Roy Donders aan de beurt bij Arjen Lubach: ‘Dit is écht gevaarlijk’

Roy Donders krijgt een veeg uit de pan van Arjen Lubach. De denkwijze van de realityster is volgens de VPRO-presentator ronduit bespottelijk. “Dit zijn cosmetische beunhazen.”

Roy Donders en Arjen Lubach © NPO

Arjen Lubach had gisteren in zijn veel bekeken Avondshow een item over de opmars van botox en fillers. Mensen die zijn opgeleid om dat soort behandelingen uit te voeren zijn soms al clowns, zegt de presentator na een opmerkelijke uitspraak van een cosmetisch arts, maar: “Waar het om gaat is dat hij in elk geval een degelijke opleiding heeft gehad.”

Arjen pakt Roy aan

En dat is helaas lang niet altijd het geval, aldus Arjen. “Er zijn nóg twee groepen die cosmetische ingrepen doen, waaronder basisartsen: iedereen die geneeskunde heeft afgemaakt mag in de weer met botox en fillers, terwijl ze er eigenlijk niet speciaal voor zijn opgeleid.”

Hij vervolgt: “Maar het wordt pas écht gevaarlijk als mensen zonder énige medische opleiding aan je lichaam beginnen te knutselen. Dat mag natuurlijk niet, maar Omroep Brabant kwam erachter dat het wel gebeurt, bijvoorbeeld bij de kliniek van deze vrolijke dondersteen: Roy Donders.”

‘Weet wat ik doe!’

Roy heeft maling aan wet en regelgeving. “Dat is een bekende tv-stylist, die ook een tijdje een kliniek had waarbij hij zélf fillers zette bij mensen, en dat mag dus niet, maar Roy zag het probleem niet zo.”

Arjen start vervolgens een verontwaardigde reactie van Roy in: “Ik weet echt wel wat ik doe. Ik doe dit nu drie jaar en ik heb nog nooit iemand terug gehad die ik verminkt heb.”

De presentator grappend: “Ja… Of ze kwamen wel terug, maar je herkende ze niet.”

Beunhazen

We moeten Roy-achtige types een halt toeroepen, aldus Arjen. “Door dit soort cosmetische beunhazen gaan ingrepen dus best vaak fout. Dan zijn er bijvoorbeeld te veel fillers ingespoten of ze spuiten het op de verkeerde plek of het verkeerde materiaal. En heel soms worden mensen dus ook wel eens blind.”

Dat is natuurlijk helemaal een ramp. “Ja, en dat is dan dubbel cru, want dan zie je er éindelijk uit zoals je wil, maar dan ben je de enige die het niet kan zien!”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Roy Donders kreeg slechts een waarschuwing. Moet zo iemand niet gewoon vervolgd worden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen