Miljuschka Witzenhausen basht Frans Timmermans in VI: ‘Plop!’

Miljuschka Witzenhausen is absoluut geen fan van Frans Timmermans, vertelt ze aan de talkshowtafel van Vandaag Inside. “Hij is een soort Kabouter Plop meets Vader Abraham.”

Miljuschka Witzenhausen © SBS 6

De campagne van Frans Timmermans verloopt moeizaam. Hij roept continu overal dat hij alle belastingen wil verhogen, maar ondertussen laat hij een ander stokpaardje van GroenLinks-PvdA zonder overleg los: tijdens het RTL-debat verraste hij zijn achterban met de mededeling dat de halvering van de stikstofuitstoot in 2030 niet heilig is.

Geen Koffietijd

Wilfred Genee vraagt zich in Vandaag Inside af waar dit allemaal heen gaat. “Zie jij Timmermans groot worden? Wat denk jij? Je bent geen Timmermans-fan zie ik.”

Zijn tafelgast Miljuschka Witzenhausen reageert aanvankelijk terughoudend. “Nee, ik weet even niet wat ik moet zeggen.”

Johan Derksen moedigt aan: “Het is geen Koffietijd, hè?”

Kabouter Plop

Dan komt Miljuschka alsnog met haar mening. “Oké. Ik vind hem altijd een soort Kabouter Plop meets Vader Abraham en ik heb dan altijd het gevoel alsof hij aan het prediken is, snap je wat ik bedoel? En dat daar dan geen speld tussen te krijgen is. En dat vind ik een beetje moeilijk van zo iemand. Ja, ik heb het gewoon niet met hem.”

Wilfred: “Je vindt het niks?”

Miljuschka beaamt: “Nee, ik vind het helemaal niks. Ik vind ook: hij was natuurlijk een soort klimaatridder en nu zegt hij: ‘O, ja, 2030, pff!’”

‘Ik vind hem niks!’

Wilfred vindt het ook merkwaardig dat Frans kennelijk op eigen houtje beslist dat de halvering van de stikstofuitstoot in 2030 niet heilig is. “Ja, en daar zijn ze bij GroenLinks niet blij mee!”

Verbijsterend, vindt Miljuschka het. “Ja, hoe dan?!”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Frans Timmermans wil de belastingen op vrijwel alles verhogen. Goed plan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen