Angela: ‘Maurice de Hond, terug naar je Ikea-bureautje’

Als het aan Angela de Jong ligt, zien we Maurice de Hond niet nóg een keer aan een talkshowtafel over het coronavirus praten. Hij heeft er totaal geen verstand van. Dat zegt de opiniediva in haar column in het AD. De Hond heeft talloze statistieken omtrent het coronavirus geanalyseerd en adviseert nu tégen de 1,5-meter-samenleving. Bovendien stelt hij dat het virus helemaal niet overdraagbaar is via voorwerpen en dát gaat weer in tegen het handenwasadvies van de overheid.

De visie van De Hond op de huidige crisis kan De Jong gestolen worden. Ze zat zaterdagavond met ergernis te kijken naar Op1, waar de opiniepeiler ruim het woord kreeg, al werd hij wel onderworpen aan een live-factcheck van Ab Osterhaus, die het overigens behoorlijk eens was met De Hond.

De Jong vindt het lachwekkend. “Maurice de Hond heeft kennelijk een LOI-cursus virologie gevolgd“, bitcht ze. “Het is ronduit gevaarlijk, want hij ging lijnrecht in tegen het overheidsbeleid.

Op1 beseft zich niet genoeg dat De Hond voor veel kijkers een autoriteit is. “Dit is wel Maurice de Hond. Naar wie we gewend zijn wél te luisteren en aan wiens woorden we, zeker in verkiezingstijd, grote waarde hechten.

Dat Osterhaus tegenover De Hond zat, maakt het volgens haar alleen maar erger. “Door hen zo naast elkaar te zetten, suggereer je aan de kijker dat ze min of meer gelijkwaardig zijn en hun mening dus ook.

Laat al die LOI-virologen waar ze thuis horen: achter hun Ikea-bureautjes in plaats van talkshowtafels“, besluit ze haar column.

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen