Mari van de Ven over Oempa-Wendy: ‘Kwam door licht’

Visagist Mari van de Ven denkt dat Wendy van Dijk vrijdag in The Voice of Holland op een Oempa Loempa leek, vanwege het licht in de studio. “Het moet iets te maken hebben met belichting in de studio“, zo laat hij weten in het AD. Over het algemeen zag Van Dijk er volgens hem ‘volstrekt normaal’ uit. “Misschien leek ze een paar keer een tikkeltje oranje toen ze toevallig onder een gekleurde spot stond. Big deal! Voor de rest oogde ze zoals gebruikelijk hartstikke mooi en naturel.

Van Dijk is opgemaakt door Gwendolyn van Waveren, weet Van de Ven. “Ik kan me echt niet voorstellen dat zij een bekend persoon per ongeluk met te oranje foundation opmaakte. Dat zou wel heel raar zijn.

Van de Ven benadrukt dat Van Waveren beslist geen amateur is. “Les één tijdens visagie-opleidingen is dat je altijd uitgaat van de natuurlijk basistint van de huid. Daar werk je vervolgens als visagist op door. Gwendolyn, die zo ongeveer half Hilversum doet en altijd positieve reacties krijgt, weet dat als geen ander.”

Zelf weet Van Dijk haar oranje kleur aan de instellingen van de televisies van haar kijkers. Dat zou volgens Van de Ven kunnen. “Daarbij komt: als een opgemaakte Wendy achter de schermen wordt gefilmd wanneer ze onopgemaakte familie en vrienden van een deelnemer spreekt, dan zal zij er wat kleur betreft altijd iets uitspringen.

Lees ook:
Oempa-Wendy boos op kijkers: ‘Ik ben níet oranje!’ (28 oktober)
‘Oempa-Wendy was slachtoffer van slechte shaping’ (29 oktober)

De laatste grote visagie-rel dateert uit 2014, toen Yolanthe Sneijder-Cabau bij RTL Late Night zat. Ook toen was slecht licht één van de excuses.

Robert Schoemacher baalt van gezicht Yolanthe (december 2014)
Carlo Boszhard neemt het op voor Yolanthe
Schoemacher neemt uitspraken over Yolanthe terug
Ook Patty Brard had last van licht RTL Late Night
RTL Late Night pakt lichtprobleem aan
‘Visagist RTL Late Night experimenteerde met Yolanthe’
‘Belichters RTL Late Night balen van leugens’
Patty Brard vindt lichttechnici RTL Late Night onhandig
Sven Kockelmann: ‘Goed licht is belangrijk’
Linda vindt licht RTL Late Night niet goed genoeg (december 2014)
Humberto Tan vond Yolanthe-rel overdreven (januari 2015)
Yolanthe kapot van RTL Late Night-rel (februari 2015)

Foto: RTV Oost

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen