Gaat Eva Jinek afwisselen met Matthijs van Nieuwkerk? ‘Kruimeltje’

Eva Jinek zal vier dagen per week te zien zijn met haar NPO-talkshow, maar wie gaat dan de vrijdag doen? Het lijkt Matthijs van Nieuwkerk te worden. “Welnee, dat is een kruimeltje!”

Eva Jinek en Matthijs van Nieuwkerk © William Rutten, Tom Tenseldam

Wat een onrust weer in talkshowland: ze gaan daar volgend jaar zomer met z’n allen een stoelendans doen en ook Eva Jinek maakt daar onderdeel van uit. Ze zal per september van maandag tot en met donderdag te zien zijn om 19.00 uur op NPO 1, op het prestigieuze DWDD-slot. En wie er dan op de vrijdag komt? Men denkt Matthijs van Nieuwkerk.

Matthijs op vrijdag?

Eva’s talkshow zal gemaakt worden door MediaLane, het bedrijf van de dochter van Joop van den Ende, en laat Matthijs daar nou ook aan gelieerd zijn. “Ik kreeg informatie via dm dat Matthijs van Nieuwkerk de vrijdaguitzending gaat verzorgen. Zou logisch zijn”, schrijft kijkcijferautoriteit Tina Nijkamp op haar analysekanaal.

Tina spreekt in RTL Boulevard de verwachting uit dat NPO 1 na het Khalid & Sophie-drama éindelijk weer gaat scoren om 19.00 uur. “Na De Wereld Draait Door hebben we natuurlijk De Vooravond gezien, we hebben de talkshow M gezien, Khalid & Sophie en onlangs nog Nadia. Het zijn eigenlijk alle vier shows die niet gigantisch hoog hebben gescoord.”

DWDD-gemist

NPO 1 mist DWDD nog altijd enorm, aldus Tina. “De NPO mist sowieso heel erg het succes van De Wereld Draait Door en ze zullen dan ook heel erg blij zijn met de komst van Eva, want nu hebben ze eindelijk weer een kans om de miljoen kijkers te halen om zeven uur.”

En die vrijdag dan? Daar denkt tv-kenner Rob Goossens hetzelfde over als Tina: “Daar zal Jan Slagter die al aan het dineren is met Matthijs van Nieuwkerk vast wel ideeën voor hebben.”

‘Geloof ik niet’

Sandra Schuurhof zegt in Shownieuws niet in de komst van Matthijs te geloven. “Daar geloof ik niks van.”

Privé-baas Evert Santegoeds: “Vrijdagavond was normaal het tijdstip waarop hij met grote spoed naar zijn boerderij in het oosten van het land reisde en nu zou hij dan aan de bak moeten.”

Kruimeltje

Sandra denkt dat Matthijs te groot is voor zo’n relatief kleine klus. “En dat hij dan één avond in de week mag doen en op dat tijdslot… Dat geloof ik echt niet. Ik denk dat hij dan echt iets anders gaat doen. Dat is zijn eer te na dan.”

Evert: “Dat is dan een kruimeltje.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Matthijs van Nieuwkerk die Eva Jinek vervangt op de vrijdagen: mooie klus of troostprijs?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen