Maxime Meiland krijgt klap van BN’er-leeftijdsgenootje: ‘Fantast!’

Maxime Meiland (28) krijgt een ongelooflijk harde verbale klap van haar BN’er-leeftijdsgenootje Dennis Schouten (28). En dat is saillant, omdat zijn co-host dik bevriend is met haar biograaf…

Jan Dijkgraaf, Maxime Meiland en Dennis Schouten © RTL, NPO

De reputatie van Maxime Meiland is niet bepaald ijzersterk. Ze is al weinig geliefd en is daarbovenop ook nog een aantal keer in opspraak gekomen. Zo was er de pinguïnrel: de realitytwintiger steunde aanvankelijk het standpunt van haar moeder over de islam, totdat ze overal gecanceld werd. Toen krabbelde ze ineens ontzettend terug.

Maxim voor de rechter?

Maxime bleek later ook aantoonbaar gelogen te hebben over Anna Nooshin, maar ondanks het bewijs daarvoor weigerde de Chateau Meiland-ster excuses te maken. En nu is er onduidelijkheid over een bewering die Maxime doet in haar biografie. Ze zegt op 15-jarige leeftijd slachtoffer te zijn geworden van een zedenfeit, maar de ‘dader’ ontkent.

Sterker nog: de vermeende dader heeft in een groot interview met Story uitspraken gedaan die best wel wat vraagtekens oproepen. En nu heeft hij besloten om aangifte te doen van smaad en laster. Het zou dus zomaar kunnen zijn dat Maxime zich straks voor de rechter moet verantwoorden.

Dennis haalt uit

Wat vindt Dennis Schouten ervan? Hij is met zijn 28 jaar precies even oud als Maxime. Hij stelt in RoddelPraat dat ze het zedenfeit heeft verzonnen voor exposure. “Iedereen had medelijden met Maxime. Zij is van zichzelf niet zo sympathiek, vinden veel mensen. Een beetje een aanstellerige, verwende vrouw, maar met zo’n verhaal doe je het vaak goed.”

Zijn co-host Jan Roos is dik bevriend met Jan Dijkgraaf, de biograaf van de Meilandjes. Toch vindt hij net als Dennis dat dit op een schreeuw om aandacht lijkt: “Ja hoor, dat helpt altijd. Dan kom je altijd in de ‘ah zielige meid’-fase. Dan kun je daar eigenlijk alles op af schrijven.”

‘Het is verzonnen!’

Jan vindt zedenfeiten verschrikkelijk, “maar ik vind ook niet dat je dingen moet gaan verzinnen.”

Dennis: “Het verzinnen van een verkrachting is misschien bijna net zo erg.”

Jan: “Nou ja, dat wil ik niet zeggen, want dan betekent het gewoon dat je gek bent, maar het is nogal een klap in het gezicht van de échte slachtoffers als je het mij vraagt.”

Dennis: “En een klap in het gezicht van degene die je beticht van een verkrachting.”

‘Dit soort vrouwen’

Dennis is definitief klaar met Maxime. “Ik wil wel wat zeggen over dit soort vrouwen. Ik wind me hier echt over op. Dit soort vrouwen zorgt ervoor dat je als man nooit meer een keer een avondje met een vrouw naar bed kunt gaan, want achteraf krijg je dit gezeik. En omdat mevrouw Maxime later bekend werd, zit hij met de gebakken peren.”

Hij vervolgt: “Dat zij dan zomaar iets verzint om er een slaatje uit te slaan en likeability te kweken… Ik vind het ook wel kwalijk dat die Jan Dijkgraaf dat zomaar opschrijft, want het is nogal wat. Dit soort vrouwen zijn schaamteloos en verschrikkelijk. Als SBS eerlijk is doen ze haar niet meer in die serie. Ze heeft toch niks te melden. Een vervelend meisje.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Dennis Schouten zet Maxime Meiland neer als fantast. Gaat dat te ver?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen