Catherine Keyl voor niets in rolstoel beland: ‘Klacht tegen arts’

Het is een horrorherfst voor Catherine Keyl: haar leven is de afgelopen twee maanden veranderd in een pijnlijke nachtmerrie en ze is zelfs in een rolstoel beland. “En dat allemaal voor niets!”

Catherine Keyl © RTL

Catherine Keyl is plotseling volledig verdwenen uit de media, omdat ze thuis zit met helse pijnen. Die begonnen zeven weken geleden plotseling, helemaal uit het niets. Ze kan slechts een paar stappen zetten voordat ze helemaal vergaat van de pijn, dus haar leven staat zo goed als stil. En dan ben je afhankelijk van dokters die jouw situatie beoordelen.

Pijnlijke injectie

Nou, dat is in het geval van Catherine dus helemaal misgegaan. Ze heeft zich zeven weken geleden gemeld bij het Gooise ziekenhuis Tergooi MC, maar daar bakken ze er kennelijk helemaal niets van. “Ik was toen bij de neuroloog (…) op de Spoedeisende Hulp. Daar beweerde ze dat ik in élk geval geen hernia had”, vertelt ze aan Story.

Er zijn toen geen scans of foto’s gemaakt, vertelt Catherine. “Maar ze draaide slechts een beetje aan mijn benen”, aldus de televisiediva. Er werd een slijmbeursontsteking gediagnostiseerd en daar kreeg ze een vrij pijnlijke injectie voor.

Second opinion

Het hielp allemaal hélemaal niks en nu ligt Catherine al zeven weken in de lappenmand, maar gisteren kreeg ze goed nieuws tijdens haar second opinion in Bergman Clinics. Uit de MRI-scan die ze daar heeft laten doen, blijkt dat ze een hernia in haar onderrug heeft. “Tussen mijn tweede en derde ruggenwervel.”

En wat nu? “Ik krijg nu met spoed een injectie waardoor de pijn zal afnemen. Alleen al die wetenschap zorgt ervoor dat ik me al een stuk beter voel.”

Klacht tegen arts

Het maakt Catherine boos dat ze die diagnose zeven weken ook hadden kunnen stellen. “Ik kon echt niets meer. Zeven weken heb ik op bed gelegen! Omdat de pijn niet te harden was, vroeg ik om een telefonisch consult. Ze weigerde aan de telefoon te komen! En de assistente liet me weten dat ik over drie weken weer een afspraak had.”

Verschríkkelijk, vindt Catherine het. “Tegen die arts van het Tergooi MC ga ik zeker een klacht indienen. Want al dit leed had mij bespaard kunnen blijven.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Catherine Keyl had helse pijnen door een verkeerde diagnose. Gelooft u een dokter op zijn blauwe ogen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen