Evert Santegoeds: ‘BNNVARA boos op pandjesbaas Khalid Kasem?’

Evert Santegoeds vraagt zich af of BNNVARA er wel blij mee is dat hun nieuwe boegbeeld Khalid Kasem een pandjesbaas blijkt. “Dat is toch wel een bijzondere affaire”, zegt hij.

Khalid Kasem en Evert Santegoeds © NPO, SBS

Khalid Kasem mag zich dan wel afficheren als het nieuwe boegbeeld van BNNVARA, maar gaat dat allemaal wel samen met zijn vastgoedhobby? De presentator blijkt verhuurpandjes te verzamelen in en rond de hoofdstad. “Dat is toch wel een bijzondere affaire”, merkt Privé-hoofdredacteur Evert Santegoeds op aan de desk van Shownieuws.

Beetje controversieel

Het is ongemakkelijk, vindt Evert. “Khalid trekt ook de aandacht in brede kring, want wat is het geval? Hij blijkt heel veel huizen op zijn naam te hebben staan. Dat is bij BNNVARA altijd een beetje engig, een beetje controversieel. Veel mensen hebben daar een mening over. Links lullen, rechts vullen.”

Meer pandjes dan principes? Het zou zomaar kunnen. Evert: “Hij verzamelt huizen en dat is echt voor een uitgesproken links figuur als hij, die zijn politieke voorkeur bij BNNVARA niet onder stoelen of banken steekt, opzienbarend nieuws.”

Multimiljonair

Makelaar Leslie de Ruiter komt aan het woord in een programma-item en bevestigt de ontdekking over Khalid. “Ja, Khalid is miljonair in vastgoed. Het is natuurlijk ongelooflijk. Hij is al jarenlang bezig om panden te verzamelen en inmiddels bestaat zijn onroerendgoedportefeuille uit ongeveer acht panden.”

Die panden zijn miljoenen euro’s waard. “Khalid heeft acht panden op de beste plekjes gekocht. Het gros bevindt zich in Amsterdam en eentje in Amstelveen en eentje in Hoofddorp. Die laatste heeft hij pas onlangs gekocht voor 650 duizend euro. (…) Als hij er nou nog twee bij koopt en boven de tien zit, dan doet hij mee met de grote jongens.”

Geheime hobby

Evert vindt het wel wat ongemakkelijk, zeker nu er nationaal een discussie woedt over de hoge huren in de private sector. “Er zit wel heel veel hypotheek op, maar deze hobby van hem kenden we natuurlijk niet. Ik weet niet of daar heel veel opwinding over gaat ontstaan.”

Bij BNNVARA? “Ja. Het is over het algemeen geen sympathieke bezigheid van mensen.”

Steenrijke Jeroen

Collega Bart Ettekoven vraagt zich af of dit een probleem is voor BNNVARA. “Maar Jeroen Pauw verdient toch ook heel veel geld? Hij heeft ook huizen in Malaga en op Curaçao en in Amsterdam? Volgens mij doen ze daar bij BNNVARA niet zo heel moeilijk over.”

Evert vindt daar toch een verschil in zitten. “Die zijn van hemzelf en deze lijken voor de verhuur…”

En daar is Khalid dus lekker mee aan het cashen. Overtuigd socialist, tot aan de deur van zijn vastgoedimperium…

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u Khalid Kasem nog geloofwaardig als BNNVARA-boegbeeld?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen