Drama is compleet: Özcan Akyol wil niet meer naar Vandaag Inside

De bom is ontploft: Özcan Akyol wil vanwege brulfilmpje-gate niet meer aanschuiven in Vandaag Inside. Hij heeft zijn optreden in de donderdagshow afgezegd. “Hij laat het lopen.”

Özcan Akyol © SBS

Het lijkt erop dat er een vertrouwensbreuk is ontstaan tussen Özcan Akyol en de mannen van Vandaag Inside vanwege de dooretterende rel over het mes in de rug van Matthijs van Nieuwkerk. Eus suggereerde overal dat er een filmpje zou circuleren waarop de gevallen DWDD-ster zich afschuwelijk gedraagt, maar dat bleek een extréme overdrijving.

Zwartmaken Matthijs

Het bewuste ‘brulfilmpje’ van Matthijs was in werkelijkheid zó mild dat het niet eens in de búúrt komt van grensoverschrijdend gedrag. Volgens Jan Slagter, nota bene een van de werkgevers van Eus, is hij door zijn presentator op het verkeerde been gezet. “Eus deed toen bij mij voorkomen alsof het een héél ernstig filmpje was.”

En met die verklaring van Jan sluit het net zich rondom Eus. Hij kan zich niet langer verschuilen achter media die zijn uitspraken zouden hebben opgeblazen, want hij heeft zijn voormalig beste tv-vriend Matthijs dus ook zwartgemaakt in een privégesprek met de baas van Omroep MAX. Johan Derksen vindt Eus bijna niet meer serieus te nemen.

Niet meer naar VI

Waarom zijn de VI-mannen zo geërgerd? Wat meespeelt is dat Eus backstage verschillende versies van het verhaal heeft verteld aan Wilfred Genee en René van der Gijp. De versie die hij aan Gijp vertelde bleek niet te kloppen, maar op basis daarvan heeft de VI-ster hem wel verdedigd op de nationale televisie. Hij bleek zich later in zijn hemd gezet te voelen.

Inmiddels is de bom ontploft. “Ja, Eus… Komt hij nog deze week of niet?”, vraagt Albert Verlinde in de Vandaag Inside van gisterenavond.

Wilfred daarop: “Mmmm, nee.”

Eus zegt af

Eigenlijk zou Özcan in de donderdagshow aan tafel zitten. Johan bevestigt: “Het ziet er niet naar uit, Albert.”

Albert: “Nee, toch niet? Dat vindt hij toch lastig?”

Johan: “Dat is nieuws hoor.”

Albert: “Oké, vindt hij het toch lastig?”

Wilfred: “Hij heeft aangegeven dat hij het nu even laat lopen, ja.”

Sam Hagens: “Waarom?”

Wilfred: “Omdat hij steeds moet herhalen wat hij gezegd heeft wel een beetje vermoeiend begint te vinden.”

Groot ego

Johan zet Eus vervolgens neer als een egotripper. “Het probleem is natuurlijk, Albert: Eus is een heel goede gast voor ons en ook een goede gozer. Alleen Eus is zó ijdel en heeft zó’n groot ego, hij heeft zichzelf vastgeluld met dat filmpje dat niet bestaat en dan moet je op een gegeven moment iets zeggen.”

Wat dan? “Nou, van: ‘Sorry mensen, ik heb uit m’n nek zitten lullen, het ligt iets anders.’ Dan ben je overal van af. En dat kan hij níet opbrengen. Hij ontkent het hier, maar niet met duidelijke argumenten en dan blijft het sudderen. Ja, hij heeft twee fouten gemaakt: hij heeft zich vastgeluld en hij heeft z’n beste vriend laten vallen.”

Niet lekker

Het verraden van een vriend zit Gijp ook niet lekker. “Ja, dat is natuurlijk helemaal niet lekker.”

Johan: “Dan kom je niet goed uit.”

Albert: “Wat zou Eus nu moeten doen? Hij moet toch wel een keer hier zitten van: ‘Jongens, wat stom.’”

Johan: “Hij moet het boetekleed aantrekken, reëel zijn en zeggen: ‘Jongens, ik heb me vastgeluld, ik kom er niet meer uit.’”

René: “Omdat het om zijn vriend gaat, maakt het het extra pijnlijk natuurlijk, hè? Dat is pijnlijk, man.”

Albert: “En niemand zat erop te wachten. Hij hoefde er niks over te zeggen. Hij heeft dat uit eigen beweging gedaan en dat is niet chic.”

Eus kijkt niet

Het lijkt erop dat Eus echt een beetje pissig is op de mannen van VI, want hij maakte gisterenavond laat héél duidelijk niet naar hun talkshow te hebben gekeken. Om 22.30 uur, precies aan het eind van de VI-uitzending dus, twitterde hij zojuist naar iets héél anders te hebben gekeken.

Özcan: “Net drie afleveringen van De Joodse Raad (EO) gezien. Echt een prachtige, pijnlijke en belangrijke serie. Absoluut een aanrader. Zeker voor iedereen die een dosis historisch besef kan gebruiken.”

Oftewel: Eus benadrukt even dat hij zijn dosis VI heeft overgeslagen. Zien we hem óóit nog terug aan tafel? De tijd zal het leren, maar brulfilmpje-gate blijft ondertussen doorsudderen…

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Özcan Akyol zegt Vandaag Inside af. Paniekreactie?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen