‘Connie Witteman verbood ex om te werken, dat vindt ze niet chic’

Connie Witteman verbood haar ex-geliefde Eugène van Dun om een gewone baan aan te nemen, vertelt hij zelf in de Story. “Ze plaatste zichzelf boven mensen die dagelijks moeten werken.”

Connie Witteman © Shownieuws

Ze zijn al jaren verwikkeld in een juridische strijd met elkaar: Connie Witteman en Eugène van Dun. Die twee zaten met elkaar in het vastgoed en na de breuk is er een conflict losgebarsten over de financiële afwikkeling van hun projecten. Hoe ze zo met elkaar in het vastgoed terechtkwamen? Uit geldhonger, meent Eugène.

Connie’s luxeleven

Volgens Eugène kreeg Connie na haar scheiding van wijlen Hans Breukhoven zes miljoen euro. “Tot haar grote verbazing, dat was een verrassing van Hans, moest ze daarover schenkbelasting betalen. In eerste instantie 3.250.000 euro. Dankzij mijn inspanningen heb ik dat bedrag via de fiscus terug kunnen brengen naar ongeveer 1,6 miljoen euro.”

Eind goed al goed? Nee. Hij vervolgt in de Story: “Connie moest op dat moment ook nog iets van 500.000 of 600.000 euro belasting betalen en haar pensioenvoorziening wegstorten, ter waarde van 750.000 euro. Kortom: er bleef niets over. Althans, niet genoeg om haar luxeleven in stand te houden.”

Geen gewone baan

En dat luxeleven wilde Connie wel in stand houden. “Connie deed altijd wel alsof ze zo rijk was, maar dat was niet zo. Het was niet zo mooi als het leek.”

Eugène wilde graag ook wat inbrengen, maar: “Ik mocht in die periode niet werken van haar – dat was een schande. Connie leefde op een bepaald niveau. Ze plaatste zichzelf boven de mensen die dagelijks voor hun geld moesten werken. ‘Dat is niet chic’, heeft ze letterlijk gezegd.”

Vastgoed

En zo kwamen de twee in het vastgoed terecht. “De deal met Connie was: ik breng de panden in, onderhoud en verbouw ze, Connie financierde en als we die na vijf jaar verkopen, splitten we de winst.”

Nou, dat is dus niet gebeurd en daar gaat het hele conflict over. “Connie en ik waren toen in ondertrouw, dus we gingen voor die transacties niet naar een advocaat of notaris. Dat had ik beter wel kunnen doen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Heeft u het idee dat Connie Witteman zich verheven voelt boven het volk?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen