Wil Bibi Breijman ook dat Carice van Houten een taakstraf krijgt?

Carice van Houten moeten ze een taakstraf van 150 uur geven voor het blokkeren van de A12, vindt haar BN’er-collega Waylon. Hoe denkt zijn liefje Bibi Breijman daar eigenlijk over?

Waylon, Carice van Houten en Bibi Breijman © RTL

Ze is inmiddels de bekendste klimaatactivist van ons land: Carice van Houten. De actrice heeft in haar leven vaker in een vliegtuig gezeten dan in de tram, maar heeft naar eigen zeggen het licht gezien en strijdt nu tegen de opwarming van de aarde. Haar methode is echter omstreden: net als anderen heeft ze meegedaan met snelwegblokkades.

Wat vindt Bibi?

Volgens Waylon moet je korte metten maken met dat soort types en hen direct vervolgen. Sterker nog: hij pleit ervoor om Carice en haar klimaatvriendinnen een taakstraf van 150 uur te geven. Om het af te leren.

Wat vindt Bibi Breijman, zijn geliefde, daarvan? Ze wordt gebeld door een journalist van Nieuwe Revu, maar heeft niet veel behoefte om haar eigen klimaatstandpunten toe te lichten. “Waylon en ik houden onze carrières graag gescheiden. Deze skip ik even, als je het niet erg vindt.”

Afzijdig

Bibi wil niet in de media zeggen wat ze van Waylons uitspraken vindt. “Als ik iets tegen hem te zeggen heb, dan zeg ik dat liever gewoon thuis. Of ik er hetzelfde in sta wat betreft klimaatactivisten? Ik weet niet wat hij heeft gezegd, ik hou me er liever afzijdig in. Succes ermee!”

Berthe van Soest, de woordvoerster van Extinction Rebellion, wil ook niet ingaan op de uitspraken van Waylon. “We hoeven hier niet op te reageren. Hartelijk dank voor het vragen!”

Lof voor Carice

De klimaatprotesten van Carice vallen bij de klimaatactivisten in goede aarde, legt Berthe uit. “Wij zijn heel blij met de steun die Carice van Houten ons geeft en dat ze met ons meedoet. Vooral omdat ze heel veel mensen duidelijk kan maken wat de klimaatcrisis betekent. Ze vertelt in begrijpelijke taal welke gevolgen het heeft.”

Ze besluit: “Er zijn geen grenzen aan wat ze mag doen of waaraan ze mag meedoen, zolang ze maar aan een actietraining heeft meegedaan en ze zich aan de actieconsensus houdt. En dat doet ze; iedere rebel houdt zich daaraan.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Bent u een beetje Carice van Houten-moe?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen