Gerard Joling plots diep door stof voor Gordon: ‘Dít zit erachter!’

Hé, dat is merkwaardig: Gerard Joling haalt al jarenlang structureel uit naar Gordon, maar nú gaat hij plotseling diep door het stof voor zo’n sneer. Wat zit daarachter? “Dit zegt heel veel.”

Gordon en Gerard Joling © SBS, RTL

Het gerucht blijft rondzingen dat Gerard Joling en Gordon een comeback gaan maken als duo, ondanks de talrijke waarschuwingen van critici om dat níet te doen. Zij denken dat het erg schadelijk is voor de tv-carrière van Gerard, omdat Gordon nog altijd een levensgroot imagoprobleem heeft. De weg is in elk geval vrij na Gordons Talpa-exit.

Heftige beschuldiging

Gerard wordt volop gevraagd naar die geruchten en zo ook vorige week op Radio 538. “Je moet niet vergeten dat hij tijdens die programma’s echt verslaafd was”, zei hij daar over Gordon. “Hij is ongelooflijk wispelturig in zijn karakter. Niet alleen tegen mij, maar ook vaak tegen de mensen waar we mee werken. Cameramensen, licht, geluid.”

En dat klinkt natuurlijk als Matthijs van Nieuwkerk-achtig wangedrag. Een beschuldiging die anno 2023 gewoon dodelijk kan zijn voor je tv-carrière. En daarom lijkt Gerard nu te zijn teruggefloten. Hij is gisteren op zijn Instagram-pagina plotseling héél diep door het stof gegaan, in een apart aan Gordon gewijd statement.

Statement van Geer

Wat zegt Geer precies? “Ik wil graag nog even reageren op de interviews die ik vorige week heb gedaan, waar ik wederom de vraag heb gekregen of er een nieuw seizoen van ‘Geer en Goor’ komt. Ik heb in een reactie hierop mijzelf iets te pittig uitgelaten over Gordon, wat niet aardig van mijzelf was.”

Hij vervolgt: “Ik vind het persoonlijk erg vervelend dat tijdens (bijna) elk interview dezelfde vraag wordt gesteld. Gordon en ik hebben altijd prachtige programma’s mogen maken en misschien gaan wij dit in de toekomst wederom doen. Om goed de kerst in te gaan met een mooie kerstgedachten, wil ik dit graag melden.”

Eén en één is drie

Dit zegt genoeg, aldus Privé-baas Evert Santegoeds in Shownieuws. “Voor mij is één en één is drie in dit geval en wordt er natuurlijk achter de schermen gewerkt aan een terugkeer van die twee. Als Gerard zo’n ding eruitgooit dan speelt er iets achter de schermen, wat ik je brom. Met de cheque die er aan de eindstreep ligt, is de beslissing gauw genomen.”

Ze zijn er bij RTL Boulevard heel lyrisch over en dat duidt op een comeback bij RTL, waarschijnlijk bij Videoland. “Ik werd hier heel blij van, want het ziet er inderdaad naar uit dat als je het zo leest, dat er dingen mogelijk zijn”, aldus Rob Goossens, de tv-kenner van RTL. “Er zijn nu mogelijkheden.”

Gesprekje met Geer

Wilfred Genee denkt dat de baas van RTL, Peter van der Vorst, Geer tot de orde geroepen heeft. “Ik heb het idee dat Peter van der Vorst even een gesprekje heeft gehad met Geer deze week”, zegt hij in Vandaag Inside.

Johan Derksen: “En dat hij even met de geldbuidel heeft gerammeld.”

Wilfred: “En dat hij heeft gezegd: ‘Zeg nou gewoon voor die Gordon dat we de deur weer openzetten.’”

Johan: “Dit is niks voor Gerard om zo snel terug te krabbelen.”

Prima titel

Johan: “Het is een gouden combinatie, maar ik weet niet of die twee nog samen kunnen werken, want ze hebben de meest vreselijke dingen over elkaar gezegd, hè?”

Özcan Akyol: “Voor Videoland is zo’n titel toch prima?”

Eén ding is zeker: niet alleen Gerard, maar ook Peter zou een enorm risico nemen met een hernieuwd duoschap tussen Geer en Goor. Anno 2023 is elke grap een potentiële landmijn. En vliegen ze een keer uit de bocht? Dan weet iedereen waar dit idee geboren is: op het kantoor van Peter van der Vorst.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Gerard Jolings tv-carrière in lift naar beneden als hij weer met Gordon gaat samenwerken?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen