Arjen Lubach bespot broer Floortje Dessing: ‘Wat een geschreeuw!’

Arjen Lubach heeft de broer van Floortje Dessing gisteren flink op de hak genomen in de opening van zijn programma De Avondshow. “Hij probeert een azc omver te schreeuwen!”

Johan Dessing, Floortje Dessing en Arjen Lubach © NPO

Het is voor Floortje Dessing een kwelling om als gezicht van het progressieve BNNVARA continu geconfronteerd te worden met haar broer Johan Dessing, die de fractievoorzitter van Forum voor Democratie is in de Eerste Kamer. De twee hebben al jaren mot met elkaar en dat komt vooral vanwege zijn politieke overtuiging.

Johan is TEGEN

Johan maakt zich momenteel erg druk over de spreidingswet, die gisteren door de Eerste Kamer heen is gekomen. “We beginnen met goed nieuws voor mensen die houden van spreiden. 43 senatoren stemden voor, 26 tegen en één iemand heel erg tegen”, merkt Arjen Lubach gisterenavond op in zijn kijkcijferhit De Avondshow.

Dan wordt het fragment van de stemmende Johan ingestart. Hij laat héél duidelijk blijken tegen de spreidingswet te zijn, namelijk door te schreeuwen. “TEGEN!”

Omver schreeuwen

Arjen bespot Johan behoorlijk om zijn felle reactie. Na het fragment reageert hij alsof hij compleet omver geblazen wordt. “Misschien probeerde hij een asielzoekerscentrum omver te schreeuwen ofzo. Ik weet het niet!”

Niet eens Arjens opmerking, maar vooral het uitzenden van Johans nogal uitgesproken stem maakt hem natuurlijk nogal belachelijk. Het zal voor Floortje een gruwel zijn, omdat ze het liefst zo min mogelijk geconfronteerd wordt met haar broer.

Familieruzie

Floortje en Johan zien elkaar al jaren niet meer. Ze heeft met name moeite met de FVD-standpunten over thema’s als Rusland en immigratie. “Ondanks dat mijn broer daar genuanceerder over denkt is hij toch gelieerd aan de partij die dat legitimeert en daar heb ik persoonlijk heel veel moeite mee”, vertelde ze onlangs.

Het staat tussen de twee in. “Dat zijn dingen waar we steeds over struikelen en dat zorgt voor verwijdering, maar dat betekent niet dat ik me helemaal van hem heb afgekeerd.”

Fragment

De schreeuwende broer van Floortje ziet u aan het begin van onderstaand fragment:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen