Roy Donders krijgt op zijn donder van Marc-Marie Huijbregts: ‘Maf!’

Roy Donders krijgt flink op zijn donder van Marc-Marie Huijbregts. De komediant vindt het onnodig dat de stylist zulke conservatieve uitlatingen doet over het huwelijk. “Ik snap dat niet zo goed.”

Marc-Marie Huijbregts en Roy Donders © RTL, Instagram

Jarenlang stond Roy Donders bekend als een ietwat excentrieke homoseksuele televisiester, maar tegenwoordig speelt hij een soort macho-heteroman met een geïmplanteerde baard. Prima allemaal, vindt Marc-Marie Huijbregts, maar hij vindt het dan wél een beetje misstaan als Roy allerlei conservatieve uitspraken doet.

Man en vrouw

Het leek aanvankelijk een publiciteitsstunt: Roy die ineens een vriendin heeft en ook nog eens vader wordt. Toch zijn de twee serieus en bestaan er zelfs trouwplannen. “Ik wil heel graag met ­Michelle trouwen”, zegt de realityster in de nieuwste Beau Monde.

Hij vervolgt: “Omdat ik klassiek ben ingesteld – ik denk bij trouwen aan een man en een vrouw – heb ik nooit nagedacht over trouwen. Nu is dat anders, het is ineens een optie.”

Marc-Marie boos

Die uitspraak zorgt voor ergernis bij Marc-Marie. “Ik vind het prima hoor, weet je wel, ga lekker met haar trouwen…”, begint hij in zijn podcast.

Co-host Aaf Brandt Corstius: “Ik dacht altijd dat Roy Donders homoseksueel was.”

Marc-Marie: “Ja, die had een vriend enzo, die was ook homo.”

Aaf: “Waarom denkt hij dan aan een man en een vrouw?”

Marc-Marie: “Ja, toen is hij Michelle tegengekomen en nu houdt hij van haar en wil hij met haar trouwen. Dat is ook helemaal goed…”

‘Héél maf!’

Aaf: “Maar waarom is hij dan ineens zo van…”

Marc-Marie: “Dat begrijp ik gewoon nooit.”

Aaf: “Nee, dat vind ik wel héél maf.”

Marc-Marie: “Dat is net als van die mensen die dan zijn gestopt met roken en die zeggen dan daarna tegen iedereen die nog rookt: ewhh, hou er toch mee op! Dan denk ik: ja, dat zeg je nou, maar toen je zelf nog rookte… Ik snap nooit zo goed waarom hij nu moet zeggen…”

Open-minded

Aaf: “Ja, dit vind ik wel een heel kras voorbeeld, maar goed.”

Marc-Marie: “Ja, dat vind ik ook en waarom zou je het zéggen ook?!”

Aaf: “Ja, en wat maakt het je úit? Maar goed.”

Marc-Marie: “Ja, wat maakt het je uit! En misschien is het leuk als je zelf zo’n leven hebt als hij heeft zeg maar, dat je een beetje open-minded bent naar andere mensen. Dat je denkt: je kunt je toch wel voorstellen dat trouwen voor twee mannen of twee vrouwen hartstikke leuk is. Dat het net zo leuk kan zijn of nog leuker. Ik vind het wonderlijk, maar goed.”

Fragment

Roy en zijn zwangere vriendin:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen