Soundos El Ahmadi begrijpt media niet: ‘Oorlog? Dit is uitroeiing!’

Soundos El Ahmadi ergert zich aan de manier waarop journalisten in de media berichten over de oorlog tussen Israël en Hamas. “Het is toch gewoon een dikke, vette afslachting?”

Rudi Vranckx en Soundos El Ahmadi © NPO

De oorlog tussen Israël en Hamas leidt over de hele wereld tot spanningen. Ook in ons land lopen de meningen over het conflict behoorlijk uiteen. Cabaretière Soundos El Ahmadi vindt dat Israël te ver gaat. “Ik zag een vuistje van een baby uit het puin en ik dacht: ja, maar dit is toch geen Hamas-strijder?”, zegt ze in de talkshow Khalid & Sophie.

Oorlog of afslachting?

Soundos zit in het programma aan tafel tegenover Rudi Vranckx, oorlogsverslaggever van de Vlaamse omroep VRT. Ze vindt het gek dat hij over een ‘oorlog’ spreekt. “Maar het is toch geen oorlog meer? Het is toch gewoon een dikke, vette afslachting? Dit is toch een dikke vette…”

Rudi: “Het is heel moeilijk…”

Soundos: “Ja, nee, maar vindt u dat niet moeilijk dat journalisten en uw collega’s bepaalde woorden niet willen gebruiken, terwijl het heel duidelijk is voor de hele wereld wat er gebeurt.”

‘Dikke uitroeiing’

Eigenlijk begrijpt Soundos niets van de huidige berichtgeving. “We zijn de hele tijd om bepaalde woorden heen aan het dansen en ‘oorlog’ en ‘met Hamas’ en dit en dat, maar we zien toch allemaal dat het een dikke, vette uitroeiing is.”

Rudi: “Weet u welke strijd er achter de schermen doorgaat? Een propagandastrijd, een strijd via trollenlegers op het internet. Alleen al om wat jij nu zegt ga je een stroom bagger over jou heen krijgen.”

Soundos: “Ja, dat krijg ik heel vaak.”

Proportioneel

Gastheer Khalid Kasem besteedt in zijn programma veel aandacht aan het conflict. “Het lastige is dat een deel zegt dat het natuurlijk verschrikkelijk is wat er gebeurt, maar een groot deel zegt ook: ‘Dat is terecht. Wat er door Hamas is aangericht op 7 oktober heeft een soort van repercussie nodig.’”

“De vraag is: is dit proportioneel nog op dit moment?”, besluit hij.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zou het leuk vinden als Soundos El Ahmadi elke week sidekick is in Khalid & Sophie?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen