Na Hazes-ramp: ook Vandaag Inside dumpt tickets op veilingsite

Na het gedoe met André Hazes jr. die Ahoy maar niet vol kreeg zonder de hulp van VakantieVeilingen, zien we dat de mannen van Vandaag Inside nu moeite hebben om de Ziggo Dome te vullen.

Vandaag Inside Live © SBS 6

Er was na het afschaffen van alle coronamaatregelen even geen houden meer aan, maar inmiddels lijken de mensen een beetje evenementenmoe te zijn. Niemand had zin in dat Ahoy-feestje van André Hazes jr. tenzij ze voor 5 euro mochten gaan via VakantieVeilingen, en nu staat de Ziggo-avond van Vandaag Inside óók al op die veilingsite.

VI volgt Hazes

Voor een habbekrats kan men kaartjes kopen voor Vandaag Inside Live, dat volgende week zondag plaatsvindt in de Amsterdamse concerthal. En dat terwijl de reguliere verkoopkanalen ook nog openstaan, waar je kaartjes kunt kopen à 75 euro per stuk. “Een derde van de zaal is nog beschikbaar”, stelt media-expert Victor Vlam in De Communicado’s.

En daarom is die veilingsite ingezet. “Dat is een heel slecht teken. André Hazes deed het ook voor zijn concert in Ahoy. Dat geeft aan dat ze die kaartjes niet zo goed kwijt kunnen en dat ze eigenlijk die kaartjes tegen een heel erg sterk gereduceerd tarief weg doen om wel een enigszins volle zaal te hebben.”

Gênant

Victor snapt wel dat VI de kaartjes in de uitverkoop gooit. “Want ja, het zou toch nog vervelender zijn als inderdaad echt een derde van de zaal leeg is. Dat komt natuurlijk altijd een beetje gênant over. Maar dat is wel lullig voor de mensen die de volle mep hebben betaald, want op VakantieVeilingen kan je dus kaartjes kopen voor 10 euro.”

Dat is via het officiële verkoopkanaal veel duurder. “Kaartjes zijn daar tot wel 100 of 150 euro. Dus het is een hele goede deal, maar wel lullig voor de mensen die de volle mep hebben betaald.”

Veel te duur

De reguliere prijzen zijn volgens Victor veel te hoog. “Voor kaartjes van 70 of 75 euro zit je bijvoorbeeld nog wel bijna achteraan. Niet helemaal achteraan, maar wel bijna achteraan en dat vinden kennelijk heel veel mensen te veel geld. Met z’n tweeën is dat 150 euro. Dan moet je nou nog naar de Ziggo Dome.”

Afhankelijk van waar je woont kan dat ook al snel 30 euro kosten, vervolgt hij. “Je hebt parkeerkosten. Je moet ook nog wat eten tijdens die show. Versnaperingen in de Ziggo Dome. We zijn er ook wel eens geweest en die zijn vrij prijzig, dus dat kost makkelijk ook wel 20 euro. Misschien wil je vooraf aan het programma nog even wat eten.”

250 euro

Al met al ben je dan met z’n tweeën snel 250 euro kwijt voor een avondje van VI, rekent Victor uit. En dat is te duur voor de doelgroep, denkt hij. “Heel veel mensen met een modaal inkomen en dan vind ik dit echt heel veel geld. Ik vind de kaartjes om heel eerlijk te zijn, gewoon echt veel te duur. Het komt op mij over als een cash grab.”

Co-host Lars Duursma: “Ja, ik snap ook niet zo goed dat als je gewoon een normale uitzending wil bijwonen, dan is het dus gewoon gratis. Ja, en die is waarschijnlijk ook nog eens leuker dan zo’n drie weken van tevoren opgenomen show in de Ziggo Dome. Dus waarom zou je daar zoveel geld voor geven?”

Vandaag Inside Live wordt drie weken later uitgezonden op de oudejaarsavond van SBS 6.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Een avondje Vandaag Inside Live kost volgens Victor Vlam al snel 250 euro met z'n tweeën. Waard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen