Khalid Kasem blijkt multimiljonair: ‘Talloze panden in Amsterdam’

Khalid Kasem, het boegbeeld van de links-progressieve talkshow Khalid & Sophie, is volgens de bekende gossipsite BekendeBuren multimiljonair. “Hij is een ware pandjesbaas.”

Khalid Kasem © BNNVARA

Critici zijn er gek op: het hypcrosieverwijt. En ook Khalid Kasem van de socialistische omroep BNNVARA zal die om zijn oren krijgen nu hij volgens de bekende gossipsite BekendeBuren van journalist Rob Vuurens multimiljonair én pandjesbaas blijkt. “Hij bezit voor een aantal miljoenen euro’s aan panden…”

Acht panden

Khalid is links voor de bühne en rechts als hij zijn geld telt, meent BekendeBuren. “In het gewone leven lijkt het er toch sterk op dat Khalid, die eerder een advocatenpraktijk had met Royce de Vries, zich schuldig maakt aan ‘links lullen, rechts vullen'”, is te lezen op de site.

Hoezo dan? “BekendeBuren ontdekte namelijk dat Khalid zakelijk gezien goed boert. Hij is de trotse eigenaar van in totaal zo’n acht panden. Eén in Amstelveen en de rest in Amsterdam. De laatste kocht hij in 2021 voor een prijs van 650 duizend euro in Badhoevedorp.”

Middenhuur

Khalid heeft dus niets meer gekocht sinds minister Hugo de Jonge met zijn plannen kwam om de middenhuur te reguleren. Als die plannen doorgaan kunnen verhuurders als Khalid minder huur vragen voor hun verhuurde vastgoed, en dat maakt het voor hem mogelijk minder interessant om daar nog langer in te investeren.

BekendeBuren: “Hij kocht vanaf 2010 tot en met 2021 voor totaal zo rond de 1,6 miljoen euro. Uiteraard is de waarde van zijn vastgoedportefeuille de laatste jaren gestegen en bij een voorzichtige schatting kom je dan uit op zo’n 3 miljoen euro ofwel een overwaarde van zo’n 1,4 miljoen euro.”

Financiering

Khalid heeft aan financiering zo’n 2,1 miljoen euro ingeschreven, maar dat wil niet zeggen dat hij dit volledige bedrag heeft opgenomen, aldus BekendeBuren. Hij heeft mogelijk slechts een deel van zijn verhuurpanden gefinancierd.

Al met al lijkt Khalids portemonnee dikker dan zijn socialistische woordenboek. “Zeker is wel dat Khalid Kasem er warmpjes bij zit”, besluit BekendeBuren, dat diverse foto’s van de panden in handen heeft.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Khalid Kasem blijkt pandjesbaas te zijn. 'Links lullen, rechts vullen', zullen critici zeggen. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen