Tina Nijkamp: ‘Rob Kemps lijkt er nu écht uit te vliegen bij SBS 6’

Tina Nijkamp verwacht dat Rob Kemps daadwerkelijk zijn exclusieve contract bij SBS 6 gaat verliezen. “Het ziet er echt niet goed uit voor hem, want anders hadden we wel wat gehoord.”

Rob Kemps © YouTube

De tv-carrière van Rob Kemps lijkt op een dood spoor te zijn beland door een combinatie van lage kijkcijfers en een vernietigd imago. Zijn exclusieve contract bij SBS 6 loopt bijna af en er is nog steeds geen nieuws naar buiten gekomen over een verlenging. En dat terwijl Jan Versteegh feestelijk meldt dat hij een nieuw tweejarig contract heeft getekend…

Aflopend contract

Het ziet er niet goed uit voor Rob, stelt kijkcijferexpert Tina Nijkamp, tevens oud-zenderbaas van SBS 6. Ze noemt de contractverlenging van Jan in haar podcast Tina’s TV Update ‘verrassend’. “Want heel veel presentatoren krijgen nu een freelancecontract in plaats van echt een vast contract met een zender.”

Jan dus niet. “Hij mag nog twee jaar vast bij Talpa blijven en dat werpt de vraag op: wat gaat er nu gebeuren met Rob Kemps? Want Jan Versteegh contract liep eigenlijk op 12 april pas af en dat van Rob Kemps loopt in maart af.”

‘Ziet er niet goed uit’

Oei, vervolgt Tina. “Ja, dat ziet er dus niet zo goed uit voor Rob Kemps, want anders hadden we alláng gehoord dat dat contract verlengd was met een jaar of twee. Ik denk dat Rob Kemps dus gewoon klaar is bij Talpa en verder gaat als freelancer.”

Terecht, vindt ze. “Niet zo gek ook, want Rob was afgelopen jaar alleen maar te zien met My Tribute to Elvis en voor de rest hebben we hem al heel lang niets zien presenteren op die zender, terwijl Jan Versteegh best wel weer aan de weg timmert daar – hij doet onder andere nu No Way Back en Bondgenoten.”

Goede hoop

Rob zelf lijkt nog wel te geloven in een contractverlenging. “Ik zie SBS wel echt als mijn club, ja. Ja, absoluut”, zei hij onlangs nog.

“Het liefste kies je natuurlijk voor iemand waar je de mooiste programma’s kunt maken en ik geloof nog steeds echt dat ik dat bij SBS kan doen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wie zou u als SBS 6-baas eerder een contractverlenging gunnen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen