Soundos El Ahmadi sloopt Susan Smit in megaruzie: ‘Zeg haar af!’

Soundos El Ahmadi sloopt Susan Smit in een publieke megaruzie. Ze roept Zarayda Groenhart zelfs op om de schrijfster af te zeggen voor een evenement. “Spaar je witte tranen!”

Susan Smit en Soundos El Ahmadi © Instagram, Twitter

Het lijkt erop dat de vrolijke ontmoeting tussen Soundos El Ahmadi en Susan Smit op het Milkshake-festival in 2015 geen vriendschap heeft opgeleverd. Twee jaar later plaatste Susan een behoorlijk pittige tweet over Soundos’ deelname aan Expeditie Robinson en dat neemt de cabaretière haar, nog eens zes jaar later, behoorlijk kwalijk.

Naar en achterbaks

Susan zette destijds haar vraagtekens bij hoe Soundos het Robinson-spel speelde. “BN’ers die hun carrière denken te helpen door zich als een naar, achterbaks mens door Expeditie Robinson te werken. Hoe dan?”, twitterde ze.

Tv-collega Leonie ter Braak vervolgens rellend: “Wie wie wie ??? 😆”

Susan weer: “Iets met het voornemen om ‘vrienden te maken’ en dan ‘messen in je rug steken’.”

Soundos slaat terug

Nu, een kleine zes jaar later, haalt Soundos haar gram als ze ziet dat Susan door haar goede vriendin Zarayda Groenhart is uitgenodigd voor een of ander vrouwenevenement. Ze neemt het Susan kwalijk dat ze met deze tweets mee zou hebben gedaan aan de ‘Soundos-haat’ op sociale media. “Mensen die mij niet kenden begrepen mijn humor eerst niet.”

Ze vervolgt op Instagram: “Susan is een van die mensen die ook meedeed en over mij had getwitterd dat ik een opportunist was nadat ik een grapje had gemaakt in de jungle, na een tijdje ‘konkelen’ met een medekandidaat voor de camera, dat we terug moesten naar de groep ‘om mensenlevens kapot te maken’. Dit was voor mij duidelijk een grap.”

Mes in de rug

Susan zag dat duidelijk anders. “Zij vond dat genoeg om mee te doen met de ‘wij haten Soundos-twitterberichten. Dit vond ik zeer teleurstellend”, aldus Soundos. “Want niet zo lang daarvoor zag ik haar op het Milkshake-festival en was ze verdrietig omdat haar man haar had verlaten. Ze had gevraagd: ‘Mag ik alsjeblieft bij jullie blijven?’ Maar natuurlijk!”

Soundos bood een luisterend oor. “Niet echt ideaal als je los wil gaan op een festival, maar wel het juiste om te doen. Dat zij een paar maanden later meedeed met de hetze vergeet ik nooit meer en vond ik erg pijnlijk. Susan is een inspiratie voor vrouwen die andere vrouwen een mes in de rug steken. Ik zou een andere spreker uitnodigen en deze vrouw afzeggen.”

Afbraakrisico

Susan wijst erop dat ze nooit Soundos’ naam heeft genoemd in die tweet. “Ik zie jou als een lief mens en dat zag ik helemaal niet terug in dat programma. Net zoals bij mijn beste vriendin, die vorig jaar meedeed, trouwens. Het afbraakrisico is enorm. Ik weet dat festival ook nog precies, en ook hoe bijzonder lief jij was.”

Ze vervolgt: “Een totaal ander mens dan de verdedigingsmechanismen die bij zo’n heftig programma naar boven komen. Daar ging precies mijn verwondering over. (…) Jouw manier was hard en cynisch erin en dat rijmde voor mij helemaal niet met hoe ik je had leren kennen. En inderdaad: daarna moet je nog door met je carrière.”

“Hoe dan ook: ik hoop dat we elkaar wel weer eens tegenkomen en dan kom ik meteen naar je toe, als je dat goed vindt.”

‘Jij deed mee!’

Aan deze zalvende woorden heeft Soundos niets. “Ik weet wat je aan het doen bent nu en aub niet mijn intelligentie beledigen. Iedereen haatte mij, jij deed gezellig mee en nu trek jij je keutel in omdat je stoer doet op Twitter maar dat eigenlijk helemaal niet aankan. Dat is het verhaal. Nou niet de verantwoordelijkheid bij mij neerleggen.”

Ze vervolgt: “Klassiek gevalletje van gaslighten zodat ik boos word en zij kan laten zien dat ik de dader ben als agressor. Die witte tranen mag ze sparen en haar prachtige blonde haren mee wassen. Ik trap er niet in 😂 (…) Als je mij in het echt ziet mag jij je excuses aanbieden en dan zal ik die als een vrouw accepteren.”

“Voor de rest zal ik nooit met je werken of hangen, want je hebt laten zien hoe snel je iemand laat vallen voor een beetje clout en aandacht op Twitter. Ciao.”

Juicy ruzie

De juicy ruzie tussen Susan en Soundos kunt u teruglezen onder de Instagram-post van Zarayda. De tweet waar de hele ruzie over gaat vindt u hier. Onderstaand een foto van de enige avond waarop de dames elkaar wél aardig vonden:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen