Soundos El Ahmadi kotst bij Arjen Lubach op ‘dode’ Youp van ’t Hek

Soundos El Ahmadi zorgde gisterenavond voor vuurwerk in de relatief brave latenightshow van Arjen Lubach. Ze ging daar namelijk echt vollédig los op Youp van ’t Hek. “Is hij niet dood?!”

Soundos El Ahmadi en Youp van 't Hek © NPO

Ontzettend vermakelijk: er zijn weer twee BN’ers in oorlog met elkaar. Soundos El Ahmadi krijgt al jaren van alle kanten het verwijt dat ze helemaal niet grappig is en één van die critici is Youp van ’t Hek. Hij noemt zijn collega-cabaretier ‘een luidruchtige mevrouw om wie, behalve zijzelf, nog nooit iemand gelachen heeft‘.

Soundos woest

Hoewel in elk geval de helft van Youps verwijt klopt, is Soundos diep beledigd. Ze ging gisterenavond in De Avondshow met Arjen Lubach he-le-maal los op de 69-jarige komediant. “Wat ik wel jammer vond: ik heb tijdens mijn zwangerschap een paar mannen gehad die ruzie met mij probeerden te maken. Dat doet altijd toch wel ergens pijn ofzo.”

Ze vervolgt: “Ik zou een rol krijgen in een film en toen kwamen ze erachter dat ik zwanger was, want ik had dat verteld en toen heb ik voor het eerst zwangerschapsdiscriminatie meegemaakt. Maar ik heb ook een aantal collega’s van me gehad uit het vak die een soort van aandacht van mij gingen vragen door mij kritiek te geven op dingen die ik doe.”

‘Youp op z’n retour!’

Soundos vindt dat mensen die kritiek op haar uiten op z’n minst een show van haar gezien moeten hebben. “Een van die mensen was gewoon Youp van ’t Hek en die zei in een interview dat hij nog nooit om mij heeft gelachen en mij niet grappig vindt, terwijl hij me nog nooit heeft zien optreden. Gewoon nooit.”

Gastheer Arjen in Wilfred Genee-modus: “O? Waar komt dat dan vandaan, denk je?”

Soundos: “Onzekerheid.”

Arjen: “Bij hem?”

Nee, bij Koos Alberts. Zucht. Soundos: “Bij hem. Ja, natuurlijk. Hij is op z’n retour.”

Arjen: “Ja.”

Oei, net een ‘ja’ te veel. Zal Youp, die vorig jaar zelf nog te gast was bij Arjen, leuk vinden.

Onzekere man

Soundos gaat door met haar tirade. “Ja. Maar dat is wel waar, weet je. Dit soort cabaretiers waren vroeger vernieuwend en nu ben ik diegene die vernieuwend is, alleen ik lijk niet op je, dus denk je automatisch dat ik je vijand ben. Dat ten eerste. En ten tweede: onzekere mannen, wat doen ze?”

Ze vervolgt: “Die proberen de kracht van een vrouw af te pakken door bijvoorbeeld te zeggen: ‘Jij bent niet grappig.’ Nou, dan kan ik je vertellen dat niet-grappig zijn een topverdienmodel is. Een verdomd goed verdienmodel. Echt waar.”

‘Was hij niet dood?’

Arjen: “Hoe verdedig je je daartegen? Wat doet dat mentaal met je?”

Dan geeft Soundos aan dat ze dacht dat Youp dood was. “Nou, toen ik het eerst hoorde wat Youp had gezegd, schrok ik, want ik wist niet dat hij nog leefde.”

Arjen lacht. Soundos: “Nee, maar echt: in het theater zag ik wel eens zijn foto staan en dacht ik: het is een in memoriam, dus ik was opgelucht van: o, die gast leeft nog!”

Dan Arjen weer: “Ja, oké, ja, ja.”

Soundos: “Maar wat heb ik gedaan? Ik verwerk dingen altijd door er kunst van te maken. Ik heb een lovetrack gemaakt, want ik hou van Youp.”

Fragment

De lovetrack van Soundos:

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen