Drama: Maik de Boer verwacht nog maar paar maanden te leven

De 62-jarige stylist Maik de Boer verwacht dat hij nog maar een paar maanden te leven heeft. Hij heeft zich de afgelopen tijd gefocust op vrienden en familie. “Om herinneringen te maken.”

Maik de Boer © RTL

Maik de Boer heeft het de afgelopen tijd geheimgehouden voor de buitenwereld, maar het gaat helaas niet goed met hem. De beroemde stylist verwacht nog maar enkele maanden te leven, geeft hij aan in de Story. “Hij heeft naar eigen zeggen bijzondere maanden achter de rug. Hij bracht om een speciale reden veel tijd door in zijn geliefde Barcelona.”

Maik vreest dood

Waarom dan? Om afscheid te nemen. “Ik wilde mooie herinneringen maken. Voor het geval ik er straks niet meer ben. Ik hoop dat ik in december 63 mag worden. Met de nadruk op hoop.”

Maik heeft namelijk altijd geweten dat hij op zijn 63ste zal komen te overlijden. En hij viert op 24 december, op kerstavond dus, zijn verjaardag. En dan kan het zomaar heel rap gaan, legt hij uit. “Ik ben heel bang dat ik op die leeftijd kom te overlijden. Net als mijn vader destijds…”

McDonald’s

Waar is zijn vader dan aan overleden? “Hij kreeg in de McDonald’s een hartstilstand. De angst dat mij hetzelfde overkomt is heel groot.”

En daarom is Maik nu rustig aan het uitzwaaien. “Afgelopen zomer vroeg Maik veel vrienden om naar Barcelona te komen om tijd met elkaar door te brengen”, meldt de Story.

Werkmodus

Maik geeft aan dat dat klopt. Er is een groot samenzijn georganiseerd. “In Nederland is iedereen toch altijd in de werkmodus. Dat wilde ik niet. Een weekend kwamen we met een bijzondere groep vrienden bijeen.”

Het was vier jaar geleden al kantje boord, vervolgt Maik. Een verdacht plekje op zijn huid bleek een voorstadium van kanker, maar hij was er gelukkig snel bij. “Maar toch staat je leven even stil.”

Niks aan de hand

Al met al dus behoorlijk droevig nieuws. Hoe lang kunnen we Maik nog in levende lijve zien? Een paar maanden? Misschien nog een half jaar? Of tot volgend jaar herfst?

Ach, het zal allemaal wel meevallen, besluit Maik. “Ergens weet ik heus wel dat er niets aan de hand is.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Maik de Boer gaat ervan uit dat hij op zijn 63ste overlijdt. Zou kunnen kloppen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen