Is Eva Jinek nog wel veilig in Abcoude? ‘Angst voor groep jongens’

Het geweldsincident met de nieuwe dorpsbewoner Douwe Bob is ingeslagen als een bom in Abcoude, maar nu lijkt er ook een soort straatbende actief te zijn. Is Eva Jinek nog wel veilig?

Eva Jinek © RTL

Abcoude telt nog geen negenduizend inwoners, maar toch wordt het dorp geplaagd door een steeds grotere instroom van BN’ers. Vrijwel alle villa’s zitten vol, maar toch willen er meer en meer sterren aanspraak maken op een woning. Het leidt tot spanningen in het dorp, omdat de celebrities van ons land oververtegenwoordigd zijn in de criminaliteitscijfers.

Tuig in Abcoude

De nieuwste ‘aanwinst’ van het dorp, Douwe Bob, heeft zaterdagavond het hele dorp op zijn kop gezet. Midden op het dorpsplein, pal voor de Albert Heijn, is hij op de vuist gegaan met allerlei jongeren. Het komt niet als een verrassing: de agressie en het wangedrag van de zanger worden al jaren uitvoerig beschreven door de juicekanalen.

Maar wie zijn eigenlijk die jongeren die ’s avonds laat voor de lokale supermarkt hingen? Zijn dat allemaal onschuldige lieverdjes die een pak melk moesten halen van hun moeder? Wacht eens even… Dit is volgens RTL Boulevard óók al tuig! Wow, en dat állemaal op die ene vierkante kilometer van het sterrendorp Abcoude.

Lievelingetjes

Hoe zit het precies? Waarom is Douwe Bob zo boos geworden? Luuk Ikink in de showrubriek over de uitgelekte Douwe-tapes: “Heel veel echte context heb je niet, behalve dan dat je Douwe Bob heel erg boos ziet zijn, maar ja…”

Collega Rob Goossens vervolgens: “Nou ja, de context moet uit Abcoude zelf komen en de jongens met wie hij dit akkefietje heeft zijn niet bepaald de lievelingetjes van het dorp. Er waren mensen die vandaag aan onze eigen Aran eigenlijk niet wilden vertellen wat ze van die jongens vinden.”

Straatterreur

De angst zit er goed in bij die mensen, aldus Rob. Waarom wilden ze niet met verslaggever Aran Bade praten? “Omdat ze dachten: ja, dan komen die jongens bij ons iets vervelends door de brievenbus gooien. Dat zegt wel wat over deze figuren, maar ja, hij heeft zich laten opnaaien en dat is gewoon nooit verstandig.”

Er is dus een soort straatbende actief in Abcoude. De grote vraag is: kan de beroemdste inwoner van het dorp, Eva Jinek, nog wel veilig over straat? Ze woont op slechts vier minuten wandelen van de Albert Heijn en kan die knokpartijen zo’n beetje vanuit haar keukenraam zien. Ze liep er laatst nog ’s avonds laat heen, aangekleed als een enge kleuter.

Politie-inzet

Het lijkt erop dat de veiligheid van het BN’er-dorp Abcoude onder druk staat. De inwoners zullen daar schreeuwen om meer politie-inzet. De verkiezingsuitslag van het stembureau in de dorpskerk laat zien dat veel inwoners op zoek zijn naar een ‘law and order’-partij. Maar liefst 25 procent van alle stemmen ging naar de VVD, 12 procent naar de PVV.

Moeten de grenzen van Abcoude eigenlijk niet gewoon dicht, zodat ze daar eerst orde op zaken kunnen stellen? Voor je het weet komen Ali B en Lil Kleine ook nog binnen. Eén ding is zeker: het rustige dorpsleven in Abcoude is voorgoed voorbij.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat de inwoners van Abcoude zitten te wachten op al die BN'ers?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen