Tv-sterrenstal vergrijst in rap tempo, Albert Verlinde legt uit waarom

De Hilversumse sterrenstal vergrijst in rap tempo: wat is er aan de hand? Waar is de nieuwe aanwas? Albert Verlinde wijst op het gevaar van social media. “Ik maak me zorgen.”

Albert Verlinde © SBS 6

Linda de Mol, Paul de Leeuw, Caroline Tensen, André van Duin, Jeroen Pauw: de tv-sterren van ons land worden ouder en ouder, maar waar is het nieuwe talent? De A-sterren zijn bijna allemaal vijftigplussers. “Is het gebrek aan talent of is er weinig aanbod?”, vroeg kijkcijferautoriteit Tina Nijkamp zich onlangs al af in haar Telegraaf-column.

Privégedoe

Jonge talenten zitten misschien liever onafhankelijk op YouTube, aldus Tina. “Daarnaast hebben veel jongere presentatoren die wel op tv verschijnen, pech met een format, worden slecht geadviseerd of vallen niet op. Zo lijkt Geraldine Kemper bijna onzichtbaar en Marieke Elsinga kreeg een ontzettend slechte debuutshow.”

Pr-matig gaat het nieuw talent ook niet voor de wind, stelt ze. “Rob Kemps maakte iets te snel van zijn privéleven een gedoe waardoor zijn populariteit ineenstortte.”

Door de mangel

Rob is flink door de mangel gehaald op social media en dat is volgens Albert Verlinde het échte probleem. “Sociale media hebben alles veranderd. Ik maak me daar zorgen over. Creatieve talenten worden in de kiem gesmoord. Mensen houden zich in omdat hun kop er bij de eerste fout afgehakt kan worden”, zegt hij op de Op1-site.

Het zorgt ervoor dat nieuw talent er helemaal geen zin in heeft, aldus de grondlegger van RTL Boulevard. “Ik ben bang dat we daardoor iets heel verkeerds met elkaar creëren. Als je niet meer met je kop boven maaiveld mag uitsteken, ligt middelmatigheid op de loer.”

Directe escalatie

Albert beleefde zijn grootste tv-roem toen er nog geen social media was. “Na een relletje liet ik het meestal een week of twee rusten, om vervolgens een kop koffie voor te stellen. Elkaar in de ogen kijken en uitleggen waarom je hebt gezegd wat je hebt gezegd, lost vrijwel alles op.”

Nu is dat veel lastiger geworden, aldus Albert. “Tegenwoordig kan je niet meer zo lang wachten trouwens. Door social media escaleert het meteen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat tv-sterren te hard worden aangepakt op social media?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen