Wilfred Genee oneens met SBS 6: ‘Ga niet weg, maar ben niet blij’

Wilfred Genee is ontevreden over de mogelijkheden die SBS 6 hem biedt om zich te ontplooien naast Vandaag Inside. “Het loopt nog niet echt lekker. Het gaat niet zo snel als ik wil.”

Wilfred Genee © SBS 6

Het presenteren van Vandaag Inside is inmiddels lopende-band-werk voor Wilfred Genee. Je gooit er bij Johan Derksen een kwartje in en je weet precies welke conservatieve standpunten er allemaal uitrollen. Hij heeft er plezier in, maar echt uitdagend is het niet meer. En daarom wil hij er graag iets naast presenteren, namelijk een solo-interviewprogramma.

Loopt niet lekker

Wielermevrouw Roxane Knetemann vraagt het aan Wilfred in de rubriek In De Wandelgangen. “Wilfred, ik heb een vraag. Jij wilde toch ook een ander soort programma gaan maken? Hoe zit het daarmee?”

Het blijkt een pijnpunt van Wilfred. “Dat loopt nog niet echt lekker. Dat schijnt heel lastig te zijn, omdat ik al zoveel doe bij deze zender, roepen ze. Ze zeggen: ‘Je bent geen testbeeld hier, hè, denk erom.’”

Ergens anders

Roxane vraagt zich af waarom Wilfred daar dan niet mee naar de concurrent gaat. “Waarom ga je het dan niet ergens anders neerleggen?”

Wilfred: “Dat kan toch niet? Ik ben toch hier.”

Roxane: “Ja, maar ja, dan zeg je toch gewoon: ‘Dan ga ik weg!’ Als je het nou zo graag wil… Als dat jouw ambitie is!”

‘Hou eens op!’

Wilfred is in dit stadium niet van plan om weg te gaan bij SBS 6. “Nee hou eens op zeg! Wat is dit nou? Ik vind dit ook heel leuk, dan ga ik toch niet zeggen: ‘Dan ga ik weg!’ Ik vind dit programma toch ook hartstikke leuk om te doen.”

Roxane: “Ja, hard onderhandelen, dat vind ik echt iets voor jou.”

Wilfred: “Ja, maar ik heb het toch al onderhandeld? In de zin van: ik heb dit contract toch getekend? Dan kun je toch niet tijdens het contract zeggen dat je lekker weggaat? Dat kan toch niet!”

In gesprek

Roxane begrijpt duidelijk niet hoe het werkt in de tv-wereld. “Nee, maar Wilfred, als je dat nou graag wil maken…”

Wilfred: “Ik wil graag interviewprogramma’s maken, dat weet je toch? Nou ja, goed, we zijn nog volop in gesprek. We gaan wel even kijken. Ik sluit het zeker niet uit, maar het gaat niet zo snel als ik graag zou willen, dat is een beetje het lastige eraan.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Heeft SBS 6 een punt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen