Waar komt die nieuwe sidekick van Beau vandaan? ‘Tip van Luuk!’

Beau van Erven Dorens heeft sinds kort opeens een nieuwe socials-sidekick in de studio staan: ene Jeffrey Wirtz. Waar komt die knul eigenlijk vandaan? “Het was een tip van Luuk Ikink!”

Jeffrey Wirtz en Luuk Ikink © RTL

Elke talkshow heeft het tegenwoordig: een rubriek met allerlei flauwe internetfilmpjes en dingetjes op de socials. Luuk Ikink heeft dat rubriekje lange tijd mogen presenteren in RTL Late Night, maar een waardige opvolger is er nooit gekomen. Beau van Erven Dorens heeft nu ene Jeffrey Wirtz aangetrokken om zo’n rubriekje aan elkaar te praten.

Sidekick Jeffrey

Jeffrey heeft een voorliefde voor alles wat met artificial intelligence te maken heeft, dus we moeten elke keer kijken naar Beau van Erven Dorens die Chinees praat of een tafelgast die plotseling in een of andere film ‘gemonteerd’ is. Gisterenavond was Luuk Ikink aan de beurt, die te gast was in de show. En niet zómaar een gast…

Luuk blijkt namelijk de ontdekker van Jeffrey, net zoals Albert Verlinde dat voor hem was. “Blijkbaar heeft Beau Luuk Ikink opgebeld van: ‘Wij zijn op zoek naar een nieuwe sidekick, heb jij nog mensen?’ En toen heeft Luuk Ikink mijn YouTube-kanaal doorgestuurd, wat misschien het liefste is wat iemand ooit gedaan heeft voor mij”, zegt Jeffrey.

Onder de indruk

Iedereen was gelijk laaiend enthousiast, vertelt Jeffrey in een video op YouTube. “Ze waren erg onder de indruk van mijn YouTube-video’s en het kanaal en ze vonden het allemaal mooi en leuk en grappig wat ik aan het doen was en ze vroegen zich af: ‘Lijkt het jou dan ook leuk om aan te sluiten bij de tv?’ Daar moest ik even over nadenken.”

Hij vervolgt: “Op YouTube heb je alle vrijheid om te maken wat je wil maken en als ik een video wil maken over de Titan, dan doe ik dat. Ik heb er best wel lang over nagedacht en toen dacht ik: weet je, ik denk dat dit wel een heel goede stap kan zijn, al is het maar om te zien hoe zo’n productie elke dag gemaakt wordt. Ik zei: ‘Ja, laten we het doen.’”

Proefaflevering

Twee weken later mocht Jeffrey een proefaflevering opnemen en pas drie dagen voor de seizoensstart van Beau hoorde hij dat hij het ging worden. “Toen ging maandag zó goed, dat ze zeiden: ‘Dit was zó leuk, dit was zó grappig, je bent er morgen weer.’ En toen was ik er dinsdag weer en dinsdag ging het weer heel lekker.”

Hij besluit: “Toen zeiden ze: ‘Weet je wat we doen? Jij bent er de rest van het seizoen. De komende zes weken ben jij de sidekick van Beau.’”

Fragment

Jeffrey over zijn avontuur bij Beau:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen