Angela: ‘Maurice de Hond, terug naar je Ikea-bureautje’

Geplaatst op ma 20 apr 2020 om 14:00

Als het aan Angela de Jong ligt, zien we Maurice de Hond niet nóg een keer aan een talkshowtafel over het coronavirus praten. Hij heeft er totaal geen verstand van. Dat zegt de opiniediva in haar column in het AD. De Hond heeft talloze statistieken omtrent het coronavirus geanalyseerd en adviseert nu tégen de 1,5-meter-samenleving. Bovendien stelt hij dat het virus helemaal niet overdraagbaar is via voorwerpen en dát gaat weer in tegen het handenwasadvies van de overheid.

De visie van De Hond op de huidige crisis kan De Jong gestolen worden. Ze zat zaterdagavond met ergernis te kijken naar Op1, waar de opiniepeiler ruim het woord kreeg, al werd hij wel onderworpen aan een live-factcheck van Ab Osterhaus, die het overigens behoorlijk eens was met De Hond.

De Jong vindt het lachwekkend. “Maurice de Hond heeft kennelijk een LOI-cursus virologie gevolgd“, bitcht ze. “Het is ronduit gevaarlijk, want hij ging lijnrecht in tegen het overheidsbeleid.

Op1 beseft zich niet genoeg dat De Hond voor veel kijkers een autoriteit is. “Dit is wel Maurice de Hond. Naar wie we gewend zijn wél te luisteren en aan wiens woorden we, zeker in verkiezingstijd, grote waarde hechten.

Dat Osterhaus tegenover De Hond zat, maakt het volgens haar alleen maar erger. “Door hen zo naast elkaar te zetten, suggereer je aan de kijker dat ze min of meer gelijkwaardig zijn en hun mening dus ook.

Laat al die LOI-virologen waar ze thuis horen: achter hun Ikea-bureautjes in plaats van talkshowtafels“, besluit ze haar column.

Foto: NPO








65 Reacties op “Angela: ‘Maurice de Hond, terug naar je Ikea-bureautje’”


 1. Mike

  Werkt Angela niet voor een krant?

  Media en partijkartel zijn 2 handen op 1 buik.

 2. Herman Brusselmans

  En Angela is een Bonduelle-televisierecensent.

 3. Keta Minek

  Angela de Jong heeft er verstand van.

 4. X

  Hoezo De Hond een autoriteit. Die zit er altijd naast met de verkiezingen. Ik hecht geen waarde aan de peilingen van deze man.

 5. Piet Pannelap

  Goed dat Het Hamstervrouwtje het allemaal wél weet. NOT

  Ook al heeft ze een flinke reet, ze trekt echt een te grote broek aan om voortdurend te pas en te onpas haar mening bij Jan en alleman op te dringen.

 6. Trudy

  Wat kan ze toch lekker ongegeneerd boeren hè die Angela…

 7. Sip

  Voor mij heeft Angela gelijk. Ik erger mij al lang aan Opt1 met Ab Osterhaus als deskundige. Nu is Schimmelpenninck in Zweden geweest en doet er nog een schepje bovenop. Opt1 moet stoppen

 8. Carol Stel

  Ik vond Angela de Jong altijd al een onnozel wicht. Maar nu heeft ze haar laatste restje geloofwaardigheid verloren.

  “Ga weer met je poppen spelen, Sjeel, en laat de grote-mensen-dingen aan de grote mensen over, ja”?

 9. Falko

  Is Angela de Jong nu ook al virusdeskundige

  Zowel de Hond als de Jong blijf aub ver weg van wel virus dan ook.

 10. q8

  heerlijk angela,
  laat je niet door die de hond op de kop zitten,
  ( is dit de vader van die knul die laatst zei dat trump de corona kon krijgen ? )
  ik zeg…angela ga door,
  en laat de mond door niemand snoeren,
  ook niet door deze palestijn

 11. Anton Bouwhuis

  Beseft zich.

 12. 😷Paulus

  😷Nou zeg, die durf wel over dat bureautje, maar laat miss 🐷 Angela het over haar eigen scheet, menstruatie en andere lichaams sappen bank maar eens hebben. Brrrrr,,, wat zal die bank wel niet ruiken. Als haar op tv steeds ziet bewegen met de billen op de stoel, wil dat enkel maar zeggen dat het allemaal niet zo schoon is van onder. Amen😎

 13. M

  @MC:
  Het is niet “Op1 beseft zich niet….”

  Het is “Op1 beseft niet….” óf “Op1 realiseert zich niet ….”

 14. domdommerdomst

  HAMSTEREN!!!!!!!

 15. Net5 - Lindatv

  Haha… dus Angela vind Maurice dom… zou ze een keer in de spiegel moeten kijken… dan ziet ze een nog dommer figuur… die statastieken snijden echt wel hout… maar je moet het wel kunnen snappen…

 16. Blinde Herdershond

  Angela wordt een beetje overmoedig. Hoogmoed komt voor de val.
  Die gaat nog eens ongenadig op haar bolle smoeltje.

 17. xandertje

  Maurice de Hond heeft gelijk in wat hij zegt. Dat is niet iets dat bewezen moet worden, dat is het al. Dus het slaat nergens op wat Angela zegt.

  Laten ze dus maar eens aandacht gaan besteden aan zijn verhaal in plaats van wat je nu al 6 weken hetzelfde hoort in alle talkshows.

 18. Eva J

  Uit betrouwbare bron weet ik, dat Angela haar columns schrijft in haar luxueuze villa achter een marmeren bureau (gesponsored door RTL, maar dit terzijde).

  Dit weekend weer scharen Angela? Dikke kus op je dikke….☺

 19. anoniem

  Ik raad eenieder aan om voor betrouwbaar nieuws over Nederland, buitenlandse berichtgeving hierover te volgen. Omdat het namelijk gemakkelijker is kritisch te zijn over een ander land! Zo kunnen ook buitenlanders weer onze Nederlandse kritiek tot zich nemen.. :-)

 20. StefanV

  Het gebeurt niet vaak, maar deze keer heeft Angela de Jong volledig ongelijk. Ook zij sluit zich aan bij de groep mensen die graag makkelijk wil scoren over de rug van Maurice de Hond, zonder inhoudelijk te kijken naar zijn bevindingen.

  Wie dat wél doet, ziet dat De Hond zijn artikelen met talrijke bronnen onderbouwt. Hij pretendeert ook geen viroloog te zijn. Hij heeft op andere vlakken deskundigheid die mogelijkerwijs best van pas kan komen.

  Uit het feit dat Osterhaus hem op veel fronten gewoon gelijk gaf, blijkt dat De Hond echt niet maar zo uit z’n nek zat te kletsen. Misser van Angela, dus.

 21. anoniem

  @StefanV: Ik heb 5 minuten gekeken naar meneer De Hond en ik heb meer het gevoel dat hij een nieuwe markt wil aanboren, dan kennis van zaken heeft..

 22. anoniem

  Desalniettemin begrijp ik eigenlijk niet waarom mw. De Jong hier blijkbaar ook al verdiensten aan heeft…

 23. Indy

  Het was een zeer zwak optreden van de Hond. En hij wist het gezien zijn lichaamstaal. Bijzonder nerveus en gespannen. Op essentiële punten kreeg hij géén gelijk van Osterhaus. Nee meneer de Hond, U veroorzaakt wederom polarisatie.

 24. Thomas

  Angela beschouwt Op1/NPO als objectief/neutraal met 95% linkse tot extreem linkse duiders.

 25. Thomas

  Angel/AD beschouwt Op1/NPO als objectief/neutraal met haar 95% linkse tot extreem linkse duiders.

 26. Ron

  AD links? AD is extreem rechts!

 27. Boris

  Maurice de Hond: ‘Krijg melding dat het artikel van Dr. Van Tilburg over 1,5 meter en mondbescherming een hoax zou zijn. Dus tot nader orde, kan hier niet vanuit gegaan worden.’

  Kan gebeuren Maurice. Niemand heeft gezegd dat het leven als viroloog makkelijk zou zijn.

 28. Mike

  Linkse figuren vinden alles wat niet links is al snel extreem rechts. Meestal zijn dat de figuren die zelf extreem zijn. Net als de gene die een ander voor fascist uitmaken zijn zelf de fascist. Of bijvoorbeeld die anti homo gedrag vertonen zoals diegene laatst in Amsterdam dat zijn eigenlijk gefrustreerde homo’s die zwaar in de kast zitten.

 29. robert

  Wie is angela ikea de jong om erover te oordelen?

 30. Falko

  Maurice de Hond
  @mauricedehond

  Krijg melding dat het artikel van Dr. Van Tilburg over 1,5 meter en mondbescherming een hoax zou zijn.
  Dus tot nader orde, kan hier niet vanuit gegaan worden.

  Wat stom…..
  Een bron is geen bron in de journalistiek

 31. Ella

  De hele media en politiek zijn zo nauw met elkaar verweven dat elk ander geluid monddood en belachelijk gemaakt wordt.

  Dwarsdenkers, die hebben we juist in deze tijd heel hard nodig.

 32. Ella

  We hebben in dit land vier mediagroepen die de markt beheersen: NPO, RTL, DPG en Mediahuis. En zij zitten allen op precies dezelfde lijn als het politieke kartel.

  Dat is een zeer gevaarlijke situatie.

 33. Kwebbeldick

  Angela is de doelgroep. Een stokoude, moddervette kerel. Afvoeren die handel.

 34. Boris

  @Ella.

  Vergeet je nu bewust Mediacourant?

 35. Keta Minek

  Ikea-bureautje wel wat laag dunkend.

 36. Kuis

  Angela moet oppassen dat ze zichzelf niet dusdanig grote hoogte toe-eigent dat ze straks een eigen NORAD ID krijgt.

  Voor de mensen die niet weten wat dat is:
  Alle door de mensen gemaakte objecten die langdurig in een baan om de aarde draaien krijgen zo’n identificatie nummer.

 37. Leo knots

  Laat Angela dan terug gaan naar de Febo met haar lelijke volgevreten gezicht. Nog nooit iets zinnigs uit gekomen

 38. Lies

  Zowel Maurice als Angela zijn ooit door de media als ‘deskundigen’ gekwalificeerd. De een is nu semi viroloog, de ander is semi media deskundige. Ze doen eigenlijk allebei hetzelfde, nergens verstand van hebben maar wel lekker roeptoeteren vanaf de zijlijn.

 39. Bep

  Helemaal gelijk Angela!

 40. Bart M.

  Als ik Angela moet inschatten kom ik meestal niet veel verder dan een oliebollentest.

 41. Simon

  Tegenwoordig wordt het als een gevaar gezien tegen overheidsbeleid in te gaan? Daar is ander alle aanleiding toe als je in de top 10 staat van meeste corona doden per 1 miljoen inwoners.

 42. man pan

  Verschil is dat Angela de Jong de belastingbetaler niet tonnen heeft gekost, dit in tegenstelling tot Maurice de Hond (google maar op zijn Ipad scholen)

 43. ton

  Ik heb jaren aan een Ikea bureau gewerkt, ging prima, een uitstekend buro.

 44. Misutoria

  Ik begin me te ergeren aan Angela de Jongh. En dat zeg ik!

 45. Dorine

  ……zegt de vrouw die pretendeert overal verstand van te hebben dat werkelijk op niets gebaseerd is. Het is jammer dat iemand die haar emoties en frustraties omzet in strijd en ongefundeerde kritiek een platform geboden krijgt.

 46. Fidan

  Wat heerlijk dat Nederland Angela heeft. Zij weet alles en zij schrijft en praat ook zo vriendelijk over mensen. Haar man moet van SM houden want afgaande op haar uiterlijk en persoonlijkheid kan dat niet anders zijn.

 47. Pablo ijscobar the first

  Al die ben-erg voelen het aan hun wateren al lang. Het is juist is deze tijd dat het afgelopen is. Dit zijn voor alle ben-erg de laatste spastische stuiptrekkingen. Nederland wordt verlost van het allergrootste deel ben-ers. Ook voor deze minkukel is het einde in zicht.

 48. Huismaker

  KWEK KWEK KWEK KWEK Fascisme, Racisme, Populisme, Seksisme, Trump, Die-Wilders, Baudet ….. “Zo ! Mijn baantje bij het mediakartel is verzekerd. Wat hoe ik het goed he ? Ik ben ook een deugmens. Iedereen die een andere mening heeft, is een gevaar”. Doet mij aan de DDR denken. Alleen mensen die in de pas lopen worden de getolereerd. LACHWEKKEND.

 49. Pablo ijscobar the first

  Bn-ers bedoel ik

 50. Ron

  Gelukkig heeft Angela ook vaak geen verstand van TV, dus dat scheelt. Wat een onzin loopt ze weer te verkondigen..

 51. Lucien

  Als Ab Osterhaus het op hoofdpunten eens is met Maurice, wie is die kwee De Jong dan om kritiek te hebben. Wat een walgelijk stompzinnig zelfingenomen kortzichtig mens. Kan ze niet voorgoed van tv af?

 52. Alex

  Ja dus, de lange arm van Politiek Den Haag.
  Wie niet voor mij is, is tegen mij….. Dhr de Hond is een statisticus en dhr Oosterhuus kon niet anders dan met veel beweringen mee gaan.

 53. LOLU

  angela de jong, talent: tv kijken. professie: zeiken over tv, publiek: kansloze mensen die nog tv kijken.

 54. Breimer

  Angela zit er volkomen naast de deskundige was het zeker voor 90% met de hond eens!!! En je moet in nederland kennelijk de RIVM gegevens serieus nemen. Die er meermaals dagelijks naast zit. Maar vanuit de velen de overheid met te weinig testen en te weinig mondkapjes de anderhalve meter voor heilig verklaard
  In Nederland stonden we lange tijd in de top drie landen waar de meeste mensen op mail inwoners sterven! Samen met Italië en Spanje. Ja daar staat Nederland met dank aan het heilige RIVM

 55. Gerda

  Dit keer helemaal eens met Angela. Gevaarlijk de mening va de Hondt.

 56. teuntje

  IK ga me meer en meer aan die Angela irriteren…..laat ze eens op die Janknek letten die avond aan avond lazerus zit te presenteren hysterische schreeuwmuts is het….. maar nee dat is haar dinnetje die ze dr reet likt

 57. teuntje

  Osterhaus was hett anders wel met Maurice eens die lult keurig mee

 58. Willem

  Wat een onzin! Angela de Jong heeft de wijsheid in pacht maar niet heus. Maurice de Hond heeftvl cijfers en statistieken geanalyseerd en daar conclusies aan verbonden. Die mij heel geloofwaardig overkomen. Ab Osterhaus was het daar deels mee eens en soms niet. Het was een gesprek waarin ook ruimte was voor kritiek. Het verhaal over superspreading en luchtvochtigheid klinkt als heel goed mogelijk. Net zoals het feit dat het virus in afgesloten ruimtes lang blijft hangen. Angela de Jong denkt dat ze heel wat is maar ze is niet meer dan een omhooggevallen huismoeke die toevallig doordat ze een podium heeft in het AD en wordt uitgenodigd in talkshows als belangrijk wordt gezien.

 59. Frans

  Ongelooflijk linkse trut heb een hekel aan Wilders Baudet Trump en alles wat maar enigszins rechts is tot haat zaaiend aan toe .een van de redenen dat ik het AD heb opgezegt !!!!!!

 60. Willie

  Is Angela even uit het holletje van Rutte gekropen

 61. Nils Holgersson

  Maurice de Hond is een groter gevaar voor dit land dan corona

 62. Marry Hens

  Wellicht is womanizer de Hond een kluifje voor Leontine B.

 63. Penny Wise

  Met andere woorden: Hou je Bekvam! ;)

 64. anoniem

  angela de jong ad

  jammer dat je niet uit een rijke familie

  met grote bedrijven komt als Linda de mol

  daardoor is angela behindert

 65. Sookie Stackhouse

  Het wordt tijd dat Angela eens haar k bek gaat houden met alle onzinbrij die eruit komt…….kontelikker vban Jinke!

Televisienieuws



Mail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.