Özcan Akyol valt ‘pandjesbaas’ Khalid Kasem aan: ‘Slecht idee’

Özcan Akyol vindt het een ‘slecht idee’ dat de als pandjesbaas ontmaskerde Khalid Kasem en zijn co-host Sophie Hilbrand een slavernij-uitzending gaan maken. “Daar kijkt niemand naar.”

Khalid Kasem en Özcan Akyol © NPO

Normaal gesproken presenteren ze om en om, maar in aanloop naar de verkiezingen zaten ze de hele tijd naast elkaar aan hun talkshowtafel: Khalid Kasem en Sophie Hilbrand. En vanavond doen ze dat weer, want dan komt hun programma vanuit Middelburg. Die stad speelde een belangrijke rol in de slavernij en daar gaat de uitzending over.

Özcan is kritisch

Khalid & Sophie staat namelijk volledig in het teken van de excuses die premier Rutte precies één jaar geleden aanbood voor het slavernijverleden van Nederland. “Hé, moeten wij ook een keer in Zeeland een uitzending gaan doen?”, vraagt Wilfred Genee zich cynisch af in zijn programma Vandaag Inside.

Tafelgast Özcan Akyol laat vervolgens weten dat hij het een slecht idee vindt van Khalid & Sophie. “Je moet niet gaan trappen op mensen die al op de grond liggen – niet nog meer leedvermaak etcetera – maar het is natuurlijk een slecht idee. Daar gaat niemand naar kijken, het leeft totaal niet in de samenleving op die manier.”

Pandjesbaas

Wilfred haalt vervolgens de onthulling erbij dat Khalid in zijn privéleven een pandjesbaas is. “Je had het liever uit een van die panden van hem gedaan?”

Özcan weet dat Wilfred hier een uitspraak probeert te ontlokken en kaatst hem daarom terug: “Wat bedoel jij? Wat zeg jij? Welke panden?”

Wilfred, die zelf pandjesbaas is, richt zich vervolgens lachend tot Johan Derksen: “Dat had jij toch ook gelezen geloof ik of niet? Dat hij heel veel panden heeft?”

Huisjesmelker

Johan kopt hem in. “Die Khalid? Dat hij een huisjesmelker is.”

Özcan: “Heeft hij panden?”

Johan: “Hij heeft acht panden, ja. Dat past niet zo bij GroenLinks-PvdA.”

Özcan: “Bij een socialistische omroep…”

En zo blijft die onthulling Khalid maar achtervolgen. Socialist op het scherm, kapitalist volgens het Kadaster…

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen