Albert Verlinde geeft Rob Kemps wéér mep: ‘Is niks zonder oortjes!’

Albert Verlinde is tweeënhalf jaar geleden niet bepaald in katzwijm gevallen voor Rob Kemps tijdens de opnames van zijn schreeuwerige tv-quiz The Wheel. Hij haalt nu wéér naar hem uit…

Albert Verlinde en Rob Kemps © SBS 6

Geestig is het wel: Albert Verlinde roept nu overal dat nieuw tv-talent het zo zwaar heeft door pittige reacties op sociale media, maar zelf laat hij geen mogelijkheid onbenut om Rob Kemps de grond in te boren. De showkenner riep laatst al dat hij voorsorteert op Robs tv-exit, en nu laat hij zijn pittige mening horen in de rubriek In De Wandelgangen.

Wat kan Rob?

Albert begint met zijn pleidooi voor meer BN’er-liefde op de socials. “Ik vind: door die social media worden van jonge talenten gewoon heel snel de kop afgehakt voordat ze iets hebben kunnen laten zien. Onmiddellijk is het niks en kunnen ze niks. Ja, tv-sterren moeten ergens tegen kunnen, maar mensen die net beginnen moet je een beetje de kans geven.”

Door naar het Rob-bashen dan. “Rob Kemps, wat gaat ermee gebeuren?”, vraagt Wilfred Genee hem.

Albert: “Ja, die mag af en toe een programmaatje doen, denk ik. Stel nou dat AvroTros denkt: we gaan een soort Sterren.nl op tv brengen. Nou, ik kan me voorstellen dat hij dat heel goed kan, toch?”

‘Meer kan hij niet?’

Voor de goede verstaander: dit is een lelijke sneer van Albert. Sterren.nl is een soort kermisplatform vol hoempapa-muziek. Wilfred vist naar meer sneren: “Meer kan hij niet?”

Albert laat zich gelukkig uit de tent lokken: “Dat weet ik niet. Je vraagt aan mij wat hij zou kunnen. Een talkshow? Ja, dan valt er een oortje uit en weet hij niet wat hij moet vragen, dus dat is hem niet. Dat Chansons was prachtig, maar je kunt moeilijk zes jaar achter elkaar die begraafplaatsen aflopen. Dat houdt ook ergens op.”

‘Schoot niet op!’

Met die opmerking over dat oortje verwijst Albert op een valse manier naar De 10 Vragen, het programma waarin Rob bekende gasten interviewde. Nou ja, interviewde… Hij kreeg de vragen real-time ingefluisterd van sterinterviewster Antoinnette Scheulderman. Tja…

Albert: “En weet je The Wheel nog? Daar hebben ze in geïnvesteerd en dat moest acht jaar draaien volgens mij, maar dat was na acht afleveringen weg. Uitgedraaid. Ik heb zes uur in dat ding gezeten, dat schoot niet op.”

Het tv-contract van Rob bij SBS 6 verloopt binnenkort en lijkt niet te worden verlengd.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Is het talent van Rob Kemps schromelijk overschat?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen