Pijnlijke tv-clash: Frits Wester valt Marcel Levi echt héél hard aan

Frits Wester heeft Marcel Levi echt héél erg boos terechtgewezen in de talkshow van Renze Klamer. Met opgezwollen aderen en uitpuilende ogen briest hij: “Dit is zó denigrerend!”

Frits Wester en Marcel Levi © RTL

Het was gisteren wederom een historische dag voor de PVV, want voor het eerst mag die partij de voorzitter van de Tweede Kamer leveren. Het is Martin Bosma geworden; hij won van een GroenLinks-PvdA-kandidaat. Aan de linkerkant van het politieke spectrum is men niet bepaald blij met de benoeming van de secondant van Geert Wilders.

Los op Marcel

Als dit nieuwtje gisterenavond wordt aangestipt in de RTL 4-talkshow van Renze Klamer, dan ontspoort het programma volledig. Na een item over Bosma, merkt de gastheer op: “Marcel Levi, jij zat je bijzonder te amuseren bij dit verslag.”

Marcel bevestigt dat. “Ja, toch? Ja, nou ja, er zijn misschien belangrijkere dingen waar je het over zou kunnen hebben, maar dit hoort er ook bij.”

Die ene zin laat het bloed van RTL’s politiek verslaggever Frits Wester koken. Hij gaat he-le-maal los op Marcel.

Denigrerend

Frits vindt het wálgelijk. “Nou, dat vind ik nou weer zo denigrerend. Er zijn misschien belangrijkere dingen, maar dit is wel de voorzitter van het hoogste orgaan in Nederland, hè? Het is wel de voorzitter van de Tweede Kamer.”

Hij vervolgt: “Ik vind dat écht zo’n dedain om dat weer af te doen van (zet dom stemmetje op, red.): ‘Er zijn wel belangrijkere dingen in Nederland.’ Nee, dit is verrekte belangrijk, Marcel.”

Marcel: “Jawel, dit is ook belangrijk, maar er zijn ook andere dingen…”

‘Heel jammer’

Frits laat hem niet uitpraten en zegt: “Natuurlijk zijn er andere dingen ook belangrijk, maar dit is ook belangrijk en dan krijg je dat dedain… Wat zeg je nou tegen de samenleving? Dit is niet zo heel erg belangrijk? Ja, oorlogen zijn belangrijk. Dingen in de zorg zijn misschien belangrijker, maar dit is ook belangrijk.”

Hij vervolgt: “En als je dat afdoet, als belangrijke opiniemaker zoals jij, iemand die echt belangrijk is in de samenleving: ‘Ach, er zijn belangrijkere dingen in de samenleving’, dan zeg je iets over de politiek naar de samenleving. Ik vind dat heel jammer.”

‘Niet zo bedoeld’

Marcel schrikt er helemaal van. “Nou, het was niet denigrerend bedoeld.”

Frits: “Nou, zo klonk het wel.”

Marcel: “Ja, nou ja. Het is zo niet bedoeld. Het is ook niet elitair bedoeld, het is niet denigrerend bedoeld. Wat ik bedoelde te zeggen is: moeten we hier nu zoveel aandacht aan besteden, moeten we hier nu zoveel zendtijd aan besteden, moeten we hier nu zo’n wedstrijd van maken met voor- en nabeschouwingen? Dat gaat me wel een tikje ver.”

Pijnlijke les

De bekende mediakenner Victor Vlam vindt dat Marcel meer van zich af had moeten bijten. “Pijnlijke les voor Marcel Levi: je moet je wél verdedigen als je wordt gepakt op je eigen woorden. Frits Wester valt hem echt genadeloos hard aan. (Dit zie je zelden!) En Marcel zit erbij en kijkt ernaar”, schrijft hij op X.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen