‘Gerard Joling ruïneert carrière als hij weer in zee gaat met Gordon’

Gerard Joling ruïneert zijn carrière als hij weer in zee gaat met Gordon, stelt mediajournalist Marcus den Blanken van het AD. “Voor Goor zou het goed zijn, maar Geer moet het niet doen.”

Gerard Joling en Gordon © SBS, RTL

Er wordt nu al een tijdje gespeculeerd over een terugkeer van de tv-show Joling & Gordon Over De Vloer, maar dat blijkt bijna onmogelijk. Gordon is met bonje vertrokken bij SBS 6 en de baas van RTL 4, Peter van der Vorst, lijkt nou niet het type dat veel risico’s neemt op het gebied van roekeloze sterren. En dus moeten de fans het voorlopig met dvd’s doen.

Goor geen succes?

Manuel Venderbos is een van die fans, geeft hij toe in de AD Mediapodcast. Hij heeft afgelopen weekend wat oude afleveringen gekeken. “Mijn dochter van 15 had echt iets van: wat is dit voor grensoverschrijdend gedoe?”

Tv-columniste Angela de Jong daarop lachend: “Ja, dat is het ook, haha.”

Mediajournalist Marcus den Blanken: “Dat is het jammere: sinds hij met Geer & Goor over de vloer is gestopt, heeft Gordon niet zo heel veel eigen leuke dingen gemaakt. Dat programma met die 100-jarigen was nog wel oké.”

Angela streng: “Het eerste seizoen.”

Meer een sidekick

Marcus denkt dat Gordon vooral leuk is in de bijrol. “Eigenlijk zodra hij ondergeschikt is aan het format, waarbij hij dan wel uitspattingen mag doen, dan is hij leuk, maar als hij die hele show moet gaan dragen… Hij is meer een sidekick eigenlijk.”

De sidekick van Geer moet hij niet meer worden, adviseert Angela. “Ik denk ook dat er te veel gebeurd is in het leven van Gordon om hem nog serieus te nemen in een televisieprogramma. Sommige dingen moet je gewoon in het verleden laten weten en dan gewoon je dvd’s uit de kast plukken en lekker lachen. Zo leuk wordt het toch niet meer.”

‘Doe het niet, Geer!’

Vooral Gerard moet oppassen, denkt Marcus. “Geer moet het niet meer doen. Voor Gordon zou het heel goed zijn om samen te werken met Gerard Joling, alleen voor Gerard Joling is het… Dan ruïneert hij zijn carrière.”

Angela is het daarmee eens. “Dat denk ik ook. Gerard Joling moet het absoluut niet doen. Geer heeft er veel meer bij te verliezen dan Gordon heeft.”

Vrije rol

Gerard moet zijn huidige positie koesteren, denkt Marcus. “Hij zit nu in The Masked Singer, hij kan alles doen wat hij wil. Niet iedereen houdt van Gerard, maar zelfs als hij de meest rabiate dingen roept, dan komt hij ermee weg. Als je dan met Gordon gaat samenwerken, ik vrees dat dat niet goed uitpakt voor hem…”

De nieuwe AD Mediapodcast:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Moet RTL 4 in zee met Gordon of is dat risico op merkschade?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen