Eva Jinek wil roer omgooien op NPO 1: ‘Geen bruine boterham’

Eva Jinek wil het roer volledig gaan omgooien in de vooravond van NPO 1. Na jaren van deprimerende talkshows als M en Khalid & Sophie, wil ze nu iets vrolijkers. “Geen bruine boterham!”

Eva Jinek © NPO

Het is volgens Eva Jinek tijd dat de vooravond van NPO 1 weer een talkshow krijgt waar iederéén graag naar kijkt. “Ik moet op een heel belangrijk tijdstip bij de NPO een succesvolle talkshow neerzetten. Het moet geen bruine boterham worden die goed voor je is, het moet lekker zijn, mensen moeten er echt zin in hebben”, zegt ze in Nouveau.

Alles op alles

Eva wil niet zómaar een talkshow gaan maken. Ze wil echt iets toevoegen aan het Nederlandse tv-landschap. “Ik ervaar dat als een grote opdracht. En er is geen garantie dat het lukt. Maar ik ga alles op alles zetten.”

“Denk na over elk detail: het geluid, de shots, hoe licht je mensen mooi uit, de pr en uitingen via social media, uitnodigingen richting gasten, de muzick, de publieksopwarming, het decor. Alles moet perfect zijn en kloppen. Het is geweldig om tijd te hebben om dit voor te bereiden, maar ik zou liever nu al op zender zijn geweest.”

Beetje onthand

BNNVARA wilde per se nog tot de zomer doorgaan met Sophie & Jeroen. Dat programma zal na de zomer, vermoedelijk met een vernieuwde presentatie, verhuizen naar de late avond van NPO 1.

Hoe dan ook: het is wel de reden dat Eva momenteel niet op zender is. “Ik voel me een beetje onthand zonder programma. Ik ben nog nooit zo lang vrij geweest, maar ja, het schema zat vol.”

Acht maanden

Eva die nog nooit zo lang vrij is geweest? Dat wil wat zeggen. Kennelijk gaan haar megalange vakanties ook vervelen, want bij de NPO gaat ze echt behoorlijk flink aan de bak. “Straks gaan we acht maanden lang vier dagen per week om zeven uur ’s avonds live”, legt de presentatrice uit.

Topsport? Welnee, het is prima te doen, aldus Eva. “Dan slaap ik om half twaalf en dan kan ik er prima om zes uur uit om vervolgens mijn kind naar school te brengen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het goed dat Eva Jinek iets meer lucht wil brengen in de vooravond van NPO 1?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen