Roy Donders woest omdat hij niet in Muziekfeest op het Plein mag

Roy Donders is woest op AvroTros, omdat hij nooit meer een uitnodiging krijgt voor Muziekfeest op het Plein. Hij zoekt de oorzaak niet bij zichzelf, maar bij de omroep: “Vriendjespolitiek!”

Roy Donders © SBS

Het moet niet gekker worden: Roy Donders, die jongen van die huispakken, blijkt ook al te zingen. En wat blijkt? Zijn liedjes zijn net zo smakeloos als zijn huispakken! Als je zelfs niet wordt uitgenodigd voor het hoempapafestival Muziekfeest op het Plein dan heb je het als ‘artiest’ wel héél bont gemaakt.

Roy is woest

Roy Donders heeft na zijn optreden in 2014 geen enkele uitnodiging meer ontvangen en daar is hij woest over. “Ik wil nog even een sneer maken. Dat was de laatste keer dat ik daar op het TROS Muziekfeest stond. Ik heb daar één keer gestaan en dat vond ik echt supervet en daarna ben ik nooit meer gevraagd. Ja, waarom dan?”, begint hij in Shownieuws.

Het ligt volgens Roy niet aan hem, maar aan de AvroTros. “Kijk, in heel tv-land gaat het er totaal niet om wie je bent, maar wie je kent. Ja, en ik ben gewoon geen aanpapper. Ik zou nooit met iemand aanpappen of met iemand leuk doen omdat diegene een zenderbaas is of een directeur is of een eindredacteur.”

‘Het is schandalig’

Roy is er flink pissig over. “Ik vind de TROS… Maar goed, dat vindt heel Nederland toch? We hebben het Songfestival waar we al allemaal ieder jaar geen inspraak in hebben, de TROS Muziekfeest op het Plein, Het Grote Meezingfeest. Ja, er zitten twee mensen daar in het torentje of in het kamertje en die beslissen wie daar staan.”

De belastingbetaler verdient hem gewoon op het podium, aldus Roy. “Het is heel schandalig, want het is echt van ons geld dat hun salaris wordt betaald. Ik vind het eigenlijk absurd dat ik nooit meer ben gevraagd, want het hele plein stond op z’n kop en het was één groot feest. Het is daar wel echt vriendjespolitiek, ja.”

Belediging

Story-baas Guido den Aantrekker vindt het niet gek dat ze Roy passeren: “Het is misschien ook wel een beetje een belediging naar andere artiesten die al veertig jaar bezig zijn met zingen dat dan ineens Roy Donders in de line-up moet.”

Helaas staat Robs andere hobby, sleutelen aan zijn uiterlijk, ook op een laag pitje. “Ik heb mijn tandjes die ik heel graag wou, ik heb mijn baard die ik heel graag wou en ik heb het figuur dat ik heel graag wou. Nou, iets sportiever zou nog wel mogen, maar daarvoor moet ik naar de sportschool natuurlijk. Dus nee, ik ben eigenlijk helemaal tevreden.”

Videoclip

Dit wil zelfs Muziekfeest op het Plein niet uitzenden:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Verdient Roy Donders een plekje in Muziekfeest op het Plein?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen