Shownieuws heeft nieuw meubilair: ‘Alleen Patty niet weggegooid’

Shownieuws heeft voor de zoveelste keer een nieuw decor. De grootste veranderingen: ze zitten niet meer voor een enorm greenscreen én hun krukken zijn ingeruild voor stoelen. “Heel mooi.”

Patty Brard © SBS 6

Er is bijna een maand lang aan gewerkt: het nieuwe decor van Shownieuws. De eerste uitzending was gisterenavond: de sterren van het programma zitten nu aan een tafel in een reguliere studio. Hiervoor zaten ze in een studio die vollédig groen was, omdat je daar een virtueel decor op kan ‘projecteren’. Vond John de Mol een leuk gebbetje.

‘Heel mooi’

Voor de deskundigen in de studio is dat minder, omdat zij alleen maar groene wanden zien en bijvoorbeeld geen foto’s van de onderwerpen waar ze over praten. Dat zag alleen de kijker thuis. En nu zitten ze dus gewoon weer in een traditioneel decor aan een soort talkshowtafel in plaats van aan krukken achter een desk.

Tooske Ragas opende er de uitzending van gisterenavond mee: “Voordat wij naar Maxime gaan, mogen wij ons nieuwe decor openen, mensen. Ben je blij?”

Collega Bart Ettekoven: “Ja, heel erg. Ik vind het mooi.”

Patty blijft

Tooske dan tegen de rest: “Zit je lekker jongens? Voelt het een beetje goed?”

Patty Brard is enthousiast. “Ja, ik zit hier heerlijk, maar ik ben een stuk van het meubilair. Dat is het enige stuk dat jullie niet weggegooid hebben, dat zit hier. Hahahaha.”

Bart: “Het is wel grappig, want we gingen vandaag even kijken, want het programma is ooit in 1996 begonnen. Als je dan door de jaren heen kijkt hoeveel verschillende decors er zijn geweest… We gingen dus al die oude fragmenten opzoeken en er is bijna niet om Patty heen te knippen. Die popt overal op!”

Alle variaties

Als alle verschillende decors voorbij zijn gekomen, merkt Bart op: “We hebben alle variaties gehad. Op een rijtje, tegenover elkaar…”

Patty met een knipoog naar zichzelf: “De plus-size.”

Bart: “Ja, Patty in alle vormen en maten!”

Patty: “Dit is een verademing We hebben een heerlijke tafel en we hebben eindelijk lekker licht weer op ons eigen koppie. Niet in die groene vissenkom. Ik vind het heel gezellig en uiteindelijk gaat het om de inhoud, hè?”

Licht op smoel

Al is de vorm voor Patty ook belangrijk. Ze vindt de nieuwe studiolampen geweldig. “Weet je wat ik ook irritant vind? Als je daar dus verstand van hebt kennelijk en je weet hoe je er het beste uitziet en je weet wat je wil, dan ben je dus ineens de lastige diva die precies weet wat ze wil.”

Ze besluit: “Ik weet gewoon dat ik er niet uitzie als het licht niet vol in mijn smoel staat!”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

De Shownieuws-sterren zitten nu op een stoel in plaats van een kruk. Wat is beter?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen