Daphne Deckers vreest slagveld in showbusiness

Daphne Deckers denkt dat er door de coronacrisis heel wat bedrijven in de entertainmentindustrie gaan omvallen. Ze hoort veel zorgwekkende geluiden in haar omgeving. Dat zegt de presentatrice in haar column in De Telegraaf. Deckers maakt zich vooral zorgen over al haar kennissen die áchter de schermen werken, zoals decorbouwers en redacteuren. Hun situatie is zorgwekkend, zegt ze. “Ik heb veel vrienden in de entertainment-business, en dat zijn echt niet allemaal BN’ers.”

Achter de schermen wordt er lang niet zo goed verdiend als die BN’ers vóór de schermen doen. Over die mensen, waaronder ook cameramensen, geluidstechnici en mensen met cateringbedrijfjes, maakt Deckers zich zorgen. “Ook nu het werk weer druppelsgewijs begint binnen te komen, is het afwachten wie er overeind gaan blijven.”

Deckers ergert zich dan ook aan politici die oproepen tot ‘meer geduld’. “Voor heel veel ondernemers ging het uitzitten van de lockdown allang niet meer over geduld maar over pure wanhoop.”

De situatie is ernstig, ziet ze. “Sommige mensen zijn namelijk alles kwijt: hun baan, restaurant, theatergezelschap, toekomstperspectief“, zegt ze. “Veel bedrijven die nu kopje-onder dreigen te gaan, draaiden vóór deze crisis prima.”

De presentatrice ziet ook dat veel mensen zich géén zorgen maken, namelijk de mensen in loondienst. “De ene lockdown-ervaring is de andere niet”, zegt ze.

Als je salaris gewoon is doorbetaald en je door het thuiswerken niet iedere dag in de file hebt hoeven staan, ben je inderdaad best relaxt door de lockdown gekomen.”

Foto: RTL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen