Maurice de Hond slaat terug naar Angela de Jong

Angela de Jong heeft er weer een vijand bij: Maurice de Hond. De onderzoeker is vanochtend flink belachelijk gemaakt in haar AD-column en slaat nu terug. Dat is te volgen op Twitter. De Hond laat een ander geluid horen in de coronacrisis en stelt dat de 1,5-meter-samenleving helemaal niet de oplossing is, maar dat we ons moeten richten op drie belangrijke pijlers: het dragen van mondkapjes, het handhaven van het evenementenverbod en het creëren van een corona-ongunstig binnenklimaat.

De opiniepeiler deed zijn verhaal zaterdagavond in de populaire late-night-talkshow Op1, maar daar heeft de redactie flink wat kritiek op gekregen. Ook De Jong acht De Hond niet deskundig genoeg voor zo’n groot podium en maant hem in haar column terug naar zijn ‘Ikea-bureautje’.

De Hond wil zelf geen woorden vuilmaken aan die strenge column, maar retweet wel een bericht van ene Eize. Hij zegt: “Angela de Jong’s commentaar op theorieën Maurice de Hond toont onthutsend gebrek aan diepgang. Zij heeft geen idee wat virologie inhoudt en dat huidige crisis niet enkel door virologen kan worden opgelost ontgaat haar volledig.

Er is nog veel onduidelijkheid over wat het beste beleid is in deze coronacrisis. Veel mensen hopen op een snelle terugkeer naar het ‘oude normaal’, terwijl anderen vooral vinden dat we ons moeten laten leiden door de overheid.

Tot die eerste groep behoren naast De Hond onder meer Jort KelderSander Schimmelpenninck en Tijl Beckand.

Foto: YouTube

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen