Daphne Bunskoek: ‘Verontrustend dat kijkers overlopen naar VI’

Daphne Bunskoek vindt het ‘verontrustend’ dat Nieuwsuur steeds meer kijkers verliest en concurrent Vandaag Inside juist kijkers wint. “Om daar nou je opinies te gaan halen…”

Johan Derksen en Daphne Bunskoek © SBS, RTL

Het lijkt erop dat Daphne Bunskoek, de presentatrice van RTL Boulevard, niet bepaald fan is van Vandaag Inside. Ze noemt het namelijk ‘verontrustend’ dat Nieuwsuur kijkers lijkt te verliezen aan die rechtstreekste concurrent. Kennelijk vindt ze het voor onze maatschappij beter als men naar Nieuwsuur kijkt in plaats van Vandaag Inside.

Dezelfde vijver

Daphne doet haar uitspraken als het in RTL Boulevard over de ingestorte kijkcijfers van Nieuwsuur gaat. “Aan de andere kant zit nu natuurlijk ook nog VI. Dat is nu hun concurrent geworden sinds een aantal jaar en daar zullen ze ook wel last van hebben, denk ik”, stelt co-host Luuk Ikink.

Rob Goossens, de tv-kenner van RTL, daarop: “Nou ja, natuurlijk. Je vist uiteindelijk allemaal uit dezelfde vijver en als er op het andere net heel veel kijkers zijn, dan wordt het lastiger.”

Verontrustend

Daphne spreekt haar zorgen uit over deze intellectuele aardverschuiving. Zij is pleitbezorger van de goede oude tijd waarin Nieuwsuur nog hip was. “Maar ja, het is toch wel verontrustend als voor het harde nieuws mensen nu bij VI – ja, ik gun VI al het succes – hun meningen en opinies gaan halen.”

Rob: “Dat ben ik absoluut met je eens. Tegelijkertijd: de kwaliteitsmedia zijn altijd parels voor de zwijnen geweest. Het zou fantastisch zijn als iedereen in Nederland elke dag The New York Times én de Volkskrant én De Telegraaf leest, maar ja, zo werkt het helaas niet. Dat merkt nu helaas Nieuwsuur ook.”

Niet best gesteld

Eén ding is volgens Daphne zeker: het is volgens haar ‘niet zo best gesteld’ met de populariteit van Nieuwsuur. “Waar de actualiteitenrubriek van Mariëlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars eerder steevast 650 duizend trouwe kijkers trok, keken er afgelopen zaterdag nog amper 250 duizend mensen en zo heeft de publieke omroep er nóg een hoofdpijndossier bij.”

Dat beaamt Tina Nijkamp, op wier analyses dit Boulevard-item is gebaseerd. Er is volgens haar sprake van een heuse Nieuwsuur-exodus. “De NPO kan inmiddels een hele bingokaart volschrijven met het thema crisis. De een na de ander, en nu met het zorgenkindje Nieuwsuur en die horrorcijfers komt er weer eentje bij.”

Waarheidsbubbeltje

Wat een ellende, aldus Daphne. “Ja, Rob, dieptepunt. Hoe komt het, denk je? Er is volop actualiteit waar mensen graag meer over willen weten, denk ik.”

Rob: “Ik denk ook dat heel veel mensen gewoon in hun eigen waarheidsbubbeltje zitten en helemaal niet de grondige analyse van Nieuwsuur willen horen, want dat is maar een hinderlijke onderbreking van ons eigen gelijk, om het zo maar te zeggen.”

En zo komen we langzaam terecht in Daphne’s nachtmerrie: een wereld waarin VI het nieuwe Nieuwsuur is.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Daphne Bunskoek vindt de kijkersgroei van VI 'verontrustend'. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen