Na uitlekken Khalid-tapes: ‘Wacht nog maar even met die comeback’

Het lag al in de lijn der verwachting en vanochtend was het dan eindelijk zo ver: de Khalid Kasem-tapes liggen op straat. “BNNVARA kan beter even wachten met zijn tv-comeback.”

Khalid Kasem © NPO

Het zorgt bij veel mensen voor verbazing hoeveel haast ze bij BNNVARA lijken te hebben met de comeback van Khalid Kasem. De Amsterdamse toezichthouder van de advocaat zei geen aanwijzingen te hebben gevonden dat hij iemand heeft omgekocht en direct riep de omroep dat ze na Pasen zouden gaan praten met hun geliefde talkshowhost.

Hete aardappel

Een beetje voorbarig, want er lopen nog meerdere onderzoeken naar oud-advocaat Khalid en daar komt bovenop dat de tapes waarin hij zijn dubieuze uitspraken doet vandaag zijn gelekt door GeenStijl.

Telegraaf-journalist John van den Heuvel heeft ze geluisterd en vindt het allemaal niet fraai. “Khalid geeft op tape keihard toe dat hij flink over de rand van de pot plaste. De reactie van Peter R. en Royce was door AD-publicaties al bekend. De ‘hete aardappel’ moet maar hard onder de grond worden gestampt.”

Naar gevoel

Waarom moest die hete aardappel onder de grond? John vervolgt in De Telegraaf: “Want anders zouden talkshowoptredens van Peter R. in gevaar komen, besloten vader en zoon De Vries eendrachtig. Toch, dat gesprek nu ‘live’ terughorend, geeft om meerdere redenen een heel naar gevoel”, zegt John.

Vooral omdat het illustreert hoe de Amsterdamse deken, die Khalid heeft ‘vrijgepleit’, ‘de plank op alle fronten misslaat’, aldus John. “Ze maakte de grote fout door in de kwestie-Kasem als onderzoeker, aanklager en rechter tegelijk op te treden.”

‘Wacht maar even’

Het is maar goed dat het Kamerdebat over onafhankelijk toezicht op de advocatuur dat deze week stond gepland, is uitgesteld, aldus John. “De vergadering is verplaatst naar volgende week en dat is misschien maar goed ook. Over de Kasem-tapes gaan we namelijk nog veel meer horen.”

“Hopelijk begrijpen ze dat ook bij BNNVARA, waar ze Kasem liever vandaag dan morgen weer als presentator op het schild hijsen. Daarmee zou ik, als ik omroepdirecteur was, toch even wachten.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat talkshowgasten überhaupt nog zin hebben om aan te schuiven bij Khalid Kasem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen