Wilfred Genee verdedigt tickets op VakantieVeilingen: ‘Was al zo!’

Wilfred Genee ontkent dat tickets voor Vandaag Inside Live worden gedumpt op veilingsites omdat de kaartverkoop zo tegenvalt. “Dat was vanaf het begin af aan al zo!”

Wilfred Genee © SBS 6

Mediacriticus Victor Vlam heeft ontdekt dat het echt niet goed gaat met de kaartverkoop van Vandaag Inside Live, dat volgende week zondag plaatsvindt in de Ziggo Dome. Het event zal worden gefilmd om als oudejaarsspecial op SBS 6 te dienen. Bijna in alle publieksvakken zijn nog kaartjes te verkrijgen; volgens Victor is de zaal voor een derde leeg.

Wilfred ontkent

Wat blijkt? Net als André Hazes jr. staan ook de kaartjes voor het live-event van de mannen van VI voor een habbekrats op VakantieVeilingen, dat toch een beetje het online equivalent is van de Kruidvat-uitverkoopbak. Als succesvol artiest wil je daar natuurlijk absolúút niet gevonden worden; dat uitverkoopelement is gewoon schadelijk voor je reputatie.

Wilfred Genee ontkent echter dat er een soort ticketdump plaatsvindt op VakantieVeilingen. Volgens hem was het aanbieden van tickets op de veilingsite al vanaf het begin onderdeel van de strategie. Kennelijk rekenden ze er dus al op dat ze de Ziggo Dome niet vol zouden krijgen als iedereen de volle mep zou moeten betalen.

Onbetaalbaar

Er is volgens Wilfred geen sprake van paniek. Hij gaf gisterenavond duidelijkheid in Vandaag Inside, nadat er een lange reclamespot voor het evenement te zien was.

De presentator: “De gewone normale kaarten kunt u dus krijgen via vandaaginsidelive.nl en als u die kaarten aan de rand wil hebben – dat is al vanaf het begin zo – dan kan dat via VakantieVeilingen. Om het even duidelijk te maken hoe dat precies in elkaar zit. Dat was vanaf het begin af aan al zo.”

Veel te duur

Volgens Victor zijn de reguliere kaarten voor het VI-evenement echt veel te duur. Je bent met z’n tweeën al snel 250 euro kwijt aan een avondje VI, rekende hij uit. “Ik vind de kaartjes om heel eerlijk te zijn, gewoon echt veel te duur. Het komt op mij over als een cash grab.”

Een cash grab om de vorstelijke salarissen van het VI-trio te betalen. Er moet onderaan de streep natuurlijk ook nog wel wat leuks overblijven voor de schatkist van John de Mol…

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Je concert of evenement op VakantieVeilingen gooien: hoe dan ook toch een beetje armoedig?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen