Roy Donders hard neergesabeld op tv: ‘Dit is je kind uith**reren!’

Roy Donders heeft de bevalling van zijn dochtertje uitvoerig laten filmen voor televisie en de beelden kwamen gisterenavond voorbij in Shownieuws. Het leverde kéihard commentaar op.

Roy Donders en Ronald Molendijk © SBS

Het dochtertje van Roy Donders is vanaf de allereerste seconde van haar leven gefilmd voor de soap van papa. Ze is volledig herkenbaar, dus ongeblurd, in beeld gekomen bij tv-zender TLC. En die beelden werden gisterenavond ook vertoond in het beter bekeken Shownieuws. Na afloop daarvan ging Ronald Molendijk he-le-maal los op de realityster.

‘Waarom?!’

Ronald vindt dit niet kunnen. “Er is net in Amerika een heel groot onderzoek gepubliceerd, waarin ze allerlei YouTube-baby’s en mensen die altijd door hun ouders worden uitgehoereerd, hebben ondervraagd. De helft loopt al bij psychiaters en heeft zelfmoord gepleegd enzovoorts. Stop hiermee!”, roept hij.

Hij vervolgt: “Stop gewoon met je kinderen zo voor een… Ik vind het echt zó erg dit. Echt. Deze mensen worden later hopelijk ook oud genoeg om naar school te komen enzovoorts en dan is het… Why?! Echt: why?!”

Evert pissig

Bart Ettekoven lachend: “Die kop van Evert!”

Ronald: “Je had het ook niet in beeld kunnen brengen.”

Evert geïrriteerd tegen Ronald: “Maar: kom dan niet hier.”

Ronald: “Waar?”

Evert: “Hier. Het gaat over het wel en wee van de sterren.”

Ronald: “Het gaat niet over mij. Het gaat gewoon over die kinderen. Je hebt ook de Bellinga’s, die ook niets anders doen.”

Redelijke afspraken

Tooske Ragas springt in de bres voor Roy. “Er zijn in ons land geloof ik best wel redelijke afspraken over wat je met kindjes enzo mag doen en hoe ver je dat kan laten zien.”

Ronald: “Maar dit is toch niet normaal?”

Tooske: “Ja, ik zou het niet doen, maar…”

Trauma

Ronald: “Dat kinderen geboren worden is normaal en dat het een mooie omgeving is, is normaal…”

Bart: “Maar ik denk niet per se dat je er nou een trauma aan overhoudt als je geboorte op TLC is uitgezonden twintig jaar geleden.”

Ronald: “Dit gaat nooit meer weg!”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Roy Donders brengt zijn dochtertje vanaf de eerste seconde van haar leven in beeld. Gaat te ver?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen