René van der Gijp slaat terug naar Beau: ‘Die is allang ingehaald’

Het is ook René van der Gijp niet ontgaan hoe vijandig concurrent Beau van Erven Dorens zich opstelde in de Habtamu-rel rond VI. “Ach, die is toch allang ingehaald door Renze Klamer?!”

Beau van Erven Dorens en René van der Gijp © RTL, SBS

Het is opvallend hoe fanatiek Beau van Erven Dorens zich opstelde in de rel over de Habtamu-uitspraken van Johan Derksen: hij sprong er bovenop toen Vandaag Inside van alle kanten werd aangevallen. En dat is de mannen van VI natuurlijk ook niet ontgaan. Hij is duidelijk in hun achting gedaald en René van der Gijp neemt nu wraak.

‘Renze is beter!’

René heeft zich gisterenavond in VI kritisch uitgelaten over Beau en dat was duidelijk voorbereid. Wilfred Genee geeft hem op een gegeven moment een voorzetje: “Beau had Dilan Yesilgöz. Daar heeft hij een goede naam mee aan tafel, dus spraakmakende tv, of?”

Daarop zegt René: “Nee, ik vind het een beetje… Ik ben niet afgehaakt bij Beau, maar ik vind wel dat hij ingehaald is door m’n andere vriend. Door Renze. Ja, dat meen ik echt.”

Meer spanning

Wilfred beaamt dat gretig. “Die doet het altijd goed op de zondag, ja.”

René: “Renze brengt er toch wat meer spanning in. Het kabbelt [bij Beau], hè? Het kabbelt voort, het moet leuk blijven, weet je. Er gebeurt niet veel. Nee, dan kijk ik liever even naar Op1. Dan zit daar die generaal en krijg je nog wat van de oorlog mee enzo. Dat is toch prima?”

‘Humberto beter’

Beau deelt overigens de mening dat hij niet de meest geschikte talkshowhost is, maar hij wijst in Televizier naar Beau van Erven Dorens als zijn betere evenknie. “Ik ben om twaalf uur ’s nachts thuis en slaap vaak pas om een uur of half drie. Tropenweken? Inderdaad. Ik ben er ook eigenlijk niet goed in; eerlijk gezegd doet Humberto dat veel beter.”

Eigenlijk is Humberto dé meest geschikte partij voor de late avond van RTL 4, vindt Beau. “Die kan toe met weinig nachtrust, of hij slaapt ’s middags even bij.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen