

Sander reageert daarmee op een tweet van Marc de Hond, de zoon van de opiniepeiler. Hij zegt: “Wie de moeite neemt om terug te lezen. Mijn vader had al tijden gelijk over weersomstandigheden, mondkapjes, multi-events, luchtvochtigheid. Als die slapende RIVM-lui nou eens zouden luisteren en de media hem wat meer tijd zouden geven (Op1 schaam je)…

De Hond vindt dat hij nauwelijks gehoord wordt in het coronadebat, al zat hij laatst wel in Op1 toen Sander presenteerde. Zoon Marc: “Deze is voor jullie Sander Schimmelpenninck en Welmoed Sijtsma, die andere gast de tijd vol laten kletsen en dan drie minuten overhouden voor mijn vader. Of de keer daarvoor toen Ab Osterhaus met z’n achterhaalde kennis continu mijn vaders betoog onderbrak.

Volgens Sander heeft hij niets te maken met het gastenbeleid. “Ik geef niemand wel of niet een podium. Ik ben, samen met 11 anderen, presentator.

Lees ook:
Op1 zet Ab Osterhaus-filter op Maurice de Hond (19 april)
Angela: ‘Maurice de Hond, terug naar je Ikea-bureautje’ (20 april)
Maurice de Hond slaat terug naar Angela de Jong (20 april)
Maken de media ‘het nieuwe normaal’ normaal? (vorige week zondag)
Verzet tegen 1,5 meter haalt vaker mainstream media (vrijdag)
Maurice de Hond: ‘Media zwijgen over 1,5-meter-onzin’ (zaterdag)

Foto: WNL
77 Reacties op “Op1-Sander: ‘RIVM moet met Maurice de Hond praten’”


 1. HUGO

  Logisch nadenken. Doet de RIVM ook. Hebben ze Maurice niet voor nodig.

 2. Etienne René

  Niemand heeft Maurice nodig.

 3. Grat

  Maurice roept honderd dingen en soms blijkt er iets te kloppen.

 4. Noud

  Die Marc is al net zo’n vervelend mannetje als zijn vader.

 5. kritisch avro-lid

  Corona is een nieuwe virus. Dus lange tijd wist men niet precies hoe en in welke omstandigheden het virus besmettelijk is. Bovendien verspreid het ene virus zich makkelijker door de lucht dan de ander.

  De kennis van De Hond betreft voornamelijk algemene kennis van de verspreiding van andere virussen. Lange tijd -of wellicht zelfs nu nog- is of was onbekend of deze kennis ook op het Corona-virus betrekking heeft. Dit, in combinatie met de crisis op de IC’s lijkt me voldoende reden om extra voorzichtig te zijn. Better safe than sorry!.
  Als De Hond gelijk blijkt te hebben is dat meer geluk dan wijsheid. Voor hetzelfde geld verspreid het nieuwe virus zich wel makkelijk in de buitenlucht etc. Zijn bij elkaar gegooglede kennis ligt natuurlijk ook bij het RIVM. De arrogantie van De Hond om het beter te weten…..en bovendien vanaf de zijlijn is het makkelijk risicoloos roeptoeteren.

 6. kritisch avro-lid

  Kritische noot op mezelf: beter op de derde persoon enkelvoud “dt” letten. Sorry :)

 7. HUGO

  EEN verkeerde beslissing en Maurice roep toetert dan Rutte een moordenaar is.

 8. Denk Na

  Het heeft niet zo veel zin om bij de MSM te gaan zitten want ze zetten er altijd weer een tegenstander er tegenover en dan heb ik het niet eens over de bevooroordeelde vraagstelling van de hosts die je vaak ook niet uit laten praten en hun mening opdringen omdat het anders niet het straatje van de beleidsbepalers valt. Je kunt dus nooit goed onderbouwen waarom je iets vind. Goed dat Maurice een podium krijgt en dat moet zeker, maar doe dat in programma’s die relevant zijn en dat is niet bij de MSM. Ik kijk dat steevast niet want ik ben het sowieso eens met critici die een andere zienswijze er op na houden dan de gemiddelde ‘Ab Osterhaus’ figuur in dit land.

 9. Ronnie

  Wordt eens tijd dat de Hond ziek wordt, dan praat hij wel anders. en als hij niet ziek wordt zijn vrouw of kinderen.

 10. Dries Roel Vink

  Wie wil er nou een hond aan tafel?

 11. Lolletje

  Die sander moet eens ern keer een hondelul in zijn reet gedouwd krijgen!

 12. ZeerNetteHeer

  De hosten Willemijn en Sander
  Lijken samen heel erg schrander
  Echter, bij haar tussen de benen
  En bij hem tussen de tenen
  Vond de Schimmel een ruim baan
  Daarna zijn ze samen op TV gegaan.

 13. Simone van de Wal

  Waarom is de ontstoken anus van patty brard een onderwerp om hier te bespreken? Medische gegevens worden toch met veel privacy omgeven om de patiënt te beschermen? Waarom gebeurt dat hier nu niet?

 14. Viola

  Ik neem sowieso niets van Maurice de Hond aan, het is een enorme drammer en ik kan er niet naar luisteren.

  De aversie is begonnen bij de Deventer moordzaak.

 15. Geacynthia

  Sander Schimmelpenninck wordt steeds meer een droevige roeptoeter. Hij papagaait wat af zonder de feiten werkelijk te kennen laat staan te checken. Hij veroordeelt populisten zonder in de gaten te hebben dat hij er zelf een is.

 16. TON

  Maurice moet niet met onze gezondheid bemoeien, en Sander als het je niet zint verhuist alsjeblieft naar Zweden dan.

 17. Pjotr

  Omdat dit een nieuw virus is, is de kennis van virologen verouderd. Daarom is het goed om naar de nieuwe statistieken van Maurice de Hond over de verspreiding van het virus te kijken.

 18. Annet

  Heeft Sander Schimmelpenninck verstand van virologie en hoe je onderzoek interpreteert? Zo te zien niet. Compleet verkeerde conclusie van Marc de H.en Sander S. Wat een arrogantie, wat weten zij van virologie en de verspreiding van virussen. Laat het RIVM eigen collega’s kiezen. Maurice de Hond shopt selectief uit andermans onderzoeksresultaten en schudt dan zogenaamd de conclusie zo uit zijn mouw. Ziet te weinig factoren tegelijkertijd en is te stellig. Hij discussieert niet maar praat in zekerheden. Onmogelijk irritant. Hij verandert de genuanceerde conclusies in zekerheden en schuwt angstaanjagende metaforen niet om gelijk te krijgen. Pseudowetenschap, hij laat tegenargumenten weg uit de conclusies en analyses. Alles wat hij roept was al lang bekend bij virologen alleen zij zijn voorzichtiger. Stuitend om te veronderstellen dat M. De H. betere en eerdere kennis heeft dan het RIVM alleen omdat er door de regering, via het RIVM, voorzichtiger wordt opgetreden. Gelukkig maar!

 19. adrivandermeyden

  Maurice tegenover Rivm in een praatprogramma zettenMaurice heeft veel wetenswaardigheden en dan kan Jaap v Dissel op hem reageren.ik zit hiet op te wachten maar Rivm gaat niet in debat met derden denk ik

 20. By the way

  Het verhaal van De Hond ‘klopt’ altijd. Gewoon wat willekeurige getallen bij elkaar vegen en er een logica bij bedenken. En dan quasi intelligent over de bühne brengen, er zijn altijd wel wat mensen die er in trappen. Dezelfde groep mensen die toehappen als er een erfenis van een Nigeriaanse prins op hen ligt te wachten.

 21. Denk Na

  @Annet: met bruikbare idioten zoals een Annet komen we echt verder in de wereld…

 22. StefanV

  Helemaal eens met Sander. En trouwens ook met de kritiek van Marc de Hond op het programma Op1, want Maurice de Hond kwam laatst amper aan het woord.

  Al vanaf het begin van de coronacrisis heeft het RIVM fouten gemaakt. Dat kan gebeuren, maar laten we niet doen alsof het RIVM onfeilbaar is. De Hond heeft de wijsheid ook niet in pacht, maar baseert z’n uitlatingen wel op allerhande wetenschappelijke studies en onderzoeken die wereldwijd zijn uitgevoerd.

  Praten kan nooit kwaad. Baat het niet, dan schaadt het niet.

 23. Hatsevlats

  Op 1 is niet objectief is een staats omroep voor de leugenfabriek kabinet en rivm de hond heeft al die tijd gelijk gehad die 1.5 meter is bullshit dit kabinet (leugenfabriek) is schade aan werkend Nederland en de economie aan het slopen we gaan hier nog lang last van hebben pinokio (rutte) geubels ( van dissel) maken Nederland kapot

 24. raam

  nederland / banken / domme huiskopers

  verpesten de markt

  ja domme kopers

  geen verstand van kopen en geen verstand van lenen

  banken wakker blijven

  bij mij iin de straat in amsterdam

  is een huis/ casco 2 etages te koop

  van een woningbouw vereniging

  600.000 k.k.

  jonge paardjes staan in de rij

  dat huis is de prijs niet waard

  Sander waarschuw de consument

  ook de makelaar die dik geld aan verdient

  moet de klanten waarschuwen

  er komt een crisis

  deze huizen gaan dan voor minder dan de helft kosten

  mijn pand, 4 etages heeft ooit 130.000 gulden gekost

  ouders/ banken en vrienden

  praat met domme huis kopers

  je moet niet kopen

  omdat je vrienden hebben gekocht

  de witte hollanders

  hebben de markt over spannen

  voorbeeld

  mijn vriend heeft een appartement gekocht 250.000

  dommie heeft een keuken van 25. 000 in ge bouwd

  hij heeft al 3 maanden niet gekookt

  2 keer gekookt

  de keuken nog niet eens opgeruimd

  ouders ik weet witte hollanders luisteren niet naar hun ouders

  ouders met klem

  niet zomaar kopen

 25. Geacynthia

  @Hatsevlats, kom eens met wetenschappelijk bewijs dat de 1,5 meter afstand niet zou werken of dat het overbodig is. Jij roeptoetert net als Sander het populisme na. Jouw eigen frustraties lijken leidraad voor je onzin. Jij, wil het niet dus moet iedereen er maar aan geloven.

 26. anonymous

  Zo media courant, jullie sturen de gegevens van lezers wel naar erg veel
  bedrijven, hè..
  Honderden zie ik, is ook niet uit te zetten.
  Ben klaar met jullie website.

 27. M. Borsato

  Ik heb een kwispelend hondje in bed.

 28. MediaPrak

  Het RIVM moet vooral de overheid adviseren en informeren. Maurice de Hond wist in de jaren 90 ook hoe Nederland aan de huiscomputers moest. Het koste Vendex (V&D) miljoenen en was de aanloop van het latere faillissement.

 29. Breimer

  Het RIVM mag fout na fout maken, is min of meer heilig. Ook als de Hond voor 80% gelijk Heeft verdient hij een podium. De meeste dingen die hij zegt kommen uit onderzoek en de praktijk. Het RIVM vind haar reken formule zo goed dat zelf als je er boterzachte gegevens in stoot er nog betrouwbare cijfers uitkomen. Onder nadenkend mens snapt dat dat nooit kan. Over de andere fouten zal ik zwijgen. Je m au in nederland n.l. niets negatiefs zeggen over het RIVM.

 30. Denk Na

  Alle bruikbare idioten zijn weer verzameld zie ik al weer, en alleen omdat het nu eenmaal Maurice de Hond is, is er kritiek vind men zijn plannen niet goed en gaan dan allerlei zaken uit het verleden oprakelen. Hetzelfde geld voor types als Jensen, omdat Jensen het roept is het onzin. Dat heeft dan meer met de personen in kwestie te maken dan om de boodschap die ze hebben. Prik daar gewoon eens doorheen i.p.v. je eigen persoonlijke mening over iemand mee te laten wegen bij de inhoudelijke boodschap die ze geven. Maar dat kan men niet in die bekrompen IQ-loze hoofden van de tokkies in dit land.

 31. Huismaker

  Wanneer komt er eindelijk een open en eerlijke discussie. Evenveel voor- als tegenstander, evenveel zendtijd, geen spelletjes van de regie. Gewoon helemaal open. Zonder Jort Kelder of Peter de Vries.
  Maar deelnemers als: Prof Van Wolferen, Sven Hulleman, Arno Wellens of Tom Zwitser.
  Kom op media. Niet bang zijn voor de mening van ons volk.

 32. @mediaprak

  Whahahahahahahahahahaha ik lach me dood

 33. ano@niem.nl

  Helaas klopt in dit geval veel van de beweringen van Maurice de Hond.
  Corona is niets meer en minder dan een griep die met name bij mensen met onderliggend lijden de dood veroorzaakt. Dat is niet zo veel anders dan bij een andere griep.

  Gezonde mensen onder de 50 en gezonde mensen boven de 50 krijgen alleen milde klachten en komen ook niet op de IC. Het land wordt op slot gehouden, maar volgens mij zijn we langzamerhand toe aan het oude normaal waarbij een griep hoe zwaar ook, net als alle andere ziekten er nu eenmaal bij horen.

 34. Lachgas

  Zolang niet iedereen in de pas loopt van het RIVM doen alle andere meningen er niet toe. Veel reacties hier roeptoeteren wat het RIVM er over denkt. Omdenken, er kritisch tegenaan kijken vanuit ander perspectief of wetenschap wordt niet gewaardeerd.
  Als men niet regen dingen anders was gaan aankijken was de aarde nog steeds plat.

 35. Joop55

  Een blaffende hond of een instituut waar speciaal ervoor goed opgeleide experts zitten. Keuze is snel gemaakt.

 36. Ron

  @Joop55: “goed opgeleide experts…” Ik moest lachen…

 37. Robin

  Sander heeft gelijk! Maurice heeft goede standpunten waar jullie allemaal te bang voor zijn gemaakt door de talkshows! WEG MET DE 1,5-METER!

 38. Waarom worden mijn berichten tegengehouden?

  Helemaal mee eens. Tijd voor de waarheid ipv propaganda.

 39. 🗣

  Lees het boek over de Deventer Moordzaak van Maurice de Hond en je weet voortaan altijd wanneer De Hond liegt: als hij zijn mond open doet!

 40. Sjaak echt

  Sander Schimmelpenninck, het dom-linkse propaganda mannetje van de staatsomroep.

 41. chris?

  De Hond weet het beter, maar niet heus.

 42. Kuis

  Als je de juiste bronnen weet te vinden loop je altijd voor op het RIVM.

 43. Prima tip Sander.

  De Hond wil slechts foute aandacht.

 44. Hillie

  Als meneer De Hond zijn zin krijgt, zijn straks alle ziekenhuizen verstopt en zit het personeel ziek thuis. Eens kijken of hij dan ook weet hoe het probleem moet worden aangepakt. Wat een mislukking is die man met al zijn aanbidders.

 45. Denk Na

  @Hillie: trollololol.

 46. Nana Mouskouri

  Maurice zijn verhaal was wankeling. Dat tikte ab zo onderuit.
  Maurice roept nu wat RIVM zelf al had gemeld.

  Welke discussie.

  Op1 moet zich eens verdiepen. Men kan zelf niet eens grafieken lezen.

 47. Denk Na

  @Nana Mouskouri: dan heb je het gesprek tussen Maurice en Ab niet goed gevolgd. Hij gaf Maurice grotendeels gelijk zelfs!

 48. Keta Minek

  Schimmelpenninck en de hond 2 complotters.

 49. John

  Denk Na,

  Zitten dan alle landen in Europa waar ze van hun RIVM
  afstand moeten houden er langs en heeft de Hond het
  bij ’t rechte eind ik heb mijn twijfels.

 50. Denk Na

  @John: Ja, alles is gebaseerd op oude modellen en daar bepalen ze wereldwijd hun beleid op. Ridicuul dus.

 51. Erik

  Aan al die idioten boven me, de claims van Maurice zijn niet alleen gestoeld op zijn uitzonderlijke kwaliteiten als data analist en zijn gezonde boerenverstand (waar ik het RIVM overigens nog niet op heb kunnen betrappen of zijn jullie al weer vergeten dat het RIVM in haar onmetelijke wijsheid aanvankelijk claimde dat corona niet of nauwelijks van mens op mens overgedragen kan worden en hier sowieso geen voet aan de grond zou kunnen krijgen want we zitten er bovenop). Zijn claims worden inmiddels ook gesteund door een groeiende stapel recente wetenschappelijke studies/publicaties op dat gebied, wetenschappelijke publicaties die het gelijk van Maurice en het ongelijk van het RIVM keer op keer bevestigen. Vinden jullie het op zijn minst al niet bizar dat Maurice alle nieuwe wetenschappelijke publicaties op dat gebied binnen 8 uur in huis heeft en tot zich neemt terwijl het RIVM en menig viroloog nauwelijks weet lijkt te hebben van recente wetenschappelijke studies op eigen vakgebied, studies die, ik herhaal het nog maar een keer, hun verouderde denkbeelden over hoe de besmetting exact plaats vindt vierkant onderuit halen. Waar ik nog niet uit ben is het RIVM echt zo onwetend is of dat ze zich alleen maar dom houd en er een hele andere agenda op na houdt.

 52. Denk Na

  @Erik: en daar komt nog eens bij dat het RIVM geleid wordt door een ‘arts’ die op een zwarte lijst staat, en zie hier dan heb je een partij onkunde in huis van heb ik jouw daar.

 53. Mama Nouskouri

  @Denk Na: Dat klopt inderdaad, maar andere zaken tikte hij zo weg. Gaat mij erom dat niet alles waar was wat hij zei. Natuurlijk heeft elke wannebeviroloog ook goede ideeen.

  @Erik:
  Verdiep je eens in de cijfers die er echt wel zijn, dat is de huidige stand. En achteraf lullen kan iedereen. Inmiddels is er veel meer duidelijk en daar reageert iedereen op. Ga er maar eens aan staan om die beslissingen te nemen. Wij (17 miljoen) denken dat het zo is, wanneer rivm het niet met zekerheid kan bevestigen, dan doen ze het ook niet goed. Ikzelf verdiep mij er ook al in vanaf half januari, de trend was: of het is nix, of het is 1 bak ellende. Dat het nu een ‘griepje’ blijkt te zijn, dat kom men toen niet inschatten. Of ben je vergeten dat China heel veel info heeft achtergehouden.

  De informatie van Maurice (virusverspreiding buiten) is gewoon gemeld door Dissel tijdens de RIVM-briefing, maar de media kan geen grafieken lezen en kijkt ook zeker niet deze briefing (waarom? men begrijpt er nix van –> ook mevrouw agema van PVV niet, zet zichzelf al voor 2e keer op rij voor schut). Kortom: Maurice geeft geen nieuws, en een foutje (dat gewoon is gerectificeert) wordt uitvergroot. Wat een naar volk.

  Hebben wij gezien hoe het volk reageerde toen de IC’s overstroomden? Dat is ook gelukt, door de beslissing op 50% van de kennis. Een hele goede beslissing. En nu is de volgende stap te zetten.

 54. Mama Nouskouri

  @Denk Na: Een arts die niet als arts het volk te woord staat overigens. Of mag je met een aantekening geen ander beroep meer uitoefenen.

 55. Geronimo

  @HUGO

  Valt tegen hoor. Ze zijn daar vooral heel druk met het spelen met allerlei computermodellen, terwijl die gevuld worden met variabelen op basis van allerlei aannames. Die dan na verloop van tijd niet blijken te kloppen.

 56. Denk Na

  @Nana Mouskouri: nou nee, zeer zeker niet. En helemaal niet nu. Hij heeft het gelijk in ieder geval niet aan zijn kant en daar baseert de hele regering beleid op. Het is echt eng.

 57. kim

  Wij treffen het wel met de hond, hij heeft overal verstand van, hij is opinie peiler en hij heeft al eens geholpen met rechtzaak nu weer corona ik ben jaloers op hem

 58. Mama Nouskouri

  @Denk Na:

  Dat is jouw interpretatie.

  Doorgestudeerd als virusdeskundige net als alle andere wannabevirologen?

  Wellicht wel eens bedacht dat RIVM niet het beleid bepaald?

  Regering bepaalt beleid, OMT adviseert regering en RIVM is slechts een onderdeel hiervan.

  Er wordt helaas teveel aangenomen dat RIVM alles bepaalt voor NL.

  RIVM staat ook niet achter gebruik van mondkapjes in OV, maar regering verplicht het wel. Waarom moet RIVM zich daar dan voor verantwoorden. Volledig irrationele gedachte.

  Samenvattend: Ik vind het helemaal niet eng. Het volgen van kranten en andere media is eng. Die zijn niet belezen en onkundig. Maar die schotelen wel iedereen de verkeerde conclusies voor.

 59. Denk Na

  @Mama Nouskouri: typisch weer zo’n pedante reactie van een bruikbare goedgelovige idioot. Hou dit vast zou ik zeggen….

 60. Mama Nouskouri

  Ben benieuwd wat er zo pedant is dan. Weerleg het maar eens.

 61. Denk Na

  Geen behoefte aan. Ga ik mijn tijd niet aan verspillen.

 62. Mama Nouskouri

  Helemaal goed. :-)

 63. Jan

  Maurice de Hond kijkt naar Zweden en vergelijkt dat, zie nu maar hoe fout het daar gaat, daar horen we hem niet over.

 64. Katrien

  Mischien heeft hij er wel gelijk in
  In ieder geval niet naar gekke Ab

 65. Ben

  Het RIVM houdt zich aan de woorden aan het eind van ieder gesprek, : we weten nog niets zeker…

  Maurice ga door …succes

 66. Stekeltje

  RIVM is een ingedut en achterhaald clubje. Zo gek is dat verhaal van MdH heus niet!

 67. Sip

  Waarom volgen we niet gewoon de regering het het RIVM. Volgens mij gaat het helemaal niet zo slecht in Nederland. Steeds die tegenstrijdige berichten heeft toch geen zin.

 68. Boerenverstand

  Het RIVM geeft op de eigen website ook aan dat er geen enkel bewijs is voor aerogene transmissie van SARS-CoV-2 (COVID19), en dat het huidige overheidsbeleid mbt 1,5m gebaseerd is op een “aanname”.
  Geef niet het RIVM de schuld. Die hebben de huidige regels niet bedacht. Dat heeft het kabinet gedaan (of beter gezegd: overgenomen van Merkel).

  https://lci.rivm.nl/aerogene-verspreiding-sars-cov-2-en-ventilatiesystemen-onderbouwing

 69. Iwan Struyk

  Het viel me op dat tijdens OP1 de data-analist Maurice Hond telkens bij het beslissende moment of woord door de presentatoren in de rede werd gevallen.Juist voor een ervaren iemand ( bekend van vroeger tij- dens verkiezingen) hadden de presentatoren hun plaats moeten kennen. Meer aandacht(stukje respect) zou meer op zijn plaats zijn voor een ervaren rot in zijn vakgebied. En misschien heeft ie ook nog gelijk!.Dan is het helemaal erg.

 70. Tone

  Gelukkig voor Nederland dat er iemand is die denkt dat hij het allemaal beter weet dan alle andere.. Eigenwijs is ook wijs

 71. Bas

  Mensen zijn met schapen en volgen blind op wat het RIVM ons aanpraat .De eerste stappen van het beleid waren prima en met 50%kennis 100% maatregelen nemen was een helder verhaal . De overige 50 % procent kan steeds meer in gevuld worden en daar gaat het fout met het RIVM . Het beleid is nog steeds gebaseerd op de kennis van de eerste 50% . De meeste mensen zoals hier ook te lezen is in de reacties hebben iets tegen de Hond en laten zich daar door beïnvloeden en lezen niet goed wat zijn standpunten zijn en waarop ze zijn gebaseerd . Het is tijd om kritisch te zijn en dat zullen de meeste die hier reageren ook zijn als hun vertrouwde baantje en inkomen er niet meer is . Mensen denken dat de financiële klap nu direct te voelen is en dat lijkt voor ze mee te vallen ,maar de klap moet nog komen en die wordt extreem groot .

 72. Merlijn

  Persoonlijk vind ik vele kritieken op Maurice de Hond hier nogal walgelijk. Nu snap ik waarom we zoveel VVD stemmers hebben. Tot nu toe kloppen veel dingen die hij zegt.

 73. Sookie Stackhouse

  Sander moet zijn achterlijke bek houden en oprotten van tv…dom blondje…..en lekker in Zweden gaan wonen bij dat wijf van hem

 74. HansR

  Sander is waarschijnlijk door de Hond(en) gebeten. Zijn slappe interview op de Hond wil hij verdoezelen door de zielige ongehoorde hondjes onder de aandacht te brengen bij het RIVM. Een journalist op die stoel moet toch weten dat een instelling als het RIVM niet met iedere vanzichzelf denkende deskundige en vooral publieksgeile persoon ten rade gaat. Zeker niet als zo iemand al vaker bewezen heeft op allerlei gebied te falen. Ik vraag mij trouwens af of Maurice honden belasting moet betalen.

 75. John

  Geen afstand houden hebben ze in Amerika gedaan
  met tot gevolg meer dan 90000 doden.
  Daar zitten ook veel jongere tussen!!

 76. Rika

  Ja zeker moeten de Heren
  Maurice de hond Rob Elens
  Wolferen aan het wordt komen
  En niet de mond worden
  gesnoerd. Hugo de Jonge gedraag
  je niet als een irritante betweter

 77. Marie Lomans

  Vreselijk, wat een taalgebruik, laat iedereen in waarde…

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.